Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Internet,Pamięć,Programy Wszystko zwolniło




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 warsaw333

warsaw333

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 39 postów

Napisano 01 05 2011 - 14:27

Witam :)
Od miesiąca mój komputer zaczął się strasznie mulić,wieszać itd.
Internet działa jakbym miał 128/kb,wszystkie gry,programy mi się wieszają w takim stopniu, że nie można ich używać.
Załączam logi z gmera i otl do tego screena, który denerwuje mnie też od miesiąca przy każdym pliku otwiera się te okno i jak odznaczę opcję "zawsze" przy następnym pliku wraca to samo.
Z góry dziękuje za pomoc i czekam na dalsze instrukcje :))

EDIT-nie mogłem załączyć logów normalnie więc wrzuciłem na patrz.pl :D
LOGI

+ Screen
http://img31.imageshack.us/img31/796/screencp.jpg

#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5758 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 01 05 2011 - 14:45

Nic tu nie wskazuje na jakąkolwiek infekcję.
.

#3 warsaw333

warsaw333

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 39 postów

Napisano 01 05 2011 - 15:42

To jeśli w tych logach nie ma śladu to może masz jakiś inny pomysł??
Jakiś inny program,żeby to sprawdzić...

#4 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5758 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 01 05 2011 - 15:48

Jeśli się upierasz, że to jakaś infekcja powoduje problemy, to możemy jeszcze tylko sprawdzić, czy nie ma Rootkita w MBR:
Daj log z TDSSKiller >http://searchengines...15
Daj log z MBRCheck >http://searchengines...15
.

#5 warsaw333

warsaw333

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 39 postów

Napisano 01 05 2011 - 16:01

nowe logi
http://patrz.pl/filmy/nowelogi

#6 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5758 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 01 05 2011 - 16:05

Nie ma Rootkita w MBR.
Tak więc ja tu nie jestem potrzebny, bo nie ma żadnej infekcji.
.

#7 warsaw333

warsaw333

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 39 postów

Napisano 01 05 2011 - 16:06

to co to może być? komputer zwolnił od starości ? :D dzieję się to od miesiąca :D

#8 pawelvirus

pawelvirus

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 67 postów

Napisano 01 05 2011 - 17:26

Drive C: | 10,38 Gb Total Space | 0,60 Gb Free Space - masz za mało miejsca na systemie. Zrób oczyszczanie dysku, usuń wszystkie pliki z folderu C:\Documents and Settings\Oskar\Ustawienia lokalne\temp, usuń pliki cache z firefoxa. Jak znasz się na usługach systemowych to możesz powyłączać zbędne usługi http://searchengines...w-XP-t7723.html
Start->Uruchom wpisz msconfig, przejdź do zakładki Uruchamianie, odptaszkuj: NeroCheck, LaunchApplication, reader_sl, i spróbuj też odptaszkować OSA9. A i radzę Ci nie korzystać z gadu-gadu 10 ponieważ zżera dużo pamięci i spowalnia kompa. Nieudana wersja gg :) natomiast w miarę dobrą wersją jest Nowe Gadu-Gadu (gg 8). Wyczyść rejestr programem np Eusing Free Registry Cleaner Klik i uruchom kompa ponownie

Myślę że to tylko zaśmiecony system.

Napisz czy system się przyspieszył po tych operacjach.

#9 warsaw333

warsaw333

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 39 postów

Napisano 01 05 2011 - 21:38

pawelvirus©
Dzięki, jutro to wszystko zrobię :D
najlepsze techniczne forum na internecie :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych