Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

VECTRA I ZABLOKOWANE PORTY




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bienio

Bienio

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 04 08 2012 - 12:55

Witam!

Od ostatniej środy mam internet z vectry prędkość 16mb.
pierwszego dnia kiedy miałem jeszcze prędkość 1mb porty w bitcomecie miałem odblokowane.
następnego dnia po włączeniu pełnej prędkości 16mb wszystkie porty jakie próbowałem ustawić były zablokowane.

i tu jest ten problem, ze vectra na infolinii twierdzi, ze nie blokuje tych portów, natomiast sprawdzając rożne programy p2p wszędzie są one zablokowane, co więcej NIE MAM MOŻLIWOŚCI zalogować się do modemu, ponieważ vectra blokuje tą możliwość.

Dziś dzwoniąc 3 raz koleś z obsługi powiedział ze zrobi jakieś połączenie mostkowe w poniedziałek ale nie wiem za bardzo co to znaczy.

Ma ktoś pomysł co można z tym zrobić od mojej strony?

#2 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 04 08 2012 - 16:31

Na szybko zrobiłbym to tak: VirtualBox i w nim nowy system. Instalacji na pół godziny pracy więc niewielki wysiłek, a weryfikacja sprawności systemu gwarantowana. Jeśli problem będzie się powtarzał wykluczył bym winę po Twojej stronie.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#3 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 09 08 2012 - 14:44

internet vectra 16mb (mialem zablokowane porty mimo tego, ze vectra twierdzi, ze zadnych nie blokuja, wiec przelaczono mnie na polaczenie bridge)
windows 7
zadnego antywirusa

korzystam z bitcometa i predkosc sciagania jaka osiagam to maks 200kb
co jest nie tak? czy to wina vectry? po przelaczeniu mnie na bridge mam porty odblokowane ale co z tego jesli predkosc jest maks 200kb.


Nie mam opcji scalania tematów więc łączę to w ten sposób.
Nie dubluj wątków.

A skoro nie chcesz opcji wirtualnej, to spróbuj z Linuxem w wersji Live CD i przetestuj łącze w tamtym środowisku.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#4 Bienio

Bienio

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 09 08 2012 - 15:36

internet vectra 16mb (mialem zablokowane porty mimo tego, ze vectra twierdzi, ze zadnych nie blokuja, wiec przelaczono mnie na polaczenie bridge)
windows 7
zadnego antywirusa

korzystam z bitcometa i predkosc sciagania jaka osiagam to maks 200kb
co jest nie tak? czy to wina vectry? po przelaczeniu mnie na bridge mam porty odblokowane ale co z tego jesli predkosc jest maks 200kb.


Nie mam opcji scalania tematów więc łączę to w ten sposób.
Nie dubluj wątków.

A skoro nie chcesz opcji wirtualnej, to spróbuj z Linuxem w wersji Live CD i przetestuj łącze w tamtym środowisku.


temat byl juz inny, przywroc tamten a ten usun.

#5 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 09 08 2012 - 19:06

Dotyczy cały czas problemów z przepustowością.
Zostaje tutaj.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych