Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Mam zarobaczony intenet




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blazkowicz

Blazkowicz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 28 09 2011 - 15:46

Dziwne objawy przeglądarki Firefox pusta strona po wpisaniu hasła wyszukiwania .A w systemie 1 sekundowe znikanie ikon po wyjściu.. z sieci i internet mam wolny chyba robaki ale antywirusy nic nie wykryły.

Załączone pliki

  • Załączony plik  Report.txt   8,15 KB   128 Ilość pobrań


#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5758 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 28 09 2011 - 15:53

Podaj jeszcze raz objawy, ale w sposób bardziej zrozumiały, a nie taki:

wolny chyba robaki ale

żadnego przecinka, więc z tego zrobił się niezrozumiały bełkot.

Poza tym na pewno Moderator/ka zwróci Ci uwagę (logi).
.

#3 Blazkowicz

Blazkowicz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 28 09 2011 - 16:31

http://wklej.org/hash/2fcecc51557/

http://wklej.org/hash/2fcecc51557/

Objawy nie wiem jak pokazać infekcję Firefox obrazowo , co się tyczy ikon to mam brak wszystkich oprócz 1 ale dzieje się to na krótko po 1- 2 sekund i wszystko wraca do normy.

#4 vigo5

vigo5

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 961 postów

Napisano 28 09 2011 - 16:41

Najpierw przeczytaj zasady tego działu.
1. Odinstaluj sterownik od napędów wirtualnych:
http://searchengines...ulujace-napedy/
2. Pokaż wymagane logi z OTL i Gmer:
http://searchengines...-dziale-Wirusy/

#5 Blazkowicz

Blazkowicz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 28 09 2011 - 16:50

Mam pytanie czy oba programy mam uruchomić na awaryjnym ? nigdy ich nie używałem .

http://wklej.org/id/600657/ http://wklej.org/id/600659/ http://wklej.org/id/600661/

#6 vigo5

vigo5

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 961 postów

Napisano 28 09 2011 - 20:34

Dlaczego pokazujesz logi wykonane na ustawieniach zalecanych na innym forum?
Poza tym brakuje loga z Gmer.
Używasz starej wersji programu Firefox i Avast.
W tych logach nie widać żadnej infekcji.

#7 Natsuki Kuga

Natsuki Kuga

    Very Good Rank

  • Na emeryturze
  • 1045 postów
  • Płeć:Wybierz

Napisano 28 09 2011 - 20:54

Blazkowicz - Nie pisz posta pod postem. Teraz łączę, ale następnym razem będzie +10%.

#8 Blazkowicz

Blazkowicz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 29 09 2011 - 14:23

Dlaczego pokazujesz logi wykonane na ustawieniach zalecanych na innym forum Odpowiadam na 1 pytania

bo tu nie ,piszę jak używać gmera czy OTL więc szukam go na forum. Oto logi gmera 3. Używasz starej wersji programu Firefox i Avast ( to wiem ale nowym mam same problemy dla tego korzystam z starszej wersji ).

#9 Blazkowicz

Blazkowicz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 29 09 2011 - 14:34

Dlaczego pokazujesz logi wykonane na ustawieniach zalecanych na innym forum Odpowiadam na 1 pytanie

bo tu nie ,piszę jak używać gmera czy OTL więc szukam go na forum. Oto logi gmera .3 Używasz starej wersji programu Firefox i Avast ( to wiem ale nowym mam same problemy dla tego korzystam z starszej wersji ). http://wklej.org/hash/e1ea9cd527d/ http://wklej.org/hash/687d6780e4d/

Załączone pliki

  • Załączony plik  Log 2.txt   55,75 KB   108 Ilość pobrań


#10 vigo5

vigo5

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 961 postów

Napisano 29 09 2011 - 16:57

Ja nie widzę żadnej infekcji w tych logach.
Odinstaluj tego starego Avasta i zobacz jak wtedy będzie działał system.

#11 Blazkowicz

Blazkowicz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 29 09 2011 - 17:35

No dobra mogę usunąć avasta mam jeszcze jeden program, ale ciekawi ,mnie jedna rzecz skoro net mam ok to.... dla czego wypowiedz godziny 16:57 widzę dopiero po zresetowaniu pc hmm. A tak to normalnie miałem tylko moją wypowiedz i logi z gmera.Pytanie jeśli nie mam wirusów ,to co powoduje że wypowiedzi widzę dopiero teraz czyli o godzinie 18:33.Widać coś blokuje .Avastem będzie problem bo nadaj mam go dysku a niby, go odinstalowałem ech mogłem zrobić to na awaryjnym a teraz będę miał nie mały kłopot

#12 perlit

perlit

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 749 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 29 09 2011 - 17:54

Witaj.
Avasta odinstaluj tym programem.

#13 Blazkowicz

Blazkowicz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 29 09 2011 - 18:22

Witam zrobiłem szkoda że nikt nie powiedział że na awaryjnym usuwać avasta ;) a tak miałem niezłego Szoka , pytanie co dalej avast jest usunięty .Internet bez obrony i ochrony po prostu jestem średniakiem jeśli chodzi pc wiem podstawy gorzej już wirusami .Dla tego miałem problemy programami,o których nic nie wiem.
Jeszcze raz dopiszesz posta pod swoim postem i zacznę ci je kasować bez zbędnego tłumaczenia.

Użytkownik XanTyp edytował ten post 29 09 2011 - 20:43


#14 SLAVOO

SLAVOO

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 839 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:C:\boot.ini

Napisano 29 09 2011 - 18:54

Skoro w logach nie ma infekcji, temat przenoszę.

..:: 99% problemów z komputerem siedzi na przeciwko monitora ::..
W dziale Wirusy i Spyware - Bezpieczeństwo w sieci, obowiązkowo podajemy logi z programów OTL i Gmer
Przed wykonaniem logów należy wyłączyć oprogramowanie emulujące napędy.
Opis jak to wykonać znajduje się TUTAJ.


#15 vigo5

vigo5

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 961 postów

Napisano 29 09 2011 - 19:06

Avasta miałeś odinstalować żeby sprawdzić, czy to rozwiąże problemy o których napisałeś.
Nie wiadomo czy sytuacja uległa poprawie.
Poza tym zawsze warto spróbować innej przeglądarki internetowej.
Jeżeli masz legalny system to możesz zainstalować Microsoft Security Essentials.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych