Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Kamerki nie widać w menedżerze urządzeń




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomasz16

Tomasz16

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 31 05 2012 - 22:29

Na wstępie: mam laptopa Compaq Presario CQ61 i system operacyjny Windows 7 Home Premium 64 bit.
Kiedyś w menedżerze urządzeń wyłączyłem kamerkę. Teraz potrzebuję pilnie ją uruchomić, a nie widać jej w menedżerze.
Dlatego mam pytanie, co zrobić, żeby się tam pojawiła i jak ją włączyć?

#2 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 31 05 2012 - 23:14

Sterowniki że strony producenta Próbowałeś instalować?

#3 Tomasz16

Tomasz16

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 31 05 2012 - 23:20

Próbowałem. Wcześniej śmigała normalnie, jak jechałem w trasę, to wyłączyłem wszystkie najmniej potrzebne urządzenia, żeby bateria jak najdłużej wytrzymała i kamerka zniknęła z menedżera urządzeń i teraz nie wiem, jak wrócić do pozycji wyjściowej.

#4 Igorrodz

Igorrodz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 73 postów
  • Płeć:Wybierz

Napisano 01 06 2012 - 07:29

Jaki system operacyjny?
Spróbuj ręcznie zainstalować kamerkę:
(Win 7) start -> panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> dodaj urządzenie

#5 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 01 06 2012 - 13:02

Bez względu, czy jest to XP czy 7, przywracanie systemu powinno rozwiązać kłopot.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#6 Tomasz16

Tomasz16

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 01 06 2012 - 15:05

Byłoby tak, gdybym wyłączył tę kamerkę niedawno, a to było gdzieś pięć miesięcy temu i nie ma takiego punktu przywracania.
Przez panel sterowania już próbowałem, ale to wygląda tak, jakby ona w ogóle nie była podłączona. A musi być bo jest wbudowana.

Użytkownik Tomasz16 edytował ten post 01 06 2012 - 15:06


#7 vigo5

vigo5

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 961 postów

Napisano 01 06 2012 - 15:15

Czy próbowałeś opcji Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu:
http://h10025.www1.h...pl&cc=pl&dlc=pl


_




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych