Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Zablokowany "dodaj lub usuń programy", m.outlook




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 HelpMePLX

HelpMePLX

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała

Napisano 01 04 2011 - 14:55

Witam
Problem polega na tym że opcja "dodaj lub usuń programy" została zablokowana: http://img198.images...usuprogramy.jpg
i przy każdym włączeniu komputera wyskakuje komunika z Microsoft Outlook: http://img834.images.../i/moutlook.jpg
i czy można odinstalować jakoś "fast browser search" w Mozilli czytałem na necie że powinna być taka opcja w dodatkach ale u mnie jej nie ma.
Załączam Skany z :
-Gmera
-Otl
Z góry dziękuje za pomoc.

Załączone pliki

  • Załączony plik  gmer.txt   132,28 KB   151 Ilość pobrań
  • Załączony plik  Extras.Txt   42,29 KB   158 Ilość pobrań
  • Załączony plik  OTL.Txt   92,3 KB   149 Ilość pobrań


#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5762 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 01 04 2011 - 16:15

Uruchom OTL i w dolne białe pole wklej to:
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List]
"2434:TCP"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
"C:\Program Files\AVG\AVG10\avgmfapx.exe"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="http://www.google.pl/"
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
"NoRemovePage"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
"NoAddRemovePrograms"=dword:00000000

:Files 
C:\Program Files\Search Guard PlusU
RECYCLER /alldrives

:OTL
SRV - File not found [Auto | Stopped] -- C:\WINDOWS\System32\prabtl.dll -- (pdzmmdhkj)
SRV - File not found [Auto | Stopped] -- C:\Program Files\Internet Explorer\prabtl.dll -- (ggpigjsb)
SRV - File not found [Auto | Stopped] -- C:\Program Files\Movie Maker\prabtl.dll -- (axxfdjbha)
SRV - [2011-03-28 22:58:44 | 000,000,000 | ---- | M] () [Auto | Stopped] -- C:\Documents and Settings\Mr.X\Ustawienia lokalne\temp\DAT5.tmp -- (iulcroko)
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Fast Browser Search"
FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://www.fastbrowsersearch.com/results/results.aspx?s=DEF&v=19&q="
FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Fast Browser Search"
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://www.fastbrowsersearch.com/results/results.aspx?s=NAUS&v=19&tid={59B98275-B159-8A32-4992-7D401D53E41E}&q="
[2009-10-30 15:35:19 | 000,003,700 | ---- | M] () -- C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\fast.png
[2009-10-30 15:35:19 | 000,001,963 | ---- | M] () -- C:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\fast.xml
O4 - HKLM..\Run: [FBSearch] C:\Program Files\Search Guard Plus\SearchGuardPlus.exe ()
O4 - HKLM..\Run: [SGPUpdater] C:\Program Files\Search Guard PlusU\sgpUpdaters.exe ()
[2010-06-27 15:56:39 | 000,000,016 | ---- | C] () -- C:\Documents and Settings\NetworkService\Dane aplikacji\qcopjv.dat
[2010-06-25 19:50:12 | 000,000,016 | ---- | C] () -- C:\Documents and Settings\Mr.X\Dane aplikacji\qcopjv.dat
[2010-06-25 19:49:38 | 000,000,004 | ---- | C] () -- C:\Documents and Settings\Mr.X\Dane aplikacji\avdrn.dat

:Commands
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj Script. Zapisz raport, który się pokaże.
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.

Daj log z >TDSSKiller >http://searchengines...15

Dziwna sytuacja: z jednej strony widać w logu infekcję z czerwca ubiegłego roku, przestarzałą Javę, brak ServicePack3.
A z drugiej strony aż się roi od Antivirusów: Kaspersky, Avast, Avg.
Którego aktualnie niby używasz?
.

#3 HelpMePLX

HelpMePLX

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała

Napisano 01 04 2011 - 17:38

Jeżeli chodzi o antywirusa to obecnie (od wczoraj) używam Kaspersky Anti-Virus 2011.

Załączone pliki



#4 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5762 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 01 04 2011 - 18:03

Skoro teraz używasz Kaspersky'ego, to usuń Avasta przy pomocy Avast Uninstall Utility - http://www.avast.com/uninstall-utility
Po AVG i Panda zostały chyba tylko puste foldery:

C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Panda Software
C:\Documents and Settings\Mr.X\Dane aplikacji\AVG10


TDSSKiller nic nie wykrył.
W nowym logu OTL nie widzę nic podejrzanego.

Miałeś CONFICKERA, więc albo zainstaluj ServicePack3, albo przynajmniej:
Odwiedź poniższy link i pobierz KB958644/MS08-067 łatkę zabezpieczeń dla danego systemu operacyjnego Windows:
>http://www.microsoft...&DisplayLang=pl
Przejrzyj listę i kliknij na link, który odpowiada Twojej wersji systemu Windows. Następnie należy pobrać plik ze strony, która otwiera się i zapisz go na pulpicie.
Wystarczy dwukrotnie kliknąć na plik łatki, który został pobrany z witryny firmy Microsoft i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby zainstalować łatkę.
Pozwoli to uniknąć ponownego zakażenia (z sieci) po usunięciu "Confickera".

Zainstaluj bezpieczniejszą wersję Javy >>Java 6 Update 24 (JRE)
Starą wersję odinstaluj.

W OTL kliknij na przycisk Sprzątanie - to go usunie razem z jego Kwarantanną.

Usuń kopie szkodników z folderu "System Volume Information" poprzez chwilowe wyłączenie "Przywracania Systemu" wg >http://searchengines...mu-t141981.html

Czy zamknąć temat?
.

#5 HelpMePLX

HelpMePLX

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała

Napisano 01 04 2011 - 21:50

Nie, problem nadal jest "dodaj lub usuń" nadal ograniczony przez administratora.

#6 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5762 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 01 04 2011 - 22:06

W takim razie Moderator prawdopodobnie przesunie temat do działu >http://searchengines...ndows-f194.html
Nie wiem, czy tam ktoś będzie chciał/potrafił pomóc, ale to już nie moja sprawa.
.

#7 HelpMePLX

HelpMePLX

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała

Napisano 01 04 2011 - 22:15

Aha to dziękuję za Twoją pomoc.

#8 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5762 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 02 04 2011 - 12:04

Może coś Ci się przyda z tego tematu >http://forum.ks-eksp...-usun-programy/
.

#9 HelpMePLX

HelpMePLX

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bielsko-Biała

Napisano 02 04 2011 - 13:11

Dzięki za link, niestety nie pomógł. Załamany tym że nic nie pomaga, po głowie chodziła mi jedna myśl Format, ale przed tym użyłem ComboFixa. Po jego skanowaniu opcja "dodaj lub usuń" działa. Myślę że można już zamknąć temat, dziękuje za pomoc.

#10 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5762 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 02 04 2011 - 15:44

Czy mógłbyś pokazać tamten log z ComboFixa? Ciekaw jestem, co tam ComboFix zrobił takiego, że to zaczęło działać.
.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych