Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Brak literki "n" z kreską w polskich znakach




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 SLAVOO

SLAVOO

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 839 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:C:\boot.ini

Napisano 10 06 2012 - 22:34

Zakupiłem nową klawiaturę i niby wszystko działa oprócz dwóch rzeczy:

1. Brak literki "n" z kreską w polskich znakach. Pozostałe są jak widać: ą ś ć ż ź ó ł ę. Nie wiem o co chodzi. Klawiatura ustawiona jest na Polski (programisty)
2. Przy włączaniu kompa mam 4 x sygnał (6 krótkich beepów) pod rząd i dalej ładuje się wszystko normalnie.

Wcześniej tego nie było.
Klawiatura A4-Tech KV-300H

Skrót do "n-z kreską" ALT+n nie działa, ale działa kombinacja ALT (lewy)+ CTRL (lewy) + n = ń.
Co zrobić żeby działało ALT+n i jak pozbyć się tych beepów?
Klawa podpinana przez USB
Nie ma żadnych konfliktów w Managerze urządzen.

..:: 99% problemów z komputerem siedzi na przeciwko monitora ::..
W dziale Wirusy i Spyware - Bezpieczeństwo w sieci, obowiązkowo podajemy logi z programów OTL i Gmer
Przed wykonaniem logów należy wyłączyć oprogramowanie emulujące napędy.
Opis jak to wykonać znajduje się TUTAJ.


#2 perlit

perlit

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 749 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 10 06 2012 - 23:22

W BIOSie AMI 6 krótkich dźwięków oznacza błąd kontrolera klawiatury.
1.Sprawdź na innej klawiaturze.
2.Program KeyboardTest pozwala szybko sprawdzić czy wszystkie klawisze na danej klawiaturze odpowiednio działają.
http://www.passmark....cts/keytest.htm

#3 SLAVOO

SLAVOO

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 839 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:C:\boot.ini

Napisano 11 06 2012 - 06:58

Nie mam innej klawiatury pod USB. Poprzednia była na PS2
Klawisze RALT i n działają, ale razem nie wyskakuje "ń". Muszę użyć LCTRL+LALT
Jak naprawić te beepy?

..:: 99% problemów z komputerem siedzi na przeciwko monitora ::..
W dziale Wirusy i Spyware - Bezpieczeństwo w sieci, obowiązkowo podajemy logi z programów OTL i Gmer
Przed wykonaniem logów należy wyłączyć oprogramowanie emulujące napędy.
Opis jak to wykonać znajduje się TUTAJ.


#4 perlit

perlit

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 749 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 11 06 2012 - 08:22

Wypróbuj klawiaturę w innych portach USB. Drugie rozwiązanie, to pożycz inną od kolegi.

#5 SLAVOO

SLAVOO

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 839 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:C:\boot.ini

Napisano 11 06 2012 - 17:39

Inne porty: To samo.
Inna klawiatura USB (pożyczyłem): Działa, również na innych portach więc to nie wina portów. Beepów nie ma przy włączeniu kompa.

Tą drugą, którą podłączałem to jakaś HUB a ja mam w Manager Urządzen - Urządzenie HID
Odinstalowałem wszystkie sterowniki od tego HID i zainstalowałem na nowo, ale nie pomogło.
Jutro sprawdzę tą klawiaturę u kolegi. Kurczę, pierwszy raz mam taki problem i jeszcze te beepy.... :(

Moja klawiatura to: http://www.a4tech.co...1&scid=1&id=638
Może ona nie działa pod Windows 7 ?? Choć napisane, że działa. Nie wiem co mam myśleć. :(

..:: 99% problemów z komputerem siedzi na przeciwko monitora ::..
W dziale Wirusy i Spyware - Bezpieczeństwo w sieci, obowiązkowo podajemy logi z programów OTL i Gmer
Przed wykonaniem logów należy wyłączyć oprogramowanie emulujące napędy.
Opis jak to wykonać znajduje się TUTAJ.


#6 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 11 06 2012 - 21:51

Może zapytaj producenta? Parę maili poza forum nie zaszkodzi.
http://www.a4tech.pl...D=305

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#7 Maryla

Maryla

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 07 10 2014 - 18:06

Zakupiłem nową klawiaturę i niby wszystko działa oprócz dwóch rzeczy:

1. Brak literki "n" z kreską w polskich znakach. Pozostałe są jak widać: ą ś ć ż ź ó ł ę. Nie wiem o co chodzi. Klawiatura ustawiona jest na Polski (programisty)
2. Przy włączaniu kompa mam 4 x sygnał (6 krótkich beepów) pod rząd i dalej ładuje się wszystko normalnie.

Wcześniej tego nie było.
Klawiatura A4-Tech KV-300H

Skrót do "n-z kreską" ALT+n nie działa, ale działa kombinacja ALT (lewy)+ CTRL (lewy) + n = ń.
Co zrobić żeby działało ALT+n i jak pozbyć się tych beepów?
Klawa podpinana przez USB
Nie ma żadnych konfliktów w Managerze urządzen.

 

Zakupiłem nową klawiaturę i niby wszystko działa oprócz dwóch rzeczy:

1. Brak literki "n" z kreską w polskich znakach. Pozostałe są jak widać: ą ś ć ż ź ó ł ę. Nie wiem o co chodzi. Klawiatura ustawiona jest na Polski (programisty)
2. Przy włączaniu kompa mam 4 x sygnał (6 krótkich beepów) pod rząd i dalej ładuje się wszystko normalnie.

Wcześniej tego nie było.
Klawiatura A4-Tech KV-300H

Skrót do "n-z kreską" ALT+n nie działa, ale działa kombinacja ALT (lewy)+ CTRL (lewy) + n = ń.
Co zrobić żeby działało ALT+n i jak pozbyć się tych beepów?
Klawa podpinana przez USB
Nie ma żadnych konfliktów w Managerze urządzen.

ja to jak mi coś nie działa w kompie np nie działało mi ń i ś i  takie tam walnęłam klawiurką i zaraz się odblokowało tylko walić z wyczuciem  komp mi nie działa to samo robię he he i działa poważnie 



#8 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 07 10 2014 - 21:53

Gratuluję inteligencji.

Kiedy za którymś razem walniesz kompa i załatwisz sobie  dysk twardy, odechce ci się głupich pomysłów :blink:

 

Zamykam.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych