Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Zamiana Zestawu lub Uaktualnienie




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
28 odpowiedzi w tym temacie

#16 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 05 11 2012 - 16:44

Nawet najtańszy będzie dobry: http://techplanet.pl...ress,33599.html .
A jeśli naprawdę zależy czy Ci bardzo na ciszy, to nieco droższy: http://www.morele.ne...-16-20g-506170/

#17 warson1987

warson1987

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 188 postów
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 05 11 2012 - 18:01

Ale tak jak wyżej napisałem do wszystkich tych kart oprócz Vertex, trzeba Zakupić nowy zasilacz 500w, a ja już na niego kasy nie mam, a vertex moze mieć 400w.
AMD Phenom II X4 965 3.40 Ghz || GIGABYTE GA-MA770T AM3 || Kingston DDR3 9Gb 1333 Mhz || Vertex 3D ATI Radeon HD 7850 1GB DDR5 || Segate Barracuda 160Gb 8MB Cache SATA II || Segate Barracuda 500Gb ATA || Fortron 400W || Windows 7 by Sromotnik || Druk. Lexmark Interpret S409 || Cyfra Canon S3is || PS 3 320GB || Lap: Acer TimelineX 5820TG

#18 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 05 11 2012 - 18:28

Niee, no co ty. Nieważne którą wersję byś wziął, to ten Fortron powinien dać radę. Jak nie jesteś tego pewien to podaj dokładny model tego Fortrona :)

#19 warson1987

warson1987

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 188 postów
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 05 11 2012 - 19:56

to dziwne bo na stronach proline pisze że Karta wymaga zasilacza 500w... ja nawet 450 nie mam hehe :D więc nie ma co ryzykować :D
AMD Phenom II X4 965 3.40 Ghz || GIGABYTE GA-MA770T AM3 || Kingston DDR3 9Gb 1333 Mhz || Vertex 3D ATI Radeon HD 7850 1GB DDR5 || Segate Barracuda 160Gb 8MB Cache SATA II || Segate Barracuda 500Gb ATA || Fortron 400W || Windows 7 by Sromotnik || Druk. Lexmark Interpret S409 || Cyfra Canon S3is || PS 3 320GB || Lap: Acer TimelineX 5820TG

#20 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 05 11 2012 - 21:05

Pozwolę sobie wtrącić zdanie.

to dziwne bo na stronach proline pisze że Karta wymaga zasilacza 500w... ja nawet 450 nie mam

Kiedy przymierzałem się do złożenia swojego zestawu, wyczytałem, że 460GTX wymaga minimum 250, a najlepiej 300W - tylko dla siebie :blink: W rzeczywistości zapotrzebowanie na moc nie przekracza 125W mimo niewątpliwie częstego obciążania jej do oporu. Zasilam kompa 500 watami i wszystko śmiga bez zarzutu.

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#21 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 05 11 2012 - 21:39

to dziwne bo na stronach proline pisze że Karta wymaga zasilacza 500w... ja nawet 450 nie mam hehe :D więc nie ma co ryzykować :D


To wszystko zależy od tego co to za zasilacz... Każdy ówczesny komputer ciągnie prąd głównie z linii +12V. Jeśli ta linia jest słaba, to rzeczywiście zasilacz może nie uciągnąć, ale Fortrony w większości modeli 400W miały moc przekraczająca 300W na tej linii, co w zupełności wystarczy dla tego zestawu nawet w obciążeniu. A teraz dla porównania weźmy np. zasilacz, który niedawno temu posiadałem, jednak sprzedałem - Chieftec GPS 550W. Niby 550W, jednak to stara konstrukcja i na linii +12V był w stanie z siebie wykrzesać... zaledwie 360W. Także podaj jakiego dokładnie masz Fortrona, bo on naprawdę będzie w stanie uciągnąć nową grafikę ;)

#22 warson1987

warson1987

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 188 postów
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 05 11 2012 - 21:45

Myśle że pojadę w czwartek albo środę po sprzęcik do proline, to co jaką ostatecznie polecasz z tych 7850?
AMD Phenom II X4 965 3.40 Ghz || GIGABYTE GA-MA770T AM3 || Kingston DDR3 9Gb 1333 Mhz || Vertex 3D ATI Radeon HD 7850 1GB DDR5 || Segate Barracuda 160Gb 8MB Cache SATA II || Segate Barracuda 500Gb ATA || Fortron 400W || Windows 7 by Sromotnik || Druk. Lexmark Interpret S409 || Cyfra Canon S3is || PS 3 320GB || Lap: Acer TimelineX 5820TG

#23 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 05 11 2012 - 22:14

Najtańszym (wcale nie gorszym) z HD7850 jest właśnie od Vertex3D. Jednak to chłodzenie może być nieco głośne. Jeśli ci to nie przeszkadza to można brać. Cichszym, ale i nieco droższym wariantem będzie HD7850 od Sapphire.

#24 warson1987

warson1987

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 188 postów
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 05 11 2012 - 22:48

Niestety w Prolinie nie ma Sapphire, a co powiesz o tej:

http://www.proline.p...FX FX-785A-CNJC
AMD Phenom II X4 965 3.40 Ghz || GIGABYTE GA-MA770T AM3 || Kingston DDR3 9Gb 1333 Mhz || Vertex 3D ATI Radeon HD 7850 1GB DDR5 || Segate Barracuda 160Gb 8MB Cache SATA II || Segate Barracuda 500Gb ATA || Fortron 400W || Windows 7 by Sromotnik || Druk. Lexmark Interpret S409 || Cyfra Canon S3is || PS 3 320GB || Lap: Acer TimelineX 5820TG

#25 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 06 11 2012 - 07:29

Za Droga, nie opłaca się brać HD7850 z 2GB pamięci.

#26 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 06 11 2012 - 10:46

Każdy ówczesny (współczesny?) komputer ciągnie prąd głównie z linii +12V.

A nie, ze 230V?

Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#27 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 06 11 2012 - 11:35

Skrót myślowy , miałem na myśli podzespoły komputerowe :P

#28 warson1987

warson1987

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 188 postów
  • Lokalizacja:Sosnowiec

Napisano 06 11 2012 - 14:59

Dzięki za pomoc, zamówienie złożone :)
AMD Phenom II X4 965 3.40 Ghz || GIGABYTE GA-MA770T AM3 || Kingston DDR3 9Gb 1333 Mhz || Vertex 3D ATI Radeon HD 7850 1GB DDR5 || Segate Barracuda 160Gb 8MB Cache SATA II || Segate Barracuda 500Gb ATA || Fortron 400W || Windows 7 by Sromotnik || Druk. Lexmark Interpret S409 || Cyfra Canon S3is || PS 3 320GB || Lap: Acer TimelineX 5820TG

#29 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 06 11 2012 - 16:09

Zatem temat zamykam. Jak chcesz coś dodać skontaktuj się na PW, to otworzę ;)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych