Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Toshiba Satellite M40-331 problem ze sterownikami




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 sazian

sazian

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 07 09 2010 - 18:09

Witam,
mam problem ze sterownikami do laptopa Toshiba Satellite M40-331

przy próbie instalacji sterowników do karty graficznej dostaje komunikat
"Program za duży do umieszczenia w pamięci"
a przy sterownikach od karty dźwiękowej
"Ten komputer nie spełnia minimalnych wymagań do zainstalowania oprogramowania."
tylko że przed formatem sterowniki były zainstalowane.
Poza tym komputer ma 1GB ramu więc wątpię żeby to było za mało.
System operacyjny to WinXp home sp2 (oryginalny) z wszystkimi poprawkami jakie były do zainstalowania.
Sterowniki pochodzą ze stron producentów sprzętu.

opis urządzeń(z Everest'a)

Opis sterownika Kontroler multimediów audio

ID sprzętu PCI\VEN_8086&DEV_266E&SUBSYS_FF101179&REV_04

Location Information Magistrala PCI 0, urzšdzenie 30, funkcja 2

Urzšdzenie PCI Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [B-2]

Opis sterownika Kontroler wideo (zgodny z VGA)

ID sprzętu PCI\VEN_1002&DEV_5462&SUBSYS_FF101179&REV_00

Location Information Magistrala PCI 1, urzšdzenie 0, funkcja 0

Urzšdzenie PCI ATI Mobility Radeon X600 SE (Toshiba) Video Adapter

wiecie może co tu jest grane ?? a może ktoś dysponuje innymi działającymi sterownikami ??

jest jeszcze jedna dziwna rzecz (nie wiem czy to istotne ale lepiej napisać :))

otóż przy próbie zamknięcia systemu "wisi" jakiś proces o nazwie "sample"
tylko że pliku o tej nazwie(pomijając tapety sample1.jpg i sample2.jpg) nie ma w całym systemie a log z HijackThis jest czyściutki

#2 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 07 09 2010 - 18:11

Wszystkie poprawki.. Czyli SP3 masz? Czy instalujesz je z konta administratora? Czy po ponownym uruchomieniu laptopa problem się powtarza?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#3 sazian

sazian

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 08 09 2010 - 11:52

problem udało się rozwiązać
a rozwiązanie było głupsze niż myślałem :D
działające sterowniki były na stronie toshib'y ale tak dla zmyłki nie był w dziale laptopy tylko archiwum :)

Handra:
sp3 nie instalowałem dlatego że po jego instalacji ją jeszcze większe problemy ze sterami




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych