Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Zwolnienie internetu-nie moge ogladac yt oraz sciagac plików

interent sciagac

Najlepsza odpowiedź wirusolog, 15 11 2013 - 17:34



nie mam jak tego sp3 sciagnac przeciez .....

no tak, masz uszkodzony WINDOWS, zapomniałem o tym.

 

To, co wykrył NOD, to tylko potencjalne zagrożenie, a nie realne zagrożenie.

NOD uważa wszystkie instalki za zagrożenie.

 

Zgłosiłem już Moderatorom, by pomyśleli o przesunięciu tego tematu do jakiegoś innego, bardziej odpowiedniego działu Forum.

.

Przejdź do wpisu




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 nacki1910

nacki1910

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 15 11 2013 - 10:46

witam,

od 2 dni mam znaczyny problem z internetem, ponieważ bardzo zwolnił...nie moge ogladac filmików na yt oraz sciagac plików.... np. gdy sciagam pliki jest

 

napisane

"(lokalizacja pliku) could not be saved, because the source file..."

 

jesli chodzi o YT-mogelem ogladac 3 filmy naraz w jakosci hd a dzis w 360p sie zacina ...

 

podejrzewam infekcje dlatego prosze o pomoc :)

 

 

 

 

 

Załączone pliki

  • Załączony plik  OTL.Txt   47,17 KB   4 Ilość pobrań
  • Załączony plik  attach.txt   4,14 KB   3 Ilość pobrań
  • Załączony plik  dds.txt   7,08 KB   3 Ilość pobrań
  • Załączony plik  Extras.Txt   34,03 KB   2 Ilość pobrań
  • Załączony plik  info.txt   8,47 KB   2 Ilość pobrań
  • Załączony plik  log.txt   20,75 KB   2 Ilość pobrań


#2 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 15 11 2013 - 11:09

[2013-10-18 16:43:25 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Infinite Loop
[2013-10-17 15:34:58 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Sierra

Znasz te powyższe?

Poza tym nic podejrzanego w logach nie ma.

 

Kosmetyka:

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to:

 

:OTL
O9 - Extra Button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe File not found
O9 - Extra 'Tools' menuitem : Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe File not found


[2013-08-19 14:42:34 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\BabSolution
[2013-08-19 14:42:17 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\admin\Dane aplikacji\Babylon
[2013-08-19 14:42:18 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Babylon

:Reg
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-764733703-839522115-1003\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]
"DefaultScope"=-
[-HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-764733703-839522115-1003\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0ECDF796-C2DC-4d79-A620-CCE0C0A66CC9}]
[-HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-764733703-839522115-1003\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{FFEBBF0A-C22C-4172-89FF-45215A135AC7}]
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj Skrypt.

 

Windows XP Professional Edition Dodatek Service Pack 2

Twój komputer nie jest w ogóle chroniony już od 2010 roku! Aż dziw, że nie masz żadnej infekcji, przy tak ogromnym braku łatek, Twój System jest dziurawy jak sito.

.



#3 nacki1910

nacki1910

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 15 11 2013 - 11:55

[2013-10-18 16:43:25 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Infinite Loop
[2013-10-17 15:34:58 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Sierra

to z gier :)

wykonam windows update

 

co z

"C:\Documents and Settings\admin\Pulpit\mbam-setup-1.75.0.1300.exe.part could not be saved, because the source file could not be read.

Try again later, or contact the server administrator."

 

wiec co moze byc przyczyna?

Załączone pliki



#4 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 15 11 2013 - 13:48

wykonam windows update

Nie wykonasz, bo Microsoft Ci nie pozwoli na to.

Możesz jedynie :

1) zainstalować Service Pack 3 stąd > http://tech.wp.pl/na...l?ticaid=111ab6

 

2) Potem, już poprzez Windows Update, ściągnąć i zainstalować wszystkie łatki, jakie wydał Microsoft od 2010 roku

.



#5 nacki1910

nacki1910

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 15 11 2013 - 15:57

nie mam jak tego sp3 sciagnac przeciez .....

 

 

skanowalem nodem 32 kompa i znalazlo

C:\Documents and Settings\admin\Moje dokumenty\Pobieranie\flash_player_Downloader.exe - odmiana zagrożenia Win32/InstallCore.CA.gen potencjalnie niepożądana aplikacja - wybrana akcja zostanie wykonana po zakończeniu skanowania
C:\Documents and Settings\admin\Moje dokumenty\Pobieranie\AdobeFlashPlayer_downloader_by_Downloadnetpl.exe » NSIS » biclient.exe - Win32/Somoto.A potencjalnie niepożądana aplikacja - był częścią usuniętego obiektu
C:\Documents and Settings\admin\Moje dokumenty\Pobieranie\flash_player_Downloader.exe - odmiana zagrożenia Win32/InstallCore.CA.gen potencjalnie niepożądana aplikacja - usunięty - poddany kwarantannie

 

 

troche pomoglo z netem



#6 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 15 11 2013 - 17:34   Najlepsza odpowiedź



nie mam jak tego sp3 sciagnac przeciez .....

no tak, masz uszkodzony WINDOWS, zapomniałem o tym.

 

To, co wykrył NOD, to tylko potencjalne zagrożenie, a nie realne zagrożenie.

NOD uważa wszystkie instalki za zagrożenie.

 

Zgłosiłem już Moderatorom, by pomyśleli o przesunięciu tego tematu do jakiegoś innego, bardziej odpowiedniego działu Forum.

.



#7 nacki1910

nacki1910

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 15 11 2013 - 18:26

moze jakies dodatkowe skanowanie czyms czy cos ? hmm...



#8 wirusolog

wirusolog

    Expert

  • Moderatorzy
  • 5774 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 15 11 2013 - 21:17

moze jakies dodatkowe skanowanie czyms czy cos ? hmm...

przecież nic nie możesz ściągnąć ...



#9 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 15 11 2013 - 23:18

W trybie awaryjnym też nie możesz niczego pobrać i zapisać na dysku?


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#10 nacki1910

nacki1910

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 16 11 2013 - 15:21

 

moze jakies dodatkowe skanowanie czyms czy cos ? hmm...

przecież nic nie możesz ściągnąć ...

 

 

udaje sie male sciagnac zanim internet sie nie "rozpedzi". Zauwazłylem ze po kilku mb wyskakuje ten blad

C:\Documents and Settings\admin\Pulpit\mbam-setup-1.75.0.1300.exe.part could not be saved, because the source file could not be read.

Try again later, or contact the server administrator.

cos jakbym mial limit mb hmm.....

nie wiem czy to ma znaczenie ale zauwazylem ze gdy wl sciaganie i odczekam troche a nastepnie odpale YT to odrazu wyskakuje blad, ma to jakies znaczenie ?

 

W trybie awaryjnym też nie możesz niczego pobrać i zapisać na dysku?

niestety nie moge

 

 

Co dodatkowo zrobilem:

1) przeinstalowalem przegladarke

2) zainstalowalem nowa + sprawdzilem na ie oraz chrome

3) wymienilem kabel od neta

4) podpiałem pod neta stary pc

 

nic nie pomoglo, czy to oznacza ze wina lezy po stronie dostawcy neta ?



#11 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 16 11 2013 - 15:27

could not be saved, because the source file could not be read.

 

Poczytaj trochę o tym: http://kb.mozillazin..._download_files


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#12 nacki1910

nacki1910

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 16 11 2013 - 15:41

Check your internet connection. The download error, <filename> could not be saved, because the source file could not be read. 
Try again later, or contact the server administrator. can occur if the connection to the server was interrupted during the download. 
Make sure you are connected to the internet, then try the download again.

juz dawno sprawdzone i na innych przegladarkach tez oraz innych pc ....



#13 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 16 11 2013 - 16:21

Pytałem, czy w trybie awaryjnym również nie możesz zapisywać plików na dysk.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#14 nacki1910

nacki1910

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 16 11 2013 - 16:25

xantyp - pisałem również ze objawy sa te same :)

 

 

 

moze jakies dodatkowe skanowanie czyms czy cos ? hmm...

przecież nic nie możesz ściągnąć ...

 

 

udaje sie male sciagnac zanim internet sie nie "rozpedzi". Zauwazłylem ze po kilku mb wyskakuje ten blad

C:\Documents and Settings\admin\Pulpit\mbam-setup-1.75.0.1300.exe.part could not be saved, because the source file could not be read.

Try again later, or contact the server administrator.

cos jakbym mial limit mb hmm.....

nie wiem czy to ma znaczenie ale zauwazylem ze gdy wl sciaganie i odczekam troche a nastepnie odpale YT to odrazu wyskakuje blad, ma to jakies znaczenie ?

 

W trybie awaryjnym też nie możesz niczego pobrać i zapisać na dysku?

niestety nie moge

 

 

Co dodatkowo zrobilem:

1) przeinstalowalem przegladarke

2) zainstalowalem nowa + sprawdzilem na ie oraz chrome

3) wymienilem kabel od neta

4) podpiałem pod neta stary pc

 

nic nie pomoglo, czy to oznacza ze wina lezy po stronie dostawcy neta ?

 



#15 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 17 11 2013 - 09:36

Spróbuj podejść inaczej do SP3. Użyj do tego innego komputera, ściągnij SP3 -> http://download.komp...-service-pack-3

A następnie włącz swój system i uruchom go przez usb, z pena.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych