Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

setup.exe nie startuje w xp przy instalacji skanera




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 21 09 2010 - 21:45

Zdeinstalowałem oprogramowanie skanera Tevion MD 6228 (tym razem w swoim komputerze) i ściągnąłem nowe sterowniki i teraz nie mogę wykonać setup, ani z nowego programu instalacyjnego, ani ze starej płytki nie startuje setup.exe. Nic nie chce ruszyć. Wyłączałem procesy setup.exe w menedżerze zadań Windows, robiłem restart i nic. Jak to naprawić?

#2 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 21 09 2010 - 21:53

A jaki system tak w ogóle? Próbowałeś z "uruchom jako.." administrator, no i czy próbowałeś odpalić np Erunt/ntregopt lub ccleaner aby przeczyścić rejestr?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#3 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 21 09 2010 - 22:02

Pisałem w tytule, xp prof. Jako administrator nie da się, ograniczenie konta użytkownika, nie mogą pozostać puste hasła, itd. Tam gdzieś coś nie jest do końca usunięte, coś chyba kiedyś podobnego miałem, ale już nie pamiętam co to było. Zaraz przepuszczę Ccleanerem i zobaczę co się dzieje.

#4 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 21 09 2010 - 22:05

Czyszczenie rejestru CCleanerem powinno załatwić sprawę.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#5 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 21 09 2010 - 22:30

Ale nie załatwiło. Usunąłem co prawda pozostałości po skanerze, m. in. problem z aktive x, zobacz zdjęcie i po restarcie i podwójnym kliknięciu na setup.exe wprawdzie napęd zaczął długo buczeć, jakby się oprogramowanie chciało uruchomić, ale nic. Jedne ze sterowników, które chciałem uruchomić po rozpakowaniu w pliku slim1200 (zobacz zdjęcie) się gdzieś ekstrahują, i to bardzo dużo, ale nic się nie otwiera i nie wiadomo jak to usunąć...

Załączone miniatury

  • bez_tytu_u.JPG
  • bez_tytu_u2.JPG


#6 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 21 09 2010 - 22:35

Użyj jeszcze programuNTRegOpt i nim zoptymalizuj rejestr. Następnie zrestartuj komputer i odpal sterownik.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#7 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 21 09 2010 - 23:05

Nic z tego, napęd wyje po odpaleniu setup.exe i w końcu przestaje i nic. Po odpaleniu tego programu ruszyłem myszką, żeby zamknąć jakieś okienko i się przestraszyłem, bo na jakiś czas zawiesił się system, ale potem dokończył w tle proces i kazał ponownie uruchomić system.

#8 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 22 09 2010 - 06:21

Ok. W takim razie spróbujemy go wziąć z innej strony. W pierwszej kolejności Driver Sweeper Jeśli wyświetli się w nim pozycja sterowników skanera skasuj je.
Następnie skopiuj plik instalacyjny z płyty na dysk. W menadżerze zadań(z podpiętym skanerem) daj wyszukiwanie sprzętu, a następnie aktualizuj sterownik. Wybierz aby odszukać go ręcznie i wskaż instalkę.. Jeśli to nie pójdzie załóż na tymczasowe(tzn normalne ale tylko na chwilę) konto administratora i spróbuj zainstalować ten sterownik z innego konta. Jeśli możesz wrzuć sterownik z płytki na jakiś serwer tak abym mógł go pobrać i się mu przyjrzeć.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#9 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 22 09 2010 - 07:46

Zaraz zrobię tak jak piszesz, ale zacząłem na tamtym kompie skanowanie Dr. Web CureIT. System jest jak na razie czysty, jest dobrze zabezpieczony i stale chroniony. Nie potrzebuję kopiować starych sterowników z płytki, bo te same albo może trochę nowsze pobrałem ze strony Medion (to także Tevion), oprócz tego pliku samorozpakowującego Slim1200 (wersja tylko niemieckojęzyczna), ściągnąłem też multijęzykową i ta rozpakowuje się tak jak ten software na płycie, tyle, że też nie uruchamia się setup.exe. Do pobrania jest tutaj. Z adresu strony Medion http://www.medion.co.../...3&highsub=1 MSN-Nummer: 50006986 są oba sterowniki do pobrania, ten jedno i wielojęzyczny.

#10 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 22 09 2010 - 07:56

Mam takie pytanie, czy możesz rozpakować ten plik Z tego linka? jeśli tak to rozpakuje się on w C:/Medion - następnie jak w menadżerze urządzeń dasz aktualizuj sterownik i poszukasz pliku właśnie w folderze medion powinno ruszyć. Jeśli nie możesz rozpakować to zaraz spakuje te pliki w 7-zipie i Ci dam.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#11 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 22 09 2010 - 08:05

Mam takie pytanie, czy możesz rozpakować ten plik Z tego linka? jeśli tak to rozpakuje się on w C:/Medion - następnie jak w menadżerze urządzeń dasz aktualizuj sterownik i poszukasz pliku właśnie w folderze medion powinno ruszyć. Jeśli nie możesz rozpakować to zaraz spakuje te pliki w 7-zipie i Ci dam.


Mogę, już to raz zrobiłem, zanim ten drugi (jednojęzyczny) próbowałem i usunąłem folder, mam ten plik (zip, albo rar, sorry, to jest paczka exe, ale się rozpakowuje) w pobranych, zaraz go jeszcze raz rozpakuję. Ale nie ruszał do tej pory po pierwszym rozpakowaniu setup.exe, tak jak w ostatnim poście napisałem. Spróbuję tak jak piszesz, już skanowanie antywirem dobiega końca.

#12 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 22 09 2010 - 08:58

Zainstalowałem sterowniki z poziomu menedżera urządzeń, ale co mi to daję, mogę co jedynie (jeśli) skanować obrazy za pomocą windows, klikając dwa razy na skaner. Nie mam nadal oprogramowania (skaner utility), żebym mógł normalnie obsługiwać ocr itp. Setup.exe nie startuje. Co to jest za proces Runweit.exe, jego tez wcześniej chyba kliknąłem w folderze medion i teraz wyłącza się razem z dwoma setup.exe, gdy jeden z nich wyłączam?

#13 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 22 09 2010 - 09:00

OK. Więc utwórz konto administratora tylko po to aby spróbować instalacji sterownika z czystego konta. Plik RunWait nie jest niczym złym.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#14 pinochio

pinochio

    Second Rank

  • Na emeryturze
  • 101 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 22 09 2010 - 09:24

Utworzyłem nowe konto z prawami administratora i też nie idzie uruchomić setup z czystego konta. Runwait, przepraszam, pisałem z niemieckiego. Procesy uruchomione po kliknięciu na setup.exe są na obrazku.

Załączone miniatury

  • bez_tytu_u.JPG


#15 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 22 09 2010 - 09:34

U mnie w XP'ku wszystko poszło gładko i bez problemu wraz z uruchomieniem instalacji uruchomił się również RunWait. Proszę wykonać OTL skanowanie tym programem i podać obydwa logi najlepiej wrzucając ich treść na www.wklej.org i podając tutaj linki. Czy system jest aktualizowany na bieżąco?

Poza tym prosiłbym Cię abyś ściągnął ProcessExplorer jest to coś podobnego do Menedżera zadań tylko umożliwia sprawdzenie ścieżki danej aplikacji. Sprawdź ścieżkę procesu cftmon.exe poprzez dwuklik w tymże programie. Wyświetli się okienko a tam będą podane ścieżki pokaż skopiuj je tutaj.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych