Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Błąd 0xc0000001




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 lozik89

lozik89

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 27 05 2009 - 13:27

witam,mam pewie. problem z vista,chodzi o to ze usunalem xp z drugiej partycji bo wariowal i chcialem wylaczyc tez jego bootowanie w EasyBCD i widocznie tutaj cos zawalilem bo vista nie chce sie uruchomic i pokazuje tylko blad 0xc0000001 i prosi o plytke z instalka (ktorej nie mam bo to laptop) Czy jest jakas in a opcja naprawy oprocz dvd visty?np zainstalowac znowu xp i z jego poziomu probowac naprawic jakos? ewentualnie czy dvd o ktore prosi vista naprawi problem? prosze o pomoc,pozdrawiam

#2 Gość_picasso_*

Gość_picasso_*
  • Goście

Napisano 27 05 2009 - 14:58

chodzi o to ze usunalem xp z drugiej partycji bo wariowal


Co to była za partycja - podstawowa aktywna, dysk logiczny? W jaki sposób usuwałeś XP?

chcialem wylaczyc tez jego bootowanie w EasyBCD (...) pokazuje tylko blad 0xc0000001 i prosi o plytke z instalka (ktorej nie mam bo to laptop)


Pobierz z przyklejonego płytę Recovery (KLIK) i wywołaj opcję Startup Repair.

#3 lozik89

lozik89

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 27 05 2009 - 16:51

Co to była za partycja - podstawowa aktywna, dysk logiczny? W jaki sposób usuwałeś XP?

byla to partycja chyba z dysku na ktorym jest vista, na C siedzi vista a na D byl XP a usunalem formatujac partycje z XP. Wszystko dzialalo ok bo XP usunalem kilka dni temu, dzisiaj tylko przekombinowalem z tym EasyBCD chyba...
Ale dzieki za linka do Recovery, sprobuje w ten sposob

edit:
sciagnalem plytke recovery, nagralem obraz ale komputer nie chce go uruchomic jak wlaczam komputer. Boot order ustawiony jest z CD/DVD na 1 miejscu wiec powinien uruchamiac a on ja mieli w srodku i tyle :/

#4 Gość_picasso_*

Gość_picasso_*
  • Goście

Napisano 27 05 2009 - 18:44

edit:
sciagnalem plytke recovery, nagralem obraz ale komputer nie chce go uruchomic jak wlaczam komputer. Boot order ustawiony jest z CD/DVD na 1 miejscu wiec powinien uruchamiac a on ja mieli w srodku i tyle :/


Czym nagrywałeś płytę i w jaki sposób? Czy masz do testu jakąkolwiek inną (obojętną) płytę typu bootowalnego, by sprawdzić czy w ogóle jakakolwiek płyta startuje?

#5 lozik89

lozik89

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 27 05 2009 - 19:04

udalo sie, mysle ze wina byla jakas badziewna plytka CD, kupilem TDK i poszlo od razu, ponownie ratujesz mi komputer i robote, wielkie dzieki <_<

#6 Michal Flanowski

Michal Flanowski

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 17 12 2011 - 12:10

Witajcie! Jestem nowym użytkownikiem i mam nadzieję, że pomożecie mi! Mam ten sam błąd, co kolega powyżej tylko , że na Windows XP. Robię to co piszę na stronie http://meloniq.wordp...exe-0xc0000001/ , ale nie dochodzę do 3 punktu. Ściągnąłem co tam kazał i wypaliłem przez NERO 8 na płytkę CD-RW Verbatim plik miniPe. Zmieniłem w BIOSIE (moja wersja - AMIBIOS 1.54-SIS) boot device , żeby CD/DVD było pierwsze, ale nic - mój komputer nie wyszukuję tej płyty.. :(

Co zrobić w takim razie, proszę o szybką pomoc:( !




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych