Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Systen mie uruchamia się




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 kuba4955

kuba4955

    Second Rank

  • Użytkownicy +
  • 130 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław

Napisano 01 12 2014 - 11:37

Witam. Mam zainstalowane dwa systemy Windows XP i Windows 7. XP nie chce się ładować. Na początku był błąd: Nie można uruchomić systemu Windows XP, ponieważ brakuje następującego pliku lub jest on uszkodzony: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM. Teraz zamiast ładowania systemu jest czarny ekran. Czytałem gdzieś, że to coś z rejestrem. Niestety w konsoli odzyskiwania po wybraniu systemu pojawia się Blue Screen REGISTRY_ERROR. Przez tydzień nie działał mi również Windows 7 i znalazłem jakąś płytkę z programem MHDD i przeskanowałem dysk - wyniki w załącznikach. Wczoraj 7 uruchomiła mi się. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Załączone miniatury

  • CAM00137.jpg
  • CAM00140.jpg
  • CAM00141.jpg


#2 XanTyp

XanTyp

    Expert Rank

  • Admins
  • 3887 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Headquarter

Napisano 01 12 2014 - 12:30

Skoro podejrzewasz awarię dysku a problem zdaje się nie mieć nic wspólnego z systemem, skoro ten oraz Siódemka się sypią jednocześnie, przenoszę wątek.

Zapoznaj się z przyklejonymi, zwłaszcza z tym o dyskach. Uzupełnij dane nt komponentów komputera.


Nawet, jeśli nie będę mógł pomóc, to może coś podpowiem:

1. Najpierw sięgnij do źródła, potem dopiero dzwoń po hydraulika.

2. Precyzja odpowiedzi zależy przed wszystkim od precyzji zadanego pytania.
3. Nie czytam w myślach, ale mogę powróżyć na specjalne życzenie (:


#3 Pentium320

Pentium320

    Very Good Rank

  • Moderatorzy
  • 1019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rumia (Trójmiasto)

Napisano 01 12 2014 - 13:46

Dysk wygląda na sprawny.

Podaj konfigurację komputera.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych