Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Czarny ekran i strzalka kursora




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 blackraven

blackraven

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 523 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 01 2012 - 20:11

Wiec...jak w temacie. Przy ladowaniu Visty Ultimate SP2 proces odbywa sie tak: ladowanie sterownikow...ekran z przesuwajacym sie paskiem, a nastepnie czarny ekran i strzalka kursora na srodku. To wszystko. Nie pojawia sie "kolko-logo" Visty, nie ma ekranu "Zapraszamy"
Dysk sprawdzony pod katem bad blockow = czysty. Ramy tez dobrw bo na drugim dysku jest W7 i dziala normalnie. Zapuszczenie chkdsk nie pokazuje bledow, choc jakis czas wczesniej, gdy juz Vista nie startowala, pojawialy sie komunikaty o blednym deskryptorze zabezpieczen i zastapieniu domyslnym. Po tej operacji bez efektu.
"...not all vampires suck blood
not all of them die for love..."

#2 Groszexxx

Groszexxx

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 363 postów

Napisano 19 01 2012 - 10:08

A odpal w trybie rejestrowanego rozruchu proszę.

#3 blackraven

blackraven

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 523 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 19 01 2012 - 19:33

Po wlaczeniu rejestrowanie dochodzi do tego samego momentu (czarny ekran, kursor ze strzalka). Dysk natomiast pracuje w okolo 1-2 sek odstepach (z taka czestotliwoscia mruga diodka) - po ok kilku10 min zrobilem reset. Log z rejestrowania konczy sie na "srv.sys" i jedyne co nie zostalo zaladowane to:

\SystemRoot\System32\Drivers\NDProxy.SYS
\SystemRoot\system32\DRIVERS\ATITool.sys
\SystemRoot\System32\Drivers\NVR0FLASHDev.SYS

...nie laduje w awaryjnym i w zadnym innym trybie.Startujac z WinRE i dajac przywracanie systemu, nie widzi pkt przywracania, choc wiem ze byly robione. Sprawdzajac to ,lece do \System Volume Information\_restore{...},a tam pere katalogow RP od 3 do 8 a w nich tylko change.log i RestorePointSize. Ostatnio gdy zostawilem na cala noc, liczac, ze wreszcie sie zaladuje, okazalo sie, ze albie nie wychodzi z trybu uspienia (monitor wszedla w stan stand-by), albo wywalil sie na niebiesko z DRIVER_POWER_STATE_FAILURE i nr 0x9F, a przy zrzucie pamieci...Physical memory dump failed with status 0xC0000001. Wiec pewnie trzeba pojsc tym sladem, a pachnie (raczej smierdzi) sprzetowym (zasilanie?) errorem.
"...not all vampires suck blood
not all of them die for love..."

#4 aryann

aryann

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 22 02 2012 - 12:09

a sprawdzałeś stan nośnika dysku =>czyli sektory ?

polecam MHDD :
http://legalne.info/...m,download,1492

tu JAK :
http://forum.pclab.p...zy-użyciu-MHDD/

po wybraniu dysku =>F4 i ponownie F4 =>interesuje Cie TYLKO skan =>nie uruchamiasz NICZEGO INNEGO !!! =>inne operacje to BEZPOWROTNA utrata danych..

jesli okaże się że nie masz badsectorów =>wtedy można by spróbować z instalatora/konsoli :

chkdsk c: /F /R

ale po co to robić jak masz przykładowo zwalony nośnik..!???




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych