Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Sterowniki pod tuner TV windows 7




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
29 odpowiedzi w tym temacie

#16 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 15 07 2010 - 15:03

Albo taka ma być tego jakość. Heh choć to trochę dziwne przeszperałeś tam wszystko?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#17 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 16 07 2010 - 13:15

Albo taka ma być tego jakość. Heh choć to trochę dziwne przeszperałeś tam wszystko?



Na XP mialem normalne kolory a jest to ten sam program. Ustawienia kolorow mam na domyslne a jak tylko klikne na wiecej lub mniej to automatycznie wskakuje mi 0 (czarno-bialy ekran).
Przeszperalem?
W programie 100%, na necie 95%

#18 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 16 07 2010 - 13:27

Poszukaj w ustawieniach czegoś takiego jak kodowanie obrazu i jeśli już znajdziesz to ustaw tam PAL D/K. Zrestartuj kompa a następnie jeszcze posprawdzaj czy wszystkie kabelki są dobrze wpięte, zobacz czy manipulacja jakimś z nich może powodować zmianę jakości obrazu.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#19 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 07 2010 - 10:28

Poszukaj w ustawieniach czegoś takiego jak kodowanie obrazu i jeśli już znajdziesz to ustaw tam PAL D/K. Zrestartuj kompa a następnie jeszcze posprawdzaj czy wszystkie kabelki są dobrze wpięte, zobacz czy manipulacja jakimś z nich może powodować zmianę jakości obrazu.



Mam caly czas ustawione PAL D/K, kabelki sa dobrze powpinane, obraz sie nie poprawia. Chyba tak juz musi byc;\

#20 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 17 07 2010 - 10:34

A próbowałeś się kontaktowac z jakimś supportem Avermedia albo Nvidia?:( Możesz pokazać mi screena jak wygląda ten obraz? Może nieco ustawienia ekranu pomogą?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#21 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 07 2010 - 10:40

A próbowałeś się kontaktowac z jakimś supportem Avermedia albo Nvidia? :( Możesz pokazać mi screena jak wygląda ten obraz? Może nieco ustawienia ekranu pomogą?


Oni nawet sterownikow nie maja pod win 7 to mi nic nie powiedza, albo cos w stylu ze to nie sa idealnie dopasowane sterowniki.
Obraz jest taki jakby brakowalo mu barw, troche fioletowy. Ustawienia ekranu nie pomoga;\

#22 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 07 2010 - 10:48

Możesz pokazać mi screena jak wygląda ten obraz?


Wrzuce pare zdjęc do załączników.

Załączone miniatury

  • 17114324.jpg
  • 17114152.jpg
  • 17114146.jpg
  • 17114112.jpg
  • 17114507.jpg


#23 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 17 07 2010 - 10:51

Zielono tam..

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#24 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 07 2010 - 10:56

Zielono tam..



Dla mnie to pod fiolet podchodzi:P
W kazdym razie nie ma takich barw jak byc powinno.
Masz jeszcze jakis pomysl? Moze nowe sterowniki, tez przerobione, ale lepiej?;d

#25 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 17 07 2010 - 11:06

Ogólnie coraz bardziej jestem przekonany, że nadal chodzi o sterowniki z tematu matka, tam ludziom wszystko zaczęło działać.. Według nich należy zainstalować normalnie sterowniki do XP'ka, później je odnaleźć i pozmieniać nazwy plików. Więc powinieneś ściągnąć http://www.mediafire.com/?golzyqgmzi0 to zapisać sobie gdzies w folderze na dysku innym niż są sterowniki do Avermedia z xp. Pozamieniać ich nazwy(sterowników pod xp) na nazwy takie jakie są podane w tych plikach do ściągnięcia i to powinno zadziałać. A nie żadne instalowanie tych plików itd. Więc:

Instaluj stery xpka
zmieniaj nazwy wedłuh tych z linka mediafire i wszystko powinno chodzić. Tylko nie zmień rozszerzeń.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#26 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 07 2010 - 23:29

tam ludziom wszystko zaczęło działać.. i to powinno zadziałać.



No mi niestety nie dziala na 100% mozliwosci. Moze oni tez maja slabsza grafike ale sie przyznac nie chca :(
Robilem tak jak napisales kilka razy i ciagle to samo.

#27 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 18 07 2010 - 09:21

Próbowałeś użyć do odtwarzania jakiegoś innego programu np spotkałem się, że ludzie używają TV Time lub innych programów, może tam da się coś zmienić i to miałoby sens.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#28 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 19 07 2010 - 17:44

Próbowałeś użyć do odtwarzania jakiegoś innego programu np spotkałem się, że ludzie używają TV Time lub innych programów, może tam da się coś zmienić i to miałoby sens.



2 programy testowalem i kazdy ma to samo. Jak z innymi to nie wiem

#29 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 19 07 2010 - 18:45

Heh, no to bardzo mi przykro. Może jeszcze ktoś coś znajdzie lub ja coś znajdę w tej materii to napiszę.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#30 pomocy-help

pomocy-help

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 129 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 19 07 2010 - 19:27

Heh, no to bardzo mi przykro. Może jeszcze ktoś coś znajdzie lub ja coś znajdę w tej materii to napiszę.



Nic sie chyba juz zrobic nie da. Moja jedyna deska ratunku jest poczekac na sterowniki ale tym razem oryginalne, zrobione przez producenta i wtedy napewno bedzie dobrze. Wkoncu vista i seven'ek juz troche "siedza" na rynku wiec powinny wkoncu dojsc:)
Dzieki za pomoc, mysle ze temat juz do zamkniecia, jak cos znajdziesz to prosilbym o prv message. Pozdrawiam:)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych