Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie

Problem z adapterem WiFi.




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 gargus100

gargus100

    First Rank

  • Użytkownicy +
  • 44 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 27 02 2015 - 17:38

Witam,

mam problem z adapterem WiFi, który kupiłem z allegro jakieś 2-3 miesiące temu.

 

Jestem użytkownikiem Ubuntu, aczkolwiek czasem na starego Windowsa sobie wejdę by pomajstrować coś czego nie zrobię na Linuxie. No i sprawa ma się tak:

 

Na Ubuntu działa wszystko bez zarzutów od początku, a na Windows 7 nie chce... (testowane na innym PC oraz na Windows 8.1, który o dziwo miał wbudowane sterowniki).

 

Z początku działał, nie rozłączał ale teraz coś się zepsuło. Pierwsze problemy zauwazyłem na kompie sąsiada, któremu podłączyłem WiFi. Później u mnie działał znów prawidłowo, aż do pewnego czasu i teraz już nic nie pomaga.

 

Niedziałanie polega na losowym rozłączaniu adaptera. Wygląda to tak, jakby całe urządzenie było odpinane i za 1-2 sek wpinane na nowo. Słyszę wtedy charakterystyczny dźwięk Windowsa (Plug/Unplug).

 

Stawiałem na: 

 

1. Zepsute USB (wszystkie?)

2. Router

3. Zepsute samo urządzenie

 

No, ale przecież na Linuxie nie zauważyłem tego rozłączania więc wszystko musi być dobrze, prawda ?

 

Postawiłem sobie Windowsa na VirtualBox'ie i tam net działa. Nie szwankuje, ale to raczej przez to że maszyna łączy się poprzez Ubuntu.

 

Sterowniki instalowałem z oryginalnej DVD dołączonej do sprzętu, a kupiłem go także niedawno + sterowniki adaptera oczywiście.

 

Czy ktoś może podsunąć jakieś rozwiązanie ?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych