Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Blue screen - Crash dump physical memory disk




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dolacinek

Dolacinek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 03 02 2014 - 14:51

Witam od pewnego czasu pojawia mi się właśnie taki błąd, niebieski ekran i właśnie coś takiego " Crash dump physical memory disk", po czym następuje odliczanie i restart systemu. Jeżeli mam być szczery, nie wiem o co chodzi, dlatego zwracam się do was o pomoc.

Problem pojawia się kiedy gram, nie w zwyczajnym użytkowaniu, co mnie dziwi, nie mogę pograć dłużej niż 10 minut.

 

Dane komputera:

Procesor - AMD FX™-6100-Six Core Processor 3.30 GHz - Turbo 3.9 GHz

16 GB pamięci RAM DDR3

Nvidia GeForce GT 630 4 GB

Dysk twardy - 1 TB

Zasilacz - 500W

System - Windows 7 Home Premium 64 - bitowy

 

 

Dodam jeszcze,że komputer zakupiony całkiem niedawno, liczę na waszą pomoc.

 



#2 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 03 02 2014 - 14:58

Komputer wygląda na totalnego gotowca, a to niedobrze. Podaj markę zasilacza.

Spakuj katalog C:\Windows\Minidump i wrzuć na jakiś hosting - link daj tutaj.



#3 Dolacinek

Dolacinek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 03 02 2014 - 15:26

Bardzo proszę, tak, do komputera były dobierane podzespoły.

Minidump - http://www.sendspace...8d56f2d78609a23



#4 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 03 02 2014 - 15:50

Ponawiam:

Podaj markę zasilacza.

 

---

Według raportu problem wystąpił przez grafikę/sterownik do niej. Zreinstaluj sterownik graficzny NVIDII. Podaj także temperatury tej karty w stresie.



#5 Dolacinek

Dolacinek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 03 02 2014 - 18:16

Model zasilacza - Akyga - Model : AKB1- 500

Jeżeli możesz to napisz co teraz dalej zrobić?

Temperatura 76 stopni.



#6 dr_bliss

dr_bliss

    Good Rank

  • Moderatorzy
  • 594 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 03 02 2014 - 19:06

Przydałaby się jeszcze temperatura z procesora. Możesz spróbować otworzyć obudowę komputera - jeśli to wina temperatur, to może pomóc w przypadku karty grafiki, cpu czy zasilacza.

 

Mimo to podejrzenie raczej padnie na zasilacz. Wtedy najlepiej pożyczyć skądś lepszy zasilacz i sprawdzić...



#7 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 03 02 2014 - 19:27

A co robił ten dubel w innym dziale?

Usunięty.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#8 Dolacinek

Dolacinek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 03 02 2014 - 19:49

Bardzo,przepraszam, to wina mojej przeglądarki, obudowę otworzyłem, wyczyściłem ładnie wszystko, temperatura procesora przy obciążeniu 27%, Właśnie już wcześniej przełożyłem sobie zasilacz od kolegi ATX też 500, i było tak samo, mnie się wydaje,że to wina jednak karty graficznej czy też sterowników, wyskoczył mi teraz komunikat,że nie działa on poprawnie.



#9 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 04 02 2014 - 12:56

Właśnie już wcześniej przełożyłem sobie zasilacz od kolegi ATX też 500

 

"Jakiś" zasilacz 500W wcale nie musi być lepszy od tego twojego, a ten twój jest wyjątkowo beznadziejny i sugerowałbym go mimo wszystko wymienić, bo ryzykujesz uszkodzeniem komputera.

 

Jednak mimo wszystko, problem może leżeć gdzie indziej. Zacznij od zreinstalowania sterowników grafiki - usuwasz obecny sterownik w Panelu sterowania -> Programy i funkcje, a potem ze strony NVIDII ściągasz najnowszy dostępny i instalujesz.

 

Podaj też temperaturę GPU w pełnym stresie.



#10 Dolacinek

Dolacinek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 04 02 2014 - 13:32

Dołączona grafika
Proszę bardzo.

A to wszystkie sterowniki jakie mam mam odinstalować i zainstalować jeszcze raz, tak? Sterowniki od karty graficznej mam na płycie .

Posty łączę, używaj edycji ;) //Pentium320

#11 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 05 02 2014 - 13:05

Na screenie uciales temperaturę gpu.

Na razie zajmij się tylko sterownikiem grafiki, bo to on zgłasza błąd. Ściągnij ze strony producenta nowy, bo ten z płyty może być dość przestarzaly.

#12 Dolacinek

Dolacinek

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 05 02 2014 - 13:17

A mógłbym prosić o konkretne sterowniki? 



#13 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 05 02 2014 - 16:10

http://www.nvidia.pl...s.aspx/71793/pl






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych