Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

'zacięty' panel




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 slv

slv

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 25 09 2010 - 12:32

zacieła sie listwa gdzie są programy, miejsca, system, zegarek, itp.
Kiedy włączam komputer zegarek nie działa,pokazuje przez cały czas godzine która była podczas startu systemu. Siec WLAN połączona, ale ikonka zacięta jak by sie jeszcze łączyło. Restart nie pomaga. mam wszystkie aktualizacje.
Jestem nowy w świecie linuksa, ale nie zielony.

#2 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 12:56

Jak dasz prawy click na niego to wyświetla się lista opcji?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#3 slv

slv

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 25 09 2010 - 14:03

tak.

#4 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 14:04

Daj opcję "Nowy panel" i powinno działać :unsure:

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#5 slv

slv

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 25 09 2010 - 14:11

a co z tym panelem sie stało?nie da sie go naprawic?
dlaczego sie zamroził?

#6 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 14:16

Tego nie wiedzą najstarsi górale pewnie. Możesz jeszcze spróbować polecenie

Sudo apt-get install gnome-panel

Nie znam się na linuxie od strony technicznej na tyle by wiedzieć co dokładnie powoduje jego zawieszkę. Interesuje mnie jedyni by problem rozwiązać.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#7 slv

slv

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 25 09 2010 - 14:20

mam na tym panelu 8 aktywatorów. Moze to od tego że ich za dużo dodałem?

#8 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 14:21

Jestem pewien, że nie. Proszę wykonać moje polecenia w celu próby posiadania aktywnego paska.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#9 slv

slv

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 25 09 2010 - 14:37

zobacze ile nowy pasek podziała. Oby dłóżej niż ten...
thanks.

#10 slv

slv

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 25 09 2010 - 14:49

zrestartowałem i jest to samo.. Jakieś pomysły?

#11 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 15:20

Tak.

sudo apt-get remove gnome-panel
A następnie:
apt-get install gnome-panel

Jeśli to nie pomoże to Polecam

Użytkownik saturno edytował ten post 24 10 2010 - 23:19
tagi + literówka w poleceniu


2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#12 saturno

saturno

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 192 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:uciekłem z moderatorni

Napisano 24 10 2010 - 23:31

Spróbuj:
sudo dpkg-reconfigure gnome-panel

.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych