Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Coś blokuje wszystkiestrony internetowe.

blokowanie stron internetowych www mimo skype działa wirus



  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 sirtepek

sirtepek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 23 03 2013 - 13:56

Szacuneczek.

Mam problem z niedziałającymi stronami WWW tzn. od tygodnia nie mogę wejść na żadną stronę internetową w Chrome. Wszystkie dodatki są aktualne. Myślałem że to avast blokuje strony, jednak po odinstalowaniu avasta dalej występuje ten problem. Dodam że Skype działa i mogę rozmawiać z innymi.

Mam Windowsa Home Premium 64bit.

Niżej zamieszczam logi z OTL i GMERa.

 

Pozdrawiam

sirtepek

Załączone pliki



#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5762 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 23 03 2013 - 14:08

Myślałem że to avast blokuje strony, jednak po odinstalowaniu avasta dalej występuje ten problem.

Oprócz Avasta działa też NOD.

 

W logach nic nie wskazuje na istnienie jakiejkolwiek infekcji.

 

Kosmetyka:

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to:

:OTL
O2:64bit: - BHO: (scriptproxy) - {7DB2D5A0-7241-4E79-B68D-6309F01C5231} - C:\Program Files\Common Files\McAfee\SystemCore\ScriptSn.20121117185936.dll File not found
O2 - BHO: (scriptproxy) - {7DB2D5A0-7241-4E79-B68D-6309F01C5231} - C:\Program Files (x86)\Common Files\McAfee\SystemCore\ScriptSn.20121117185936.dll File not found
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {724D43A0-0D85-11D4-9908-00400523E39A} - No CLSID value found.
[2013-03-23 09:16:58 | 000,000,354 | ---- | M] () -- C:\Windows\tasks\ROC_JAN2013_TB_rmv.job

:Commands
[emptytemp]


Kliknij w Wykonaj Skrypt.

 

 

Zgłosiłem już Moderatorom, by pomyśleli o przesunięciu tego tematu do jakiegoś innego, bardziej odpowiedniego działu Forum.

.



#3 sirtepek

sirtepek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 23 03 2013 - 14:51

Log po wykonaniu skryptu ( w załączniku)

Więc co mam dalej zrobić, skoro strony wwww dalszym ciągu nie działają?

Załączone pliki



#4 dr_bliss

dr_bliss

    Good Rank

  • Moderatorzy
  • 594 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 23 03 2013 - 15:12

Sprawdź ustawienia serwerów DNS oraz plik hosts na dysku.

#5 sirtepek

sirtepek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 23 03 2013 - 15:14

Sprawdź ustawienia serwerów DNS oraz plik hosts na dysku.

a gdzie mogę to sprawdzić?



#6 dr_bliss

dr_bliss

    Good Rank

  • Moderatorzy
  • 594 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 23 03 2013 - 16:09

http://lmgtfy.com/?q...ting in Windows - Link do strony mediacollege polecam

#7 sirtepek

sirtepek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 23 03 2013 - 16:32

czyli mam przypisać ręcznie serwery DNS w połaczeniu sieciowym w protokole internetowym w wersji 4(TCP/IPv4) z 'ipconfig /all' ?
 

 

plik host: http://wklej.org/id/990756/

 

w załaczniku są screeny z ipconfig
 

Załączone miniatury

  • ip config.png
  • ip config1.png


#8 dr_bliss

dr_bliss

    Good Rank

  • Moderatorzy
  • 594 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 23 03 2013 - 17:04

czyli mam przypisać ręcznie serwery DNS w połaczeniu sieciowym w protokole internetowym w wersji 4(TCP/IPv4) z 'ipconfig /all' ?

A po co? Przecież to jest to samo, co można zobaczyć w panelu sterowania. Użyj jakiś zewnętrznych serwerów DNS - może twój router nawala, np. w starych D-linkach często serwer DNS zawieszał się. Wprowadź dane jakiś publicznie dostępnych serwerów DNS, np. OpenDNS: 208.67.222.222 i 208.67.220.220.

plik host: http://wklej.org/id/990756/

Zawartość jest w porządku.

#9 sirtepek

sirtepek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 23 03 2013 - 17:20

Dodam że mam Netię 1 MB,a router to NetiaSpot.
http://www.speedtest.pl/test/57856411

 

Przypisałem adresy jakie mi podałeś, ale w dalszym ciągu nie mogę uruchomić stron internetowych, natomiast SKYPE działa bardzo dobrze. Zainstalowałem antywirusa AVG i  ciągle zrywał połączenie przy próbie aktualizacji, mimo to że aktualizacja zajmowała ok. 1MB( aktualizacje pobrał może przy 5 lub 6 próbie połączenia, prędkość pobieranych plików wynosiła 0 bytes)

Na komórce przez WI-FI net hula aż miło:)



#10 dr_bliss

dr_bliss

    Good Rank

  • Moderatorzy
  • 594 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 23 03 2013 - 22:24

Czyli ewidentnie wina ustawień na twoim komputerze...

Może to drastyczne, ale zainstaluj najnowszą wersję sterowników do karty sieciowej.
Jeśli nie pomoże, to resetuj stos TCP/IP: http://go.microsoft....?linkid=9664547 (ściągnij i uruchom).

Jeśli ciągle nie będzie działać, to sprawdź, czy inne niż http protokoły działają poprawnie (sprawdź np. FTP lub ssh).

#11 sirtepek

sirtepek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 24 03 2013 - 18:50

Po zainstalowaniu najnowszych sterowników do karty sieciowej coś ruszyło, tzn. po wpisaniu w przeglądarce adresu 212.77.100.101 otworzyła się strona WP, jednak obrazki w ogóle nie chcą się wczytać albo wczytują się bardzo wolno.
Jednak gdy wpiszę www.wp.pl wtedy strona jest niedostępna. Czy wina może być po stronie Netii, skoro jeszcze 10 dni temu wszystko śmigało aż miło?



#12 dr_bliss

dr_bliss

    Good Rank

  • Moderatorzy
  • 594 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 24 03 2013 - 23:40

Jeżeli działa ci na innych komputerach / urządzeniach w twojej domowej sieci, to Netia niczego ci nie blokuje. Widać ewidentnie, że masz jakiś problem z DNS. Z resztą weź pierwszą lepszą płytę z Ubuntu Live i uruchom go z płyty - prawdopodobnie wszystkie strony będą działać.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blokowanie, stron, internetowych, www, mimo, iż, skype, działa, wirus

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych