Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

mikrofon




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 25 09 2010 - 19:01

witam.
zarejestrowalam sie tutaj specjalnie, by zadac to pytanie :unsure:
wiec jesli nie ten dzial to przepraszam...
wiec mam problem. kupilam mikrofon rok temu, nie dzialal mi. nie byl mi jakos specjalnie potrzebny, ale teraz mam podkladac glos pod postac do kreskowki [ktora robi kolega] i jest mi niezbedny.
mikrofon ogolnie jest sprawny, na innych komputerach dziala.
chodzilam juz po roznych forach, ale nigdzie nie moglam znalezc porady dla mnie.
problem tkwi w tym, ze jak wejde w panel sterowania > dzwieki, mowa i urzadzenia > dzwieki i urzadzenia audio > nagrywanie glosu > glosnosc to nie mam wgole aktywnego suwaka 'regulacja nagrywania' jest tak jakby hm. wyblakly.
nie nagrywa mi wogole dzwieku, ani w dyktafonie, ani na skype.
nie mam pojecia co robic.
prosze o porade :lol:

#2 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 19:06

Start/Wszystkie programy/Akcesoria/Rozrywka/Regulacja głośności i wtedy zrób print screen i wklej go do painta zapisz a następnie wrzuć na http://www.imageshack.us następnie w tymże oknie: Opcje/Właściwości i zaznacz nagrywanie i znowu print screen, paint i imageshack. Takie dwa obrazki muszę zobaczyć.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#3 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 25 09 2010 - 20:56

http://img153.images.../beztytuuiy.jpg
http://img3.imagesha...f/beztytu2.jpg/
http://img545.images.../beztytuu3i.jpg

#4 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 20:56

Pierwsze zdjęcie - masz wyciszony mikrofon. Odptaszkuj tam "Mic" i spróbuj coś nagrać.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#5 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 25 09 2010 - 21:03

odznaczylam, i nic to nie dalo... :unsure:

#6 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 21:09

W takim razie. Ile kart muzycznych posiadasz? Czy podpinasz mikrofon do dobrego wejścia karty? Czy była próba przeinstalowania sterowników?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#7 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 25 09 2010 - 21:11

kart muzycznych czyli?
jesli chodzi o wejscia to mam 2. jedno z porzodu i drugie z tylu.
kiedys mialam mikrofon razem ze sluchawkami i normalnie dzialalo...

#8 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 21:17

A mikrofon podpinasz do którego wyjścia z przodu czy z tyłu? Próbowałaś do obydwóch?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#9 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 25 09 2010 - 21:24

przedtem byl z tylu, aktualnie z przodu...

#10 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 25 09 2010 - 21:26

Dobrze, a gdy miałaś słuchawki z mikrofonem to miałaś je podpięte gdzie? Czy próbowałaś ponownie zainstalować sterowniki do karty dźwiękowej?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#11 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 25 09 2010 - 21:39

byly podpiete z przodu.
nie, nie wiem nawet jak sie to robi...

#12 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 26 09 2010 - 09:22

Czy razem z komputerem dostałaś jakieś płyty CD? (Najczęściej przeinstalowanie sterowników wyjaśnia problem)
Czy jesteś pewna, że dobrze wpinasz mic?
Jakiego programu używasz do zweryfikowania czy działa mikrofon?

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#13 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 26 09 2010 - 18:45

nie mam pojecie, czy dostalam. moj komputer ma 8 lat...
tak, jestem pewna, ze dobrze wpinam.
by sprawdzic czy dziala uzywam dyktafonu badz skype

#14 Handra

Handra

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 4469 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 26 09 2010 - 18:55

Wejdź w start/wszystkie programy/Akcesoria/Rozrywka/Rejestrator dźwięku włącz i kliknij czerwone kółeczko nagrywania. Powiedz czy coś się nagrało.

2hi9kar.png Japanease Girls blows my mind! :rolleyes:

 

CPU: Intel Pentium G3220 Mobo: MSI H81I SSD/HDD: Adata 64GB/Samsung 250GB GPU: Gigabyte R7 260X OC 2GB Case: Cooler Master 120 Advance PSU: Chieftec CFT-650-14cs

 
Everyday I'm trolling
Moderatorów cycki pieką

#15 kami93

kami93

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 10 postów

Napisano 26 09 2010 - 18:57

ja tak robie, i sie nic nie nagrywa.
o to mi chodzilo, ze dyktafon




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych