Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Emule w żaden sposób nie chce się podłączyć do Kad-a




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Owl

Owl

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 47 postów
  • Lokalizacja:Szkocja

Napisano 22 02 2008 - 15:07

Witam wszystkich serdecznie.

Niedawno założyłem sobie internet Virgin 2mb (mieszkam teraz w Szkocji).Zainstalowałem osiołka ,skonfigurowałem.Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy to strasznie długie podłączanie do eD2K.Zrestartowałem emula,podłączyło się bardzo szybko,za to Kad nie chce mi się podłączyć w ogóle (cały czas czerwona strzałka).Test portów pokazuje oczywiście wszytko ok,ponowna instalacja także nic nie zmieniła. Męczę się z tym juz drugi dzień...Mam nadzieje że mi pomożecie.

Pozdrawiam Owl

Edit:Obrazek z połączen kada:
Dołączona grafika

oraz informacje z okienka moje info:

eD2K Sieć
Status: Podłączony
IP:Port: 82.40.25.60:6924
ID: 1008281682
High ID

eD2K Serwer
Nazwa: Em Server No.1
Opis: Em Server No.1
IP:Port: 193.138.230.251:4242
Wersja: 17.15
Użytkownicy: 207,061
Pliki: 9,154,055
Połączenie: Zamaskowany

Kad Sieć
Status: Podłączanie

Webserver
Status: Włączony
0 aktywne sesje
URL: http://82.40.25.60:4711/

#2 Colin2

Colin2

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 159 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 27 02 2008 - 13:40

Włącz pobieranie jakiegokolwiek pliku, to Kad ci się połączy.

#3 Colder

Colder

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4164 postów

Napisano 01 03 2008 - 09:05

ewentualnie wylacz mula, sciagnij plik nodes http://www.nodes-dat.com/ podmien go z tym co masz w katalogu config i odpal mula.
SERWERY PORT SZYBKOŚĆ FIREWALL
W wiadomosciach prywatnych i e-mailach, nie odpowiadam na problemy związane z eMulem. Jesli masz z nim jakiś kłopot, napisz na forum...

#4 Paolomulo

Paolomulo

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 10 02 2010 - 20:36

U mnie bywało odwrotnie przy pierwszej instalce, czyli Kad zasysał od razu, a eD2K nie chciał, ale się nie przejmowałem, bo ściągałem z Kad. Dziwne, ze u Ciebie jest na odwrót. Jezeli eD2K łączy to Kad siłą rzeczy MUSI zassać, bo załapie sygnał z aktualnie podłączonego serwera eD2k. Ale warunek. Trzeba znależć w wyszukiwarce jakiś plik i właczyć pobieranie. Wtedy Kad siłą rzeczy załapie. Jezeli nie łączy ani Kad ani ed2K to pies pogrzebany albo w zaporze, albo w protokołach TCP i UDP. Przetestuj porty.

#5 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 11 02 2010 - 15:49

@Paolomulo

Ten temat ma prawie dwa lata, to szmat czasu.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych