Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Problem z internetem




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 rafinius

rafinius

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 10 07 2011 - 13:27

Witam, otóż mam problem. Posiadam router Zyxel P-320W, oraz modem Motorolla. Problem polega na tym iż od kilku dni ( po tym jak zrobiłem format komputera ) nie mam internetu przy połączeniu za pomocą routera tzn. mam dwa laptopy, gdy podłącze do nich internet bezpośrednio od modemu ( pomijając całkowicie router ), to działa, ale gdy próbuję połączyć się przez router to łączy się, ale jest jakiś błąd ,,Problem przy użyciu modemu szerokopasmowego" ( nawiązuje się połączenie, ale nie ma neta, tak samo jest jeżeli próbuję się połączyć przez kabel za pomocą routera ). Pomoże ktoś? Ps. jestem zielony jeśli chodzi o komputer

#2 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 12 07 2011 - 21:53

Sugerował bym tzw. twardy reset routera. Każde z takich urządzeń jest (a przynajmniej powinno być) zaopatrzone w lekko schowany w obudowie przycisk do zresetowania ustawień urządzenia do tych fabrycznych.
Użyj długopisu lub czegoś innego z wąskim czubkiem (może niekoniecznie musi być ostre narzędzie - nie chcemy, by omsknęło się gdzieś i np. nie uszkodziło przycisku, prawda?)

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych