Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Nie działa przesuwanie ikon pulpitu




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Konraddu

Konraddu

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 01 09 2011 - 08:22

Witam,

Laptop: F-S Esprimo V5555
System: dopiero co zainstalowana Vista Home Basic (ale nie z płyty do laptopa, tylko czysty Windows). Wszystkie sterowniki są.

Problem:

Jest problem z przesuwaniem ikon na pulpicie. Zostają tam gdzie się je utworzy (autorozmieszczanie wyłączone). Do tego, nie można rozciągać pasków w oknach folderów. Tych pasków (kolumn) nazwa, wg typu, wg rozmiaru, itp...
Dodam, że zaznaczanie działa i generalnie pozostałe funkcje myszki/pada działają. Problem jest tylko z przesuwaniem, czy przeciąganiem...

Może ktoś ma pomysł w czym może być problem?



Z góry dzięki za pomoc.

Mój błąd. Przeciąganie w ogóle nie działa - nawet przeciąganie plików.

#2 Konraddu

Konraddu

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 02 09 2011 - 09:59

Żeby więcej nie zaśmiecać.
Udało mi się problem obejść, bo nie nazwę tego rozwiązaniem.

Otóż, po wielu różnych próbach doszedłem do tego, że, jeżeli nie ma ustawionego hasła dla użytkownika, lub hasło jest, ale niewymagane przy logowaniu, przeciąganie NIE działa. A tak miałem ustawione, bo mi było wygodniej przy aktualizacjach, itp. kiedy to system często po instalacjach wymagał restartu.

Trzeba ustawić hasło, które trzeba też używać. Dlaczego tak jest, nie mam pojęcia, no ale to vista...

Temat do zamknięcia.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych