Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Przy instalacji windows sie restaruje




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kieft14

Kieft14

    Second Rank

  • Użytkownicy
  • 84 postów

Napisano 19 08 2012 - 18:33

Witam
Komputer mój śmiga jak ta lala dzięki Tobie Mr Wirusolog. Ale jest problem z lapkiem mojej dziewczyny. Wiesz jak to bywa, ja jej coś rzucam na kompa na penie i ona mi. Raczej przerzuciłem jej tego Brontoka. Bo mi mówiła że jak włączała internet to czasem w zakładce jej wyskakiwało brontok coś tam. Postanowiłem jej strzelić reinstala. Miała Viste, chciałem zarzucić XP-ka. Prze formacie ciężko było żeby mi wystartowało, ciągle jakies resety dziwne. Jak weszło już, to usunąłem i sformatowałem partycje ale tam nie było ich dwie, tylko trzy, trzecie jako "recovery" z tego co się orientuję to jest to coś o odzystkiwaniu danych. Poszło dalej, wszystko spoko. Aż do czasu aż miałem dać boot z dysku twardego. Wchodzi na chwilkę, pisze czas i się restartuje i tak w kółko.
Kurcze i lipa, nie wiem czy to Cb mam prosić o pomoc czy Twoich kolegów. Ale najbardziej wiem, że Ty znasz się jak mało kto. Jak coś to proszę o przeniesienie tematu.

#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 19 08 2012 - 18:51

Zgłosiłem już Moderatorom, by pomyśleli o przesunięciu tego tematu do jakiegoś innego, bardziej odpowiedniego działu Forum.

.

#3 Kieft14

Kieft14

    Second Rank

  • Użytkownicy
  • 84 postów

Napisano 20 08 2012 - 16:00

Zainstalowałem windows 7 i okej, oprócz tego że mi dane zniknęły ale to pomińmy.
Chcę tam dać windows xp i tu jest problem jak go zarzucam to idzie formatowanie, potem kopiowanie ale jak daje ten trzeci etap boot z dysku twardego to mi sie wyłącza laptopek. Naczytałem gdzieś że to coś tam trzeba w Biosie z acdi zmienić, miałem tam auto, dałem na manual i ze wyłączone i dalej ten sam problem jak daję boota z dysku to mi sie wyłącza. Jest wql opcja zainstalować tam tego xp-ka czy nie ma szans.

Bardzo proszę Moderatora o zainteresowanie tematem i pomoc!

#4 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 20 08 2012 - 16:26

Nie jestem już teraz za bardzo pewnie, bo rzecz dotyczyła wielu tematów, ale coś mi się pałęta, że miała znaczenie kolejność starszeństwa systemów. najpierw idzie starszy (XP), a potem dopiero nowszy (Win7)...

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#5 Kieft14

Kieft14

    Second Rank

  • Użytkownicy
  • 84 postów

Napisano 20 08 2012 - 16:42

Nie rozumiem...
Instalując win 7 wszystko działa i jest ok a jak chce potem dać xp-ka, to jest git, formatuje cały dysk, potem kopiuje pliki xp na dysk i potem daje boota z dysku i tu jest problem. Wtedy juz chyba nie ma win 7 tylko jest sam xp którego trzeba ruszyć a nie ma jak. Ani na tym Acdi ani bez tego

#6 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 20 08 2012 - 17:58

XP zdaje się wymagać będzie ustawienia MBR-u pod siebie.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych