Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Mój kochany soulsuś zdechł.......




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 kalkamarkaa

kalkamarkaa

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 509 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Londyn

Napisano 24 11 2004 - 22:21

Od prawie miesiąca mam problemy z slsk, chodzi generalnie o połaczenie z internetem. Do tej pory używałem wersji 152, i w pewnym momencie ni z gruchy ni z pietruchy, skrzydełka mu zbrazowiały, i tak juz pozostał. Instalowałem już chyba wszystkie inne wersje i nic to nie pomogło.Wywaliłem Nortona 2005, SP2,i nic.Kompa mam czyściutkiego.Zmieniałem porty,stawałem na głowie,uszach i nic.Od czasu do czasu nawiązuje połączenie,ale polega ono glównie na tym że popatrze sobie jak 5, 10 minut wygląda kolor niebieski,i to na tyle.Jestem w sieci lokalnej,ale od roku nigdy nie miałem z nimi problemu. To również nie jest limbo.Defragmentowałem dysk.Co jeszcze moge zrobic?

Po zainstalowaniu wersji 154tb5,przy probie otworzenia ,,udostepnione,, dostaje komunikat,,,Wystąpił problem z aplikacją SoulSeek i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.,, I jeszcze jedno pytanie, dlaczego po kazdorazowym uruchomieniu slsk,musze za kazdym razem od nowa wpisywać swoja nazwe użytkownika i podawać hasło? Czy wersje testowe nie zapamietują tego?

Dlaczego zawsze po restarcie slsk154tb5,musze od nowa wpisywac hasło,nic, udostepniac od nowa pliki,kasuje mi pliki ktore juz wzucilem na liste do ściagania,zaczynam sie powaznie denerwowac,

Zainstalowałem od nowa pare razy kazda wersje,nic nie robie od trzech dni tylko instaluje,i odinstalowywuje,instaluje,i odinstalowywuje,instaluje,i odinstalowywuje,instaluje,i odinstalowywuje,instaluje,i odinstalowywuje......

#2 matisse

matisse

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 52 postów

Napisano 26 11 2004 - 17:25

nie przyszlo ci do glowy ze problem widac sie magicznie nie rozwiaze lub wogole nie zalezy od reinstalowania ?
przyklejonych topikow przyznam sie nie czytam bo nie potrzebuje
ale zauwazajac zapobiegliwosc picasso mysle ze juz o tym gdzies tam napisala, zwlaszcza ze problem ten jest niezalezny od wersji choc czasem nowe bety kasuje konfigi poprzedniej wersji choc mnie sie to nigdy nie zdarzylo

#3 kalkamarkaa

kalkamarkaa

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 509 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Londyn

Napisano 26 11 2004 - 20:11

...przeczytaj jeszcze raz dokladnie co napisałeś, jestem na tyle dużym chlopcem że zdaje sobie sprawe że ,rozwiązywać same moga się co najwyzej sznurówki.
A sam znak zapytania na koncu ,,nie zalezy od reinstalowania ?,,utwierdza mnie tylko w tym że za bardzo nie wiesz o czym mówisz (bez obrazy).
A co do ,,zwlaszcza ze problem ten jest niezalezny od wersji,, to uwazam ze sie mylisz bo 152 potrafi ,,chodzić,, po kilka godzin, a wersje testowe wywala mi po
kilku,kilkunastu minutach, tym bardziej jak to ująłeś ,,mnie sie to nigdy nie
zdarzyło,,.
Co do Picasso, obrazasz moją inteligancje ,,sugerując,, ze było o tym wszystkim już, gdzieś, kiedyś napisane, a ja nie raczyłem nawet zapoznać się z tym.
Spiesze więc wyjaśnic że, naprawde staram się być na biezaco z poradami, wyjaśnieniami Picasso.Jest Ona dla mnie tak jak dla wszystkich obecnych na tym forum największym autorytetem i naszym Guru.
Rozsadniej byś zrobił, odpowiadając na przynajmniej jedno z wielu pytań które
zadalem, a nie występować w roli adwokata Picasso.
Pozdrawiam.

#4 Onuris

Onuris

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 43 postów

Napisano 26 11 2004 - 22:16

a może problemem jest to że jesteś w sieci lokalnej i nie masz własnego IP (tzn. zewnętrznego) ? a Twoi kolesie korzystają z soulaa i dlatego Cię wywala........
gdzieś jest o tym topik, poszukaj zatem i cierpliwości bo niebieski ptaszek wreszcie kiedyś polecieć musi <_<
ale współczuję Ci szczerze ........

#5 matisse

matisse

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 52 postów

Napisano 27 11 2004 - 00:01

mowilem o problemie z kasowaniem konfigow
pamietam ze ludzie wspominali o tym jeszcze ze 2 lata temu
wiec logicznym jest ze nie zalezy to od wersji
zwykle w rachube wchodzily prawa do modyfikacji plikow cfg
musze byc read &write, zwlaszcza dla danego konta w xp ktorego uzywasz
a jesli przywracasz je z backupu to moze po prostu sa skopane
ps. to co napisalem przeczytalem jeszcze raz ale niestety nie powiedziales czego mam tam szukac
ps2. uczucia do picasso mam ~ambiwalentne wiec nie ma o czym gadac
ps3. naprawde wydaje mi sie ze strata konfigow to rzecz niezbyt rzadka, moze nie ma tego w pinned ale pewnie jest w starych topikach

#6 kalkamarkaa

kalkamarkaa

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 509 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Londyn

Napisano 27 11 2004 - 19:33

a może problemem jest to że jesteś w sieci lokalnej i nie masz własnego IP (tzn.
zewnętrznego) ? a Twoi kolesie korzystają z soulaa i dlatego Cię wywala...


Masz racje, problem tkwi w IP i sieci lokalnej, a tu juz nic sie nie da zrobic.
Pozostaje mi jedynie odstawic slsk i wmontowac inny program,bo z innymi klopotów nie ma.
Ale to juz nie to co soulseek,szkoda.
Dzieki i pozdrawiam.

#7 matisse

matisse

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 52 postów

Napisano 27 11 2004 - 22:29

to dziwne bo ja tez jestem w lanie i u mnie dziala normalnie
moze to sp2 (mimo wywalenia - calkiem bezproblemowy przy usuwaniu z pewnoscia nie jest), zwlaszcza te limity polaczen, jest patch dzieki ktoremu mozna ten limit podniesc

http://www.lvllord.d...l=4226patch/faq
obrazkowa instrukcja: http://www.threetwos...m/pics/4226.gif
patch pokazuje jaki jest aktualny limit, jesli mimo wywalenie sp2 limit jes tniski to moze akurat w tym problem

#8 kalkamarkaa

kalkamarkaa

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 509 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Londyn

Napisano 29 11 2004 - 20:34

...po zainstalowaniu pacha ,i zrobieniu wszystkiego (tak mi sie wydaje) jak nalezy dostaje informacje Ochrony plikow sysemu Windows (Pliki wymagane do prawidlowego działania systemu Windows zostały zastąpione nierozpoznanymi wersjami. Aby zapewnić stabilność systemu, system Winows musi przywrócić oryginalne wersje tych plików.Włozył dysk cd-rom dodatku service pack 2 systemu.) Ja sp2 pobierałem z internetu a nie uruchamiałem z cd.?????

Identyfikator: 4226
Źródło: Tcpip
Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.

Czy w związku z powyższym moje obawy co do ograniczenia mi transferu przez administratora moge uznac za uzasadnione?

I czy w związku z tym pomoże coś tunelowanie?

#9 matisse

matisse

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 52 postów

Napisano 30 11 2004 - 20:41

ten blad zawsze wystepuje przy zmianie zawartosci plikow systemowych
komunikat jest dosc uniwersalny dlatego raczej nie przewidzial ze plik akurat by sciagany z internetu (zwykle pliki systemowe pochodza z dysku instalacyjnego)

w instrukcji do patcha jest podana dosc duza liczba (maksymalna)
patch powinien pokazac jaka jest u ciebie i porownaj
jesli jest niska no to wiadomo ze akurat na to jak korzystasz z internetu ten limit jest zbyt restrykcyjny

#10 kalkamarkaa

kalkamarkaa

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 509 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Londyn

Napisano 01 12 2004 - 19:21

Podsumowując:
>defragmentowałem dysk
>odinstalowałem Nortona 2005
>wylączylem blokade Windiowsa
>zainstalowałem slsk154tb5 (poprzednie cfg. rzeczywiście były uszkodzone)
>wyczyściłem kompe ,,Easy Cleanerem,,
>patchem podniosłem limit
>porty są otwarte


Soulseek działa bez zarzutu, tylko....mój transfer wacha się od 0,1 do 0,4
czyli,nie działa.
Coś jeszcze jest w stanie pomóc?

#11 Onuris

Onuris

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 43 postów

Napisano 01 12 2004 - 23:20

może być jeszcze jedna przyczyna ....... u mnie coś takiego podobnego się działo ........ miałem jakiegoś wirusa, którego usunąć nie mogłem i dopiero po sformatowaniu dysku i rozmagnesowaniu ramu po instalacji wszystko ruszyło normalnie, a szanowny wirusik blokowal mi porty i lipa , nie dość że wywalało mi soula to na dodatek ściagać nie mogłem....... a skanowałem wszystkim czym mogłem ....... albo właśnie transfery były takie jak krew z nosa.....

może więc coś u Ciebie takiego siedzi a nawet o tym nie wiesz ..... ???

#12 kalkamarkaa

kalkamarkaa

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 509 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Londyn

Napisano 02 12 2004 - 00:28

W jednej ręce trzymałem RAM, a drugą złapalem za kaloryfer, czy to wystarczy, aby rozmagnesować?

#13 CKUreprezent

CKUreprezent

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3314 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koshaolin

Napisano 02 12 2004 - 12:19

może być jeszcze jedna przyczyna ....... u mnie coś takiego podobnego się działo ........ miałem jakiegoś wirusa, którego usunąć nie mogłem i dopiero po sformatowaniu dysku i rozmagnesowaniu ramu po instalacji wszystko ruszyło normalnie, a szanowny wirusik blokowal mi porty i lipa , nie dość że wywalało mi soula to na dodatek ściagać nie mogłem....... a skanowałem wszystkim czym mogłem ....... albo właśnie transfery były takie jak krew z nosa.....

może więc coś u Ciebie takiego siedzi a nawet o tym nie wiesz ..... ???

rozmagnesowanie ramu...........fanztazje widze ktos ma wubujala....

#14 Gość_Foxconn_*

Gość_Foxconn_*
  • Goście

Napisano 02 12 2004 - 18:13

Od prawie miesiąca mam problemy z slsk, chodzi generalnie o połaczenie z internetem. Do tej pory używałem wersji 152, i w pewnym momencie ni z gruchy ni z pietruchy, skrzydełka mu zbrazowiały, i tak juz pozostał. Instalowałem już chyba wszystkie inne wersje i nic to nie pomogło.

Bardzo możliwe, że Twój dostawca netu nagle polubił czystość w swojej sieci i zainstalował filtry, które skutecznie odcedzają pakiety P2P od innych. W tej sytuacji zmiana wersji Soula, kasowanie plików .cfg i przestawianie portów nie przyniosą żadnych pozytywnych rezultatów. Sprawdź czy działają Ci inne programy P2P - jeśli nie, to:
1. rozmowa z dostawcą
2. zmiana dostawcy
Punkt pierwszy chyba możesz sobie odpuścić (chociaż nie koniecznie), ponieważ jeśli pakiety są filtrowane - to na pewno nie bez powodu. Może w Twojej sieci jest już tylu userów, że łącze nie wyrabia, a dostawca nie chce wykładać kasy na coś bardziej wydajnego...

Po zainstalowaniu wersji 154tb5,przy probie otworzenia ,,udostepnione,, dostaje komunikat,,,Wystąpił problem z aplikacją SoulSeek i zostanie ona zamknięta.

Ten problem występuje w nakładce PL, ale z tego co wiem - tylko w Win 9x. Dziwne, że dzieje się to u Ciebie.... no ale OK - prześlę picasso poprawioną nakładkę tej wersji.
No i na koniec

Soulseek działa bez zarzutu, tylko....mój transfer wacha się od 0,1 do 0,4

Ha, ha, ha - skąd ja to znam? - Ano z własnego doświadczenia - mój BYŁY dostawca też lubił czystą sieć.

#15 kalkamarkaa

kalkamarkaa

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 509 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Londyn

Napisano 02 12 2004 - 20:28

Wreszcie jakieś konkrety,lepsza zła wiadomość niż żadna
Dziękuje bardzo,teraz chociaż wiem co robić.
Pozdrawiam.
Spróbuje muła.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych