Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Problem z pobieraniem...




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Evendur

Evendur

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 29 03 2009 - 15:44

Witam.
Moja historia z Soulseekiem jest dosyć długa i zawiła. Bywały okresy gdy często z niego korzystałem, ale po jakimś czasie zaczynał być nieefektywny, przestawałem go używać, przerzucałem się na inne p2p i w końcu chciałbym wrócić ponownie, tym bardziej że pewnych materiałów nie jestem w stanie znaleźć w innymi sposobami, jednak mam problem - z prędkością pobierania.

W 90% połączeń, średnia prędkość pobierania wynosi od ok 0,5 do 8 kb/s (deklarowana prędkość wysyłania użytkownika jest zdecydowanie wyższa), jednak informacja ta sama w sobie nie mówi wiele o stanie faktycznym, bo są momenty gdy przez dłuższy okres czasu żadne pakiety nie są przysyłane, a czasem szybkość wzrasta do akceptowalnych wg mnie wartości - ok. 30 kb/s (mimo znacznie większych możliwości mojego łącza). Pozostałe 10% połączeń, to właśnie te +30 kb/s z których jestem zadowolony (jednak nie ma też ścisłej reguły tej wartości, bo np. kolejny plik tego samego użytkownika potrafi pobierać w okolicach wspomnianych 1-2 kb/s).

Myślę, że program jest przygotowany do dobrych wyników - port jest otwarty, zwiększyłem ilość pół-otwarty połączeń, nie używam zapory systemowej, nie mam wirusów, trojanów, dla testów wyłączam firewall (Comodo), podłączyłem się bez pomocy routera, łącze nie jest obciążone, dysk nie jest zapchany... naprawdę nie wiem co może sprawiać problem: /

Upload i wyszukiwanie działa bezproblemowo.


klient: Slsk 157 NS 13c (próbowałem też 156c)
system: Windows XP Professional SP3

#2 Evendur

Evendur

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 31 03 2009 - 18:50

Włączyłem w routerze (Asus WL-500Gp) Virtual DMZ zamiast zwyczajnego przekierowania dla portu slsk z Virtual Server i działa w porządku: )
Poza tym, okazało się, że w momencie gdy podłączałem się bez pomocy routera, miałem jakieś zakłócenia od dostawcy sieci, takie to były przyczyny mojego problemu: }




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych