Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Instalacja XPka...




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Progeusz

Progeusz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 24 02 2011 - 11:58

Staram się zainstalować XPka na laptopie Toshiba Satellite A200-1S9. Miał wgraną Vistę, ale już szlag człowieka trafia, laptop pracuje zdecydowanie zbyt wolno, nie sposób na nim pracować przy tym marnym 1GB RAM (dokupienie nie wchodzi w rachubę, zresztą i tak już skasowałem Vistę), wiec postanowiłem zainstalować coś lepszego. Oczywiście XP nie odnajduje dysku twardego (załamał mnie ten błąd, co za głupota...), więc czym prędzej udałem się z pomocą do wujka Google i trafiłem na te tematy (z góry - tak, w BIOSie nic nie ma o AHCI... nienawidzę tych ludzi ukrywających/blokujących różne opcje):
http://searchengines...20-t102514.html
http://searchengines...ie-t101465.html
http://searchengines...ie-t100378.html
Starałem się robić wszystko tak pisano, ale jest spory problem :/
Kiedy wypakowuję plik IATA88ENU.exe tą komendą "C:\IATA88ENU.exe /a /pc:\Intel" to... pojawia mi się folder Intel w nim folder Logs, w którym jest tylko i wyłącznie plik IntelStor.log
Źle szukam? Robię coś źle? Czemu nie ma tam plików inf, tylko ten jeden log?


Edit: Aha, temat do kosza, zainstalowałem siódemkę, pięknie śmiga na tym 1 GB RAM (zaskakujące, czemuż Vista była w takim razie tak dramatycznie failowa...?)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych