Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Problem z instalacją Service Pack 3




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zuchol

Zuchol

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 15 postów

Napisano 04 01 2009 - 15:46

Witam,
Dzisiaj rano postanowiłem zainstalować SP3 z aktualizacji ,która od dłuzszego czasu wisiała mi na pasku zadań w komputerze ,ale dopiero dzisiaj zdecydowałem sie sprobowac tego Service Packa. Instalacja przez pierwsze 3 min przebiegała okej po czym wystąpil błąd i 2 komunikaty a w nich treść: "Wystąpił błąd wewnętrzny", "Instalacja produktu Service Pack 3 nie została ukończona". Nie wiem o co chodzi, nie potrafie sam sobie z tym poradzic przy kazdej próbie instalacjii pojawia sie ten sam błąd. Mam nadzieje ,że ktoś z obecnych postara sie mi pomóc..

#2 mbm

mbm

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 1157 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 04 01 2009 - 21:28

Wrzuć plik C:\Windows\Svcpack.log na speedyshare.com

#3 Zuchol

Zuchol

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 15 postów

Napisano 05 01 2009 - 15:50

Prosze tutaj link do pliku svcpack http://www.speedysha.../897290292.html

#4 picasso

picasso

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 36724 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 09 01 2009 - 11:36

Instalacja przez pierwsze 3 min przebiegała okej po czym wystąpil błąd i 2 komunikaty a w nich treść: "Wystąpił błąd wewnętrzny", "Instalacja produktu Service Pack 3 nie została ukończona".


KB949384 = W twoim svpack.log figuruje:

373.421: Trying CheckVLKForBlock again
374.781: Error: CheckVLKForBlock failed

Cause 3
Determine whether the following entries are logged in the Svcpack.log file:

299.031: Trying CheckVLKForBlock again
299.531: Error: CheckVLKForBlock failed

These entries indicate that corrupted or altered registry keys in preinstalled programs are causing the issue.

Note One program that is known to cause this issue is Micrografx - Picture Publisher Professional 10. To work around this issue, see the "Workaround for Cause 3" section.


Resolution for Cause 3
To resolve this issue, you must delete the InprocServer32 registry subkey. To do this, follow these steps:
  • 1. Click Start, and then click Run.
  • 2. Copy and then paste (or type) the following command in the Open box, and then press ENTER:
  • regedit
  • 3. Locate and then click the registry subkey that resembles the following registry subkey:
  • HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{00020420-0000-0000-C000-000000000046}\InprocServer32
  • 4. Click InprocServer32. A string value with the name InprocServer32 is displayed in the details pane. Click this value.
  • 5. On the Edit menu, click Delete, and then click Yes.
    Dołączona grafika

Workaround for Cause 3
One program that is known to cause the issue that is mentioned in Cause 3 is Micrografx - Picture Publisher Professional 10. To work around this issue, temporarily uninstall the Micrografx program, and then install Windows XP SP3. After Windows XP SP3 installation is complete, reinstall the Micrografx program.



#5 Zuchol

Zuchol

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 15 postów

Napisano 09 01 2009 - 16:50

Tyle, że tego {00020420-0000-0000-C000-000000000046} nie mam w rejestrze... Szukam i szukam i nie ma...

#6 picasso

picasso

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 36724 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 09 01 2009 - 16:52

Ja posiadam. Zaopatrz się w Registry Jumper i wklej tę ścieżkę do niego.

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{00020420-0000-0000-C000-000000000046}\InprocServer32

#7 Zuchol

Zuchol

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 15 postów

Napisano 09 01 2009 - 18:23

Zrobiłem dokładnie tak jak poradziłaś i dalej napotykam błąd o to screen:
Dołączona grafika

#8 HOTVIG

HOTVIG

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 19 05 2009 - 16:32

Proszę o pomoc mam podobny problem :(

http://www.speedysha.../693355293.html

Z góry dziękuje za poświęcony czas i ewentualną pomoc

Pozdrawiam Adam




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych