Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Czy na tym Forum mozna pisac o problemach z laptopem ?




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Andrzej Gdz

Andrzej Gdz

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 559 postów
  • Lokalizacja:Grudziadz

Napisano 18 09 2010 - 11:49

Witam !

Czy na tym Forum sa rozwiazywane problemy z uzytkowaniem laptopow ?
Chodz mi o Toshibe L500 1QE ( zakupiona w czerwcu 2010 ) system operacyjny Winfdows 7 64 bit ?
Nie dzialaja dolaczone niektore apilkacje fabryczne Toshiby ?

Andrzej

#2 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 18 09 2010 - 11:53

Na tym forum można pisać o wszystkim. Ale z żadnej z tych aplikacji nie polecam korzystać.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#3 Andrzej Gdz

Andrzej Gdz

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 559 postów
  • Lokalizacja:Grudziadz

Napisano 18 09 2010 - 11:56

Na tym forum można pisać o wszystkim. Ale z żadnej z tych aplikacji nie polecam korzystać.

No ale jak juz jest zaistalowana fabrycznie powinna dzialac ?
Mam pytanie ?
Poniewaz nie dzialaja mnie wszystkie tak mi sie wydaje funkcje zainstalowane fabrycznie ,moze ktos posiada identyczny Laptop i zobaczyl jak to u niego z tymi funkcjami co u mnie nie dzialaja ?

Andrzej

#4 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 18 09 2010 - 11:58

O jakich funkcjach piszesz? Nikt Ci nie pomoże jeśli szczegółowo nie opiszesz swojego problemu.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#5 Andrzej Gdz

Andrzej Gdz

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 559 postów
  • Lokalizacja:Grudziadz

Napisano 18 09 2010 - 12:31

O jakich funkcjach piszesz? Nikt Ci nie pomoże jeśli szczegółowo nie opiszesz swojego problemu.

1. Nie dzialaja mi niektore fabryczne aplikacje np.TOSHIBA Bulletin Board akurat ta aplikacja jest do pobrania na stronie www ale odinstalowanie oraz zainstalowanie na nowo nic nie daje ?
Jak nie dziala tak nie dziala ?

2. Start ->wszystki programy ->Toshiba -> Narzedzia -> Narzedzie diagnostyki komputera nie dziala wlasnie ta odstatnia aplikacja ?
( wczytuje sie ale nie nie otwiera sie ) Dołączona grafika

#6 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 18 09 2010 - 12:36

Osobiście radziłbym Ci po prostu nie korzystać z tych aplikacji, bo są nic nie warte. A, że nie działają.. Próbowałeś je uruchomić przez: Prawy click - Uruchom jako administrator?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#7 Andrzej Gdz

Andrzej Gdz

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 559 postów
  • Lokalizacja:Grudziadz

Napisano 18 09 2010 - 12:42

Osobiście radziłbym Ci po prostu nie korzystać z tych aplikacji, bo są nic nie warte. A, że nie działają.. Próbowałeś je uruchomić przez: Prawy click - Uruchom jako administrator?

Probowalem ale bez efektu ;
Jak wejde recznie do folderu to klikanie na aplikcaje nic nie daje ?
Jedynie moge otworzyc plik pomocy i zobaczyc jak by to mialo wygladac ?
Dołączona grafika

#8 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 18 09 2010 - 12:56

Jeśli reinstalacja nic nie daje, to klops - zawsze możesz się skontaktować ze sprzedawcą.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#9 Andrzej Gdz

Andrzej Gdz

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 559 postów
  • Lokalizacja:Grudziadz

Napisano 18 09 2010 - 13:08

Jeśli reinstalacja nic nie daje, to klops - zawsze możesz się skontaktować ze sprzedawcą.

Reinstalacji nie robilem ale w razie czego jest mozliwosc bo Windows 7 64 bit fabrycznie jest zainstalowany, jest tez mozliwosc reinstalacji systemu Windows 7 64 bit na nowo z dysku.
Ok na razie w zwiazku z tym ze wszystko smiga to dam sobie spokoj z reinstalacja, tylko tak z ciekawosci zajarzalem i widze ze niektore funkcje nie dzialaja ?
Ze sprzadawca to wiesz to tak jak bym rozmawial z synem , co mi pomoze sprzedawca sam wiesz jak to jest.
Jak juz to Autoryzowany serwis by mogl w tej sprawie cokolwiek poradzic ale na razie dam sobie spokoj.

#10 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 18 09 2010 - 13:11

No dokładnie dobrze zrobisz jak odpuścisz problem. Ponieważ narzędzie do niczego niepotrzebne. W ogóle z laptopami i netbookami jest dołączane mnóstwo niepotrzebnego oprogramowania, które najlepiej odinstalować na samym początku i zrobić sobie wtedy kopie systemu do przywracania na płycie dvd i w razie gdy się człowiek decyduje na przywrócenie systemu robi to z płytki i ma system jaki należy - a nie syf od nowa. Niestety nikt nie raczy informować, że wraz z laptopem sprzedaje się śmietnik.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#11 Andrzej Gdz

Andrzej Gdz

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 559 postów
  • Lokalizacja:Grudziadz

Napisano 18 09 2010 - 13:36

No dokładnie dobrze zrobisz jak odpuścisz problem. Ponieważ narzędzie do niczego niepotrzebne. W ogóle z laptopami i netbookami jest dołączane mnóstwo niepotrzebnego oprogramowania, które najlepiej odinstalować na samym początku i zrobić sobie wtedy kopie systemu do przywracania na płycie dvd i w razie gdy się człowiek decyduje na przywrócenie systemu robi to z płytki i ma system jaki należy - a nie syf od nowa. Niestety nikt nie raczy informować, że wraz z laptopem sprzedaje się śmietnik.

W Toshibie az tak zle nie bylo , czesc odinstalowalem na poczatku ich sugerowany Antivirus i inne wynalazki .
Mozna bez problemu reinstalowac na nowo ,HDDRecovery jest na partycji D , zreszta juz fabrycznie 500GB bylo podzielone na partycje C i D.
W razie czego dolaczoną mialem plyte CD Windowsa 7 ale 32 bit bo Fabrycznie zainstalowany jest 64 bit.

Temat zamkniety jak co zrobie reinstalke i wtedy zrobie sobie obraz systemu na plycie bo tez taka jest legalna mozliwosc ,ale o tym zapomnialem z wrazenia zakupu Laptopa hehehehe.
Teraz juz za pozno bo za duzo mam zainstalowanych na C aplikacji a nie chce mi sie znowu na nowo wszystko instalowac, gdybym od razu wszystko instalowal na D to od razu bym robil reinstalacje.

Pozdr Andrzej

#12 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 18 09 2010 - 13:40

Jakbyś kiedyś chciał o coś zapytać to śmiało i w odpowiednim dziale staramy się pomagać w każdej płaszczyźnie byleby odnosiła się do kwestii informatycznych.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych