Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

wywala explorer.exe - komp firmowy pomocy




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 jamiescoot

jamiescoot

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 29 05 2012 - 13:02

Witam

zacznę od tego że jestem tu nowy ponieważ żadnych rezultatów nie przyniosły moje wypociny, a aż tak dobrze jak wy pewnie to się nie znam
Mianowicie sytuacja jest tak, kiedy klikam RMB na ikone na pulpicie to wywala explorera.exe i uruchamia go ponownie i działa
jak chce wejscie a manager urzadzeń to wywala dokładnie tak samo, a np jak klikam RMB na moj komputer to wchodzi np w wlasciwosci, dziwna akcja, do tego czasem zdazy sie blue screen

probowalem czyscic rejestr i klucze rozynimi prgramami hijacjthis, regcleaner, registry mechanic i nic z tego caly czas to samo

mam log z hijackthis, nie wiem czy dobrze tutaj go wkleje

logi z hijackthis

Bardzo bym prosil o pomoc - ponieważ nie chce wysylac maszyny do supportu, pozbawi mnie to maszyny na 2/3 tygodnie jak nie wiecej, a w obecnej sytuacji nei mogę sobie na to pozwolić, pozdrawiam

#2 vigo5

vigo5

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 961 postów

Napisano 29 05 2012 - 13:19

Internet Explorer v7.00

Zainstaluj Internet Explorer 9

Sprawdź w podglądzie zdarzeń szczegóły błędu dotyczącego explorer.exe.
Głównie chodzi o moduł powodujący błąd:
http://windows.micro...en-Event-Viewer

Pobierz ShellExView wyłącz (disable) wszystkie pozycje zaznaczone na różowo i zrestartuj komputer.


_

#3 jamiescoot

jamiescoot

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 29 05 2012 - 13:47

Witaj, zrobiłem jak powiadałeś, zainstalowany IE9, zainstalowałem ten program i wszystkie różowe pozycje disable
restart kompa - nie zadziałało - dalej ten sam problem i objaw.


z podglądzie zdarzen znalazłem ten error

"
Faulting application Explorer.EXE, version 6.0.6002.18005, time stamp 0x49e01da5, faulting module ntdll.dll, version 6.0.6002.18541, time stamp 0x4ec3e3d5, exception code 0xc0000005, fault offset 0x000692b0, process id 0x1a8, application start time 0x01cd3d982db8aaa6.
"

to już jest błąd po instalacji tego IE9 i tego programu j/w

#4 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 29 05 2012 - 14:01

http://searchengines...awac-w-postach/

Umieszczanie logów z HijackThis i innych tego pokroju bezpośrednio w poście jest zabronione w działach Windows

Umiesz czytać, nowy kolego?

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#5 jamiescoot

jamiescoot

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 29 05 2012 - 14:15

wybacz, jestem w pracy i tylko tu mam dostęp do kompa, i nie mam na tyle czasu żeby prześwietlić cały ten regulamin, postaram się to przeczytać, usune z posta ten log, i zrobie wg instrukcji ale potrzebuję czasu ..

___
poprawiłem

Dziękuję :)

Użytkownik XanTyp edytował ten post 29 05 2012 - 22:00





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych