Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Problem z podmianą strony startowej na searchcompletion




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 18:38

Witam,
Zainstalowałem dodatek vshare, a wraz z nim pojawia się podmienienie stron startowych we wszystkich zainstalowanych przeglądarkach. Próbowałem przywracać system sprzed momentu zainstalowania, ale nic to nie dało. Oto log z OTL:
http://wklej.org/id/740084/
Z góry dzięki za pomoc.

#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 04 2012 - 18:48

Widzę, że Adw-Cleaner już masz, więc chyba już też użyłeś?

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Script wklej to:

:OTL
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://startsear.ch/...37-4061861e674f
IE - HKLM\..\SearchScopes\{81B1592D-94EA-4B5D-8CDA-179BEBF858DE}: "URL" = http://startsear.ch/...q={searchTerms}
O3 - HKLM\..\Toolbar: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll File not found
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll File not found
O4 - HKLM..\Run: [Nokia FastStart] "C:\Program Files\Nokia\Nokia Music\NokiaMusic.exe" /command:faststart File not found
O4 - HKCU..\Run: [RGSC] C:\GRY\Rockstar Games\Rockstar Games Social Club\RGSCLauncher.exe /silent File not found

:Commands
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj Script. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie.
Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij Skanuj.
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania Scriptem.

.

#3 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 19:04

Tak, mam zainstalowany Adw-Cleaner i użyłem go.

Raport OTL:
http://wklej.org/id/740107/

Nowy OTL:
http://wklej.org/id/740125/

#4 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 04 2012 - 19:11

Sądząc po nowym logu - to jest już OK.

W OTL kliknij na przycisk Sprzątanie - to go usunie razem z jego Kwarantanną.

W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Uninstall.


Czy zamknąć temat?


.

#5 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 19:22

Wszystko wydaje się być w porządku, ale nadal po włączeniu przeglądarki zużycie ram'u skacze o 900MB, przed instalacją vshare było to w okolicy 300MB. Czym może to być spowodowane?

#6 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 19:29

Searchcompletion został usunięty z IE, ale w FF nadal wyszukuje wszystko za jego sprawą.

#7 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 04 2012 - 19:35

Hm, w logu OTL tego nie widzę.
W takim razie odinstaluj Firefoxa, usuń wszystko, co ma związek z nim, zrestartuj komputer, zainstaluj od nowa.

.

#8 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 20:04

A z czym może być związany ten wzrost zużycia ram'u?

#9 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 21:06

Sprawdziłem jeszcze w Adw-Cleaner:
http://wklej.org/id/740261/

#10 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 04 2012 - 21:17

No to teraz użyj Adw-Cleaner z opcji DELETE.

Napisz, czy po tym zniknie z Firefoxa to "Searchcompletion".


.

#11 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 21:54

Wszystko jest już w porządku. Dzięki serdeczne za pomoc.

#12 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 04 2012 - 21:57

W OTL kliknij na przycisk Sprzątanie - to go usunie razem z jego Kwarantanną.

W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Uninstall.

Czy zamknąć temat?

A z czym może być związany ten wzrost zużycia ram'u?

Czy może to dalej aktualne?

.
.

#13 luk.kielar

luk.kielar

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 25 04 2012 - 22:07

Z searchcompletion nie ma problemu, ale cały czas przy otwieraniu przeglądarki i przy dodawaniu kolejnych kart rośnie zużycie ram'u, szczególnie przy włączaniu youtube'a.

#14 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 04 2012 - 22:09

.
.
Zgłosiłem już Moderatorom, by pomyśleli o przesunięciu tego tematu do jakiegoś innego, bardziej odpowiedniego działu Forum.

.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych