Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Problem z kartą dźwiękową.




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ania.93

ania.93

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 17 02 2010 - 19:01

Witam.
Mam problem z kartą dźwiękową.
Na karcie dźwiękowej/graficznej Powered by ATI Radeon 7500 w / 64MB DDR
Chodzi o to, że w ogóle nie słyszę dźwięku. Nie mogę nic z tym zrobic.
Komputer jest świeżo po formacie.
Instalowałam już sterowniki ale to nic nie dało. Nadal nie słyszę dźwięku.
Gdy wchodzę w panel sterowania w 'dźwięki, mowa i urządzenia audio' potem w 'dźwięki i urządzenia audio' nie mogę wybrac zadnej opcji.
Lub gdy wchodzę w start -> uruchom -> dxdiag , potem w zakładkę dźwięk to mam pusto.
min. coś takiego:
Dołączona grafika
ja już naprawdę nie wiem co robic.
proszę o pomoc, jak o czymś zapomniałam opowiedziec to pytajcie odpowiem.
dziękuję. :unsure:

#2 3oo

3oo

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 944 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 02 2010 - 19:13

Masz zintegrowaną? Podaj producenta i model płyty głównej. Skorzystaj np. z programu Everest.
http://www.dobreprog...dows,12798.html
Sprawdź w menedżerze urządzeń czy wszystko OK ze sterownikiem audio. W szczególności czy nie ma tam żółtych trójkącików z wykrzyknikiem.
BTW
Jakie i skąd pobrane sterowniki instalowałaś?

#3 ania.93

ania.93

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 17 02 2010 - 19:37

Producent systemu : NVIDIA
Procesor: AMD Athlon XP 2200+, MMX, 3DNow, ~1.8GHz jeśli o to chodzi .
w menadżerze urządzeń są wykrzykniki przy:
Inne urządzenia -> Inne urządzenia typu mostek PCI
Inne urządzenia -> Kontroler multimediów audio

Sterownik ściągałam z
http://support.amd.c...ages/index.aspx

#4 marekW

marekW

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 5708 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 17 02 2010 - 19:47

ania93 - czego nie rozumiesz w poście 3oo ? Miałaś ściągnąć sobie linkowany program nim zidentyfikować nazwę płyty głównej i napisać ją tu, czy to trudne? Nie masz dźwięku a ściągasz drivery grafiki?

#5 ania.93

ania.93

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 17 02 2010 - 19:50

ja nawet nie wiem o co w tym chodzi, nie jestem specem od komputerów więc robię jak umiem.

ściągnęłam ten plik i nie za bardzo wiem o co chodzi ... :unsure:

#6 3oo

3oo

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 944 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 02 2010 - 19:54

Pobrałaś tylko sterownik grafiki.

Producent systemu : NVIDIA

Niestety, nie o to chodziło... Mogłabyś zrobić zrzutkę ekranu podsumowania Everesta? Jak to zrobić... patrz post #2 w poniższym linku.
http://searchengines...showtopic=45669

#7 marekW

marekW

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 5708 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 17 02 2010 - 20:00

jak nie pomaga everest to może CPU-Z pomoże pobierz stąd cpu-z : http://www.instalki....styka/CPU-Z.php zainstaluj i napisz co wyświetla zakładka "mainboard"

#8 ania.93

ania.93

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 17 02 2010 - 20:10

Dołączona grafika

nie wszystko weszło na jeden screen, a wystarczy tyle czy mam da 2 czesc ?

#9 3oo

3oo

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 944 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 02 2010 - 20:19

Spróbuj poniższy. Pobierz i zainstaluj Realtek ALC Series AC97 Audio Driver.
http://pl.msi.com/in...amp;prod_no=592
Sprawdź w menedżerze urządzeń "trójkąciki".

#10 ania.93

ania.93

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 17 02 2010 - 20:59

zainstalowałam, zresetowałam i działa.
wow. <_<

dziękuję ci bardzo. ;*
jestem dłużniczką.. :unsure:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych