Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Brak responsywności systemu




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Darkhleb

Darkhleb

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 09 08 2013 - 03:47

Witam.

 

Laptop z Vistą. Problem jest taki, że po starcie systemu i pojawieniu się pulpitu, dowolna akcja z poniższych:

  • kliknięcie gdziekolwiek PPM
  • kliknięcie 2xLPM na dowolny folder na pulpicie
  • kliknięcie na Menu Start (czy jak to się tam nazywa od Visty wzwyż)

powoduje efekt podobny do zawieszenia się komputera, przy czym kursor przybiera kształt wiecznie się kręcącego kółka. Poruszam wówczas myszą, to kursor się rusza, ale to jedyny objaw jakiejś współpracy maszyny. Wszelkie kliknięcia bądź akcje klawiaturą nie przynoszą efektu.

 

Problem pojawił się nagle, po zainstalowaniu jakiegoś passwdcrackera do plików rar. Razem z nim zainstalowało się coś o nazwie Delta Toolbar, Delta Chrome Toolbar, Lyrics-Pal, etc. syf.

 

Będę wdzięczny za wskazówki.

 

PS. Nie wiem, na ile to istotne, ale tryb awaryjny pracuje i pozwala na wykonywanie działań na maszynie.



#2 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 09 08 2013 - 08:21

http://searchengines...-dziale-wirusy/


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#3 Darkhleb

Darkhleb

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 09 08 2013 - 16:57

Dołączam logi.

Otrzymane w trybie awaryjnym systemu.

Załączone pliki

  • Załączony plik  OTL.Txt   55,11 KB   161 Ilość pobrań
  • Załączony plik  Extras.Txt   29,32 KB   206 Ilość pobrań
  • Załączony plik  gmer.txt   1,64 KB   173 Ilość pobrań


#4 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 09 08 2013 - 18:02

Nic tu nie wskazuje na istnienie jakiejkolwiek infekcji.

 

Spróbuj zrobić zwykłe "Przywracanie Systemu, do jakiegoś punktu przywracania, gdy problemu jeszcze nie było.

Jeśli po przywróceniu Systemu problem będzie dalej, to będzie oznaczało, że to sprawa sprzętowa.

 

Zgłosiłem już Moderatorom, by pomyśleli o przesunięciu tego tematu do jakiegoś innego, bardziej odpowiedniego działu Forum.



#5 Darkhleb

Darkhleb

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 09 08 2013 - 19:15

Rozumiem.

A jeszcze pytanie. Równolegle z Vistą na laptopie jest również Linux Ubuntu. Z nim wszystko działa normalnie. Można na tej podstawie próbować wykluczyć problem sprzętowy?

I jeśli mam przywracanie systemu wyłączone, to czy jest jeszcze jakiś krok, który mogę spróbować podjąć przed nieszczęsną ;) reinstalką?



#6 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 09 08 2013 - 20:32

Brak punktu przywracania i brak innej kopii systemu (nie pytał byś, gdybyś ją miał) właściwie pozostaje już tylko jedno: http://www.hotfix.pl...s-vista-a13.htm


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#7 Darkhleb

Darkhleb

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 09 08 2013 - 21:06

OK.

Dzięki.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych