Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Znikające napisy, rozłączanie internetu




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 trafka

trafka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 01 10 2013 - 11:43

Witam

 

Ostatnio złapałem chyba jakieś g#$%$, które strasznie utrudnia mi korzystanie z komputera.

 

Objawy:

- znikają podpisy pod ikonami

- zawieszki przeglądarek połączone ze znikaniem treści,

- dziwne błędy (załącznik)

- 3 razy wyskoczył Blue Screen

- rozłącza internet

 

Coś tam próbowałem robić Hijackthis ale nic nie pomogło...

 

Logi z Gmera, Hijackthis, FRST

 

http://www.wklej.org/id/1140590/

http://www.wklej.org/id/1140589/

http://www.wklej.org/id/1140588/

http://www.wklej.org/id/1140587/

Załączone pliki

  • Załączony plik  1.JPG   63,37 KB   0 Ilość pobrań
  • Załączony plik  2.JPG   86,89 KB   0 Ilość pobrań


#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 01 10 2013 - 12:08

Nic tu nie wskazuje na istnienie jakiejkolwiek infekcji.

 

Ja na Twoim miejscu spróbowałbym zrobić zwykłe "Przywracanie Systemu) do jakiegoś punktu przywracania sprzed wystąpienia problemu. Ale to tylko moje zdanie, a nie zalecenie.

 

Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 2

 

Twój System już od trzech lat nie jest aktualizowany.

Zainstaluj Service Pack 3 stąd > http://www.dobreprog...dows,12243.html

Potem zainstaluj, poprzez Windows Update,  wszystkie łatki wydane przez Microsoft od 2010 roku.

 

Error: (10/01/2013 11:09:52 AM) (Source: Userenv)(User: ZARZĄDZANIE NT) Description: Zasoby systemowe nie wystarczają do ukończenia żądanej usługi.

 

Error: (10/01/2013 11:09:52 AM) (Source: Userenv) (User: ZARZĄDZANIE NT) Description: System Windows nie może zwolnić pliku rejestru. Pamięć używana przez ten rejestr nie została zwolniona. Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta użytkownika. Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService. Jeśli ten problem będzie się powtarzać, skontaktuj się z administratorem sieci.

 

 

Zgłosiłem już Moderatorom, by pomyśleli o przesunięciu tego tematu do jakiegoś innego, bardziej odpowiedniego działu Forum.

.



#3 trafka

trafka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 02 10 2013 - 10:18

Dzięki za sugestie - nie mam żadnego punktu przywracania systemu (najprawdopodobniej wersja systemu którą posiadam ma wyłączoną opcję przywracania :P ) zainstalowanie SP3 zmuliło system jeszcze bardziej....

 

Jeśli nie widać żadnego zarażenia to dalsza walka jest bezcelowa - pozostaje format...

 

 

Temat można skasować 

 

dzięki pozdrawiam



#4 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 02 10 2013 - 15:11

Ta "wersja" ma wyłączona funkcję przywracania systemu... z powodu użytkownika. Każda inna "wersja" tego samego systemu tworzy takie punkty automatycznie - choćby przy instalowaniu krytycznych poprawek lub podczas instalacji niektórych programów przez samego użytkownika.

Zaoszczędziłeś może z 500MB miejsca na dysku. Korzyść jak diabli.

Gratuluję oszczędności.

I formatowania partycji systemowej.

 

Zamykam.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych