Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

GTA 4 (pływający obraz)




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 snorg

snorg

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 208 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 13 05 2010 - 10:20

Witam mam problem...

nie dawno zakupiłem sobie grę GTA 4 , jak i również nowy komputer właśnie min. pod nią,; no i zainstalowałem, i wszystko było dobrze ..
2 dni pochodził .. a teraz gdy przejdę się po chodniku bądź jadę samochodem to ,, obraz zaczyna głupieć jeśli pamiętacie pewną misję z GTA SA (jazda po pijaku) gdzie jak się jedzie to kamera zaczyna głupiec i w tle widać tylko jakieś kreski , paski i ogólnie lampy świateł są rozmyte jak zresztą wszystko .. do tego dochodzi czasami czarno biały obraz wogóle... gdy się wejdzie do Windowsa i spowrotem wejdzie (ctrl+tab) to obraz znow wraca OK lecz po chwili znów ... "pijany"

co to może być ? ;/

tempy też są w porządku

kompa mam dobrego bo nowego :P:P
Phenom X4
grafika Radeon 5770 Hawk (stery najnowsze 10.4 catalyst-a)
4gb ram
zasilacz 500W Modxstream
monitor 22 cali rozdzialka natywna 1680x1050 i w takiej też gram

prosze pomozcie.

#2 bonus0612

bonus0612

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 02 02 2011 - 09:43

Witam mam problem...

nie dawno zakupiłem sobie grę GTA 4 , jak i również nowy komputer właśnie min. pod nią,; no i zainstalowałem, i wszystko było dobrze ..
2 dni pochodził .. a teraz gdy przejdę się po chodniku bądź jadę samochodem to ,, obraz zaczyna głupieć jeśli pamiętacie pewną misję z GTA SA (jazda po pijaku) gdzie jak się jedzie to kamera zaczyna głupiec i w tle widać tylko jakieś kreski , paski i ogólnie lampy świateł są rozmyte jak zresztą wszystko .. do tego dochodzi czasami czarno biały obraz wogóle... gdy się wejdzie do Windowsa i spowrotem wejdzie (ctrl+tab) to obraz znow wraca OK lecz po chwili znów ... "pijany"

co to może być ? ;/

tempy też są w porządku

kompa mam dobrego bo nowego :P:P
Phenom X4
grafika Radeon 5770 Hawk (stery najnowsze 10.4 catalyst-a)
4gb ram
zasilacz 500W Modxstream
monitor 22 cali rozdzialka natywna 1680x1050 i w takiej też gram

prosze pomozcie.




Dobra chłopaki :D już mi wszystko śmiga Powiem wam jak naprawić problem z tą "pijaną kamerą." Po godzinie kombinowania doszedłem do tego :D
1. Wchodzicie do folderu z grą
2. Klikacie prawym na właściwości pliku LaunchGTAIV.exe
3. Wchodzicie do zakładki zgodność
4. Zaznaczanie "Uruchom ten program w trybie zgodnosci z:"
5. Wybieracie Windows 2000
6. Klikacie Zastosuj
7. Odpalacie gierke i gracie :)



#3 bonus0612

bonus0612

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 02 02 2011 - 09:44


Witam mam problem...

nie dawno zakupiłem sobie grę GTA 4 , jak i również nowy komputer właśnie min. pod nią,; no i zainstalowałem, i wszystko było dobrze ..
2 dni pochodził .. a teraz gdy przejdę się po chodniku bądź jadę samochodem to ,, obraz zaczyna głupieć jeśli pamiętacie pewną misję z GTA SA (jazda po pijaku) gdzie jak się jedzie to kamera zaczyna głupiec i w tle widać tylko jakieś kreski , paski i ogólnie lampy świateł są rozmyte jak zresztą wszystko .. do tego dochodzi czasami czarno biały obraz wogóle... gdy się wejdzie do Windowsa i spowrotem wejdzie (ctrl+tab) to obraz znow wraca OK lecz po chwili znów ... "pijany"

co to może być ? ;/

tempy też są w porządku

kompa mam dobrego bo nowego :P:P
Phenom X4
grafika Radeon 5770 Hawk (stery najnowsze 10.4 catalyst-a)
4gb ram
zasilacz 500W Modxstream
monitor 22 cali rozdzialka natywna 1680x1050 i w takiej też gram

prosze pomozcie.



#4 bonus0612

bonus0612

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 02 02 2011 - 09:44


Witam mam problem...

nie dawno zakupiłem sobie grę GTA 4 , jak i również nowy komputer właśnie min. pod nią,; no i zainstalowałem, i wszystko było dobrze ..
2 dni pochodził .. a teraz gdy przejdę się po chodniku bądź jadę samochodem to ,, obraz zaczyna głupieć jeśli pamiętacie pewną misję z GTA SA (jazda po pijaku) gdzie jak się jedzie to kamera zaczyna głupiec i w tle widać tylko jakieś kreski , paski i ogólnie lampy świateł są rozmyte jak zresztą wszystko .. do tego dochodzi czasami czarno biały obraz wogóle... gdy się wejdzie do Windowsa i spowrotem wejdzie (ctrl+tab) to obraz znow wraca OK lecz po chwili znów ... "pijany"

co to może być ? ;/

tempy też są w porządku

kompa mam dobrego bo nowego :P:P
Phenom X4
grafika Radeon 5770 Hawk (stery najnowsze 10.4 catalyst-a)
4gb ram
zasilacz 500W Modxstream
monitor 22 cali rozdzialka natywna 1680x1050 i w takiej też gram

prosze pomozcie.



#5 bonus0612

bonus0612

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 02 02 2011 - 09:45



Witam mam problem...

nie dawno zakupiłem sobie grę GTA 4 , jak i również nowy komputer właśnie min. pod nią,; no i zainstalowałem, i wszystko było dobrze ..
2 dni pochodził .. a teraz gdy przejdę się po chodniku bądź jadę samochodem to ,, obraz zaczyna głupieć jeśli pamiętacie pewną misję z GTA SA (jazda po pijaku) gdzie jak się jedzie to kamera zaczyna głupiec i w tle widać tylko jakieś kreski , paski i ogólnie lampy świateł są rozmyte jak zresztą wszystko .. do tego dochodzi czasami czarno biały obraz wogóle... gdy się wejdzie do Windowsa i spowrotem wejdzie (ctrl+tab) to obraz znow wraca OK lecz po chwili znów ... "pijany"

co to może być ? ;/

tempy też są w porządku

kompa mam dobrego bo nowego :P:P
Phenom X4
grafika Radeon 5770 Hawk (stery najnowsze 10.4 catalyst-a)
4gb ram
zasilacz 500W Modxstream
monitor 22 cali rozdzialka natywna 1680x1050 i w takiej też gram

prosze pomozcie.





Dobra chłopaki :D już mi wszystko śmiga Powiem wam jak naprawić problem z tą "pijaną kamerą." Po godzinie kombinowania doszedłem do tego :D
1. Wchodzicie do folderu z grą
2. Klikacie prawym na właściwości pliku LaunchGTAIV.exe
3. Wchodzicie do zakładki zgodność
4. Zaznaczanie "Uruchom ten program w trybie zgodnosci z:"
5. Wybieracie Windows 2000
6. Klikacie Zastosuj
7. Odpalacie gierke i gracie :)

#6 Orzech767

Orzech767

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 06 07 2011 - 12:26

GTA 4, lagi

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64 bit
Model płyty głównej: ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
Karta graficzna: ASUS EAH5850 GDDR5 1024 MB Wersja sterowników: atiumdag 8.703.0.0
Karta dźwiękowa: ATI High Definition Audio Device
Wersja DirectX: DirectX 11 SM 5.0
Wielkość pamięci RAM: 4096 MB DDR3
Procesor: AMD Phenom II X4 955
Napędy wirtualne: Brak
Gra: Oryginalna
Wersja gry: v1.0 j.angielski
Wymagania gry:
Minimalne:
Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
Memory 1.5GB
Free Hard Drive Space: 16GB
Video Card: 256MB Nvidia 7900 / 256MB ATI X1900
DirectX 9 compatible Stereo Sound Card
Codec Pack: K-Lite Codec Pack
Programy do nagrywania: Brak
Zasilacz: Corsair ??? 600 W

Mój problem polega na ogromnych lagach podczas grania, pomimo sprzętu spełniającego wymagania gry.
Lagi występują na wszystkich ustawieniach grafiki. Na low nie zauważyłem by lagi były mniejsze niż na high. W innych grach sprzęt sprawuje się znakomicie więc uważam że może to być problem sterowników karty graficznej. Na którejś z stron czytałem, iż GTA 4 źle trawi Radeony. Proszę o pomoc.

PS. Mam również problem z pijaną kamerą. Sposób ze zmianią zgodności na Windows 2000 u mnie nie zadziałał. Instalowałem już chyba wszystkie patche i nici z tego.

#7 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 13 07 2011 - 09:20

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64 bit
(...)
PS. Mam również problem z pijaną kamerą. Sposób ze zmianią zgodności na Windows 2000 u mnie nie zadziałał.

Ciesz się, że w ogóle GTA chce ci działać na Siódemce, bo nie jest kompletnie zgodna z tym systemem i wszelkie tryby zgodności odpadają.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych