Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Problem z AVG, zainstalowane a nie ma

AVG problem

Najlepsza odpowiedź czajka23, 02 05 2014 - 10:28

Zrobiłem ponowny format i ściągnąłem najnowszą wersje AVG ze strony producenta, która zainstalowała się bezproblemowo. Temat można uznać za skończony. Dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie.

Przejdź do wpisu




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 czajka23

czajka23

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 28 04 2014 - 22:21

Witam, zrobiłem format partycji systemowej tak jak zawsze, zainstalowały się aktualizacje a następnie zacząłem instalować AVG. Instalacje przebiegała bez problemu ale program się nie uruchomił, nie ma go również na liście gdzie się odinstalowuje programy.

Czy ktoś wie co może być przyczyną?



#2 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 28 04 2014 - 22:26

Zainstaluj jeszcze raz.

Niedawno miałem lapka w dłoniach, w którym AVG zniknął z dysku...... działał tylko skaner stron. A instalowałem go kilka miesięcy temu wraz z innymi programami, również po świeżej instalacji

 

Zainstalowałem go ponownie i wróciło do normy.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#3 czajka23

czajka23

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 28 04 2014 - 23:02

Dzięki za szybką odpowiedz, ale ja chciałbym osunąć przyczynę (może to jakiś wirus na drugim dysku). Jak na Dysku C dałem wyszukaj AVG to mi wykryło 19 plików na C\ProgramData\MFAData\pack , C\Użytkownicy\Artur\AppData\Local\Temp , C\ProgramData\MFAData\SelfUpd itp.



#4 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 29 04 2014 - 10:28

Prawidłowa lokalizacja programu to: "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2014\avgui.exe"

Jeśli nie ma takiej, reinstaluj go.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#5 czajka23

czajka23

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 29 04 2014 - 11:18

Prawidłowa lokalizacja programu to: "C:\Program Files (x86)\AVG\AVG2014\avgui.exe"

Jeśli nie ma takiej, reinstaluj go.

Zainstaluje go ponownie, ale jak się pozbyć tych plików co pisałem wyżej?



#6 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 29 04 2014 - 21:55

Możesz ręcznie, ale nie wiem, czy nie wrócą tam wraz z nowa instalacją AVG.

Przy okazji:
 

C\ProgramData

Co to za ścieżka?

Pomijam już brak dwukropka po C, ale i tak niczego takiego nie ma u mnie.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#7 ka0909

ka0909

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 64 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 30 04 2014 - 19:49

 

Co to za ścieżka?

Pomijam już brak dwukropka po C, ale i tak niczego takiego nie ma u mnie.

@XanTyp ten folder zazwyczaj jest ukryty i zarezerwowany dla różnych programów.



#8 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 30 04 2014 - 21:17

No tak, słuszna uwaga. Zwykle nie zwracam uwagi na ukryte.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#9 czajka23

czajka23

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 02 05 2014 - 10:28   Najlepsza odpowiedź

Zrobiłem ponowny format i ściągnąłem najnowszą wersje AVG ze strony producenta, która zainstalowała się bezproblemowo. Temat można uznać za skończony. Dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: AVG, problem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych