Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Brak dźwięku w systemie Windows Vista Home Premium™




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 MCPcLive

MCPcLive

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 3 postów

Napisano 03 04 2012 - 17:07

Witam! Mam ogromny problem z dźwiękiem w Windows Vista Home Premium™. Otóż mam komputer producenta "Dell" z kartą dźwiękową zgodną z High Definition Audio(nazwy karty dźwiękowej nie znam). Gdy na komputerze miałem system Windows XP™, wszystko było dobrze, a teraz, gdy go zmieniłem na Viste, są same problemy z dźwiękiem. Najnowsze sterowniki są zainstalowane, a system nie wykrywa żadnych problemów dotyczących dźwięku. Głośniki również są dobrze podłączone. Wszystko jest, tylko nie słychać żadnych dźwięków... :(

Bardzo proszę o szybką pomoc!

#2 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 03 04 2012 - 18:48

Typ/nazwę karty dźwiękowej znajdziesz choćby poprzez zainstalowanie benchmarka (Everest, Aida itp) wystarczy wykonać raport o sprzęcie i poszukać tego w dziale "Multimedia".

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#3 MCPcLive

MCPcLive

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 3 postów

Napisano 04 04 2012 - 13:05

Karta dźwiękowa: Analog Devices AD1981B(L) lub ATI Radeon HDMI (wyskoczyły dwie nazwy tego sprzętu).

#4 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 04 04 2012 - 14:19

Wykluczmy jeszcze awarię sprzętu (głośniki, subwoofer czy jak to tam jest u ciebie). Wepnij słuchawki w gniazdo słuchawkowe.
Generalnie, skoro system nie zgłasza problemów, kwestia może być bardziej sprzętowa.
Albo, o ile radzisz sobie choć trochę z wirtualnym środowiskiem, zainstaluj XP na wirtualnej maszynie i potwierdź, czy masz dźwięk, czy również nie.
To ostatecznie określi, gdzie leży problem.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#5 MCPcLive

MCPcLive

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 3 postów

Napisano 04 04 2012 - 15:52

Problem został naprawiony, temat zamykam. Jak tego dokonałem?
W moim przypadku wystarczył program Driver Genius Proffesional
Edition
(oczywiście zarejestrowana pełna wersja programu). Ten
program zeskanował komputer i wyszukał aktualizacji i brakujących
sterowników, których sam system Windows Vista™ nie mógł wyszukać.
Polecam zakup tego prorgamu!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych