Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Problem z połączeniem




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 rocky123

rocky123

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 4 postów

Napisano 11 02 2009 - 11:56

Witam. Mam problem z Soulseekeim. Dotyczy on portów. Poczytałem już tutaj trochę, ale rozwiązania nie znalazłem. Port w moim Soulseeku jest zamknięty co oczywiście przekłada się na wyszukiwanie i ściąganie. Mam publiczne IP, stałe łącze w Aster City, używam Zone Alarm (odblokowałem w nim soulseeka), dzwoniłem do operatora - nie zablokował mi żadnych portów, restartowałem modem. I..........problem jest dalej. Dodam, że jestem po formacie kompa. Wcześniej nie miałem tego problemu.

#2 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 11 02 2009 - 12:09

Jaki masz system operacyjny?
Na pewno masz modem? - czy może modem z funkcją routera albo router.


Wyłącz Zone Alarm i sprawdź port.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#3 rocky123

rocky123

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 4 postów

Napisano 11 02 2009 - 12:14

System operacyjny Windows XP z SP3, ZA wyłączałem - nic się nie zmieniało, modem - Terayon TJ700

#4 telnet

telnet

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 1311 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:www.ja.pl

Napisano 11 02 2009 - 12:21

to odinstaluj zone alarm wtedy bedziesz mial pewnosc ze nie blokuje
Sygnatura niezgodna z regulaminem forum

#5 rocky123

rocky123

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 4 postów

Napisano 11 02 2009 - 12:59

nie pomogło

#6 telnet

telnet

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 1311 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:www.ja.pl

Napisano 11 02 2009 - 13:08

wywal firewalla i soulseeka za pomoca revouninstaller, zrestartuj kompa, zainstaluj tylko soulseeka-zobacz jak bedzie
Sygnatura niezgodna z regulaminem forum

#7 rocky123

rocky123

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 4 postów

Napisano 12 02 2009 - 13:27

niestety też nie zadziałało. Czyżbym jeszcze raz musiał zrobić format?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych