Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Sterowniki PixelView PlayTv Pro Windows Seven




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 gixer

gixer

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 09 02 2010 - 14:27

Witam.
Szukam od dłuższego czasu działających sterowników do Karty TV PixelView Play Tv Pro pod Windows 7 32bit i niestety na stronie producenta nic takiego nie ma (wiadomo karta nie najnowsza więc nie ma i wsparcia). Wójek google pomógł wyszukać jeszcze kilka wynalazków niesety nic nie zadziałało do końca ("!" przy urządzeniach). Stąd też prośba o pomoc jeśli, ktoś miał podobne przygody i jakoś je rozwiązał, lub ma namiary na stronki gdzie takie sterowniki można znaleźć.
Asus M4A77TD PRO, AMD Phenom II X4 955 BE 3.2 GHz, Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9, GigaByte GTX560Ti 1GB DDR5 OC, Seagate 500GB, Chieftec CTG-500-80P 500W, Microsoft Windows 7 Ultimate x64

#2 3oo

3oo

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 944 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 09 02 2010 - 16:34

Jeszcze jakiś czas temu miałem PixelView Play TV PAK, a to chyba z podobnego okresu świetności. :wub:
Nie mam jak sprawdzić jak to jest pod 7, ale w XP po zainstalowaniu systemu sterowników nie było. Nie instalowałem ich z dołączonej płytki czy ściągniętych plików tylko poprzez menedżera urządzeń wykorzystując windows update. PPM na konkretnej pozycji > Aktualizuj sterownik... Próbowałeś w ten sposób?
Potem tylko wystarczyło zainstalować oprogramowanie i tyle... Na 7 może być problem właśnie z oprogramowaniem jak sądzę. Nie wiem na ile pomaga uruchomienie w trybie zgodności, o ile coś takiego wogóle jest.

Tryb XP (lub podobne wynalazki) w win 7 pewno też się nie przyda, ale spróbuj/sprawdź... patrz posty #21, #23.
http://searchengines...a...st&p=584840

#3 gixer

gixer

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 09 02 2010 - 18:34

Próbowałem już windows update ale nawet nie ma tam żadnej podobnej karty na liście kompatybilnych urządzeń więc niestety na MS nie ma co liczyć. O trybie XP myślałem, ale dla samego oglądania TV na kompie trochę za dużo kombinacji tym bardziej, że w tym momencie jeszcze XP mam zainstalowane na kompie razem z 7. Kłopotliwe jest przełączanie między systemami tylko po to by oglądnać lub nagrać coś z TV. Niebawem przymierzam się też do usunięcia XP i zostawienia samej 7. Dlatego pytam o stery bo jak się nic nie znajdzie to trzeba będzie pewnie lecieć do sklepu. Szkoda tylko wydawać kasę skoro ta karta jest sprawna i jak dla mnie wystarczająca.
Asus M4A77TD PRO, AMD Phenom II X4 955 BE 3.2 GHz, Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9, GigaByte GTX560Ti 1GB DDR5 OC, Seagate 500GB, Chieftec CTG-500-80P 500W, Microsoft Windows 7 Ultimate x64

#4 3oo

3oo

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 944 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 09 02 2010 - 19:59

Automatyczne wyszukiwanie też nic nie daje? Możliwe, że pojawi się dopiero za jakiś czas... o ile wogóle.

Wójek google pomógł wyszukać jeszcze kilka wynalazków niesety nic nie zadziałało do końca ("!" przy urządzeniach)

Rozumiem, że próbowałeś sterów do Visty? Ale czy na pewno pod odpowiedni chipset tunera?

#5 gixer

gixer

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 09 02 2010 - 22:34

Automatyczne też nic nie daje niestety inaczej byłoby po problemie. Karta jest na scalaku BT848 i pod niego szukałem niestety bezskutecznie. Vistę i inne dostępne "przerobione" pod win7 też sprawdzałem ale zawsze efekt taki sam, generalnie problem ze sterownikami do tych kart istnieje właśnie od wypuszczenia Visty. Wszystkie znane mi możliwości/źródła sprawdziłem przed zamieszczeniem tematu, bo raczej nie należę do osób, które czekają na gotowca, ale nie twierdzę też, że nie ma innych mi nie znanych dlatego temat na forum. Jeśli nic się nie uda zrobić to pozostanie sklep.
W takim układzie będę liczył na pomoc w wyborze nowej, jeśli jest w czym pomagać bo nawet nie patrzyłem co teraz jest w sprzedaży.
Asus M4A77TD PRO, AMD Phenom II X4 955 BE 3.2 GHz, Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9, GigaByte GTX560Ti 1GB DDR5 OC, Seagate 500GB, Chieftec CTG-500-80P 500W, Microsoft Windows 7 Ultimate x64




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych