HDC
Napisano 17 01 2005 - 14:48
POZDRAWIAM tych normalnych, niekombinujących uzytkowników DC++
Napisano 17 01 2005 - 18:43
Napisano 02 02 2005 - 23:10
To proszę o wyjaśnienie w punktach, dlaczego jedne klienty są dozwolone a drugie nie? Nie wszyscy to wiedzą.POZDRAWIAM tych normalnych, niekombinujących uzytkowników DC++
POZDRAWIAM
Nie wysyłajcie PMek
Napisano 03 02 2005 - 01:10

Moim Zdaniem ...
1. Admin pisze zasady by je przestrzegano!!
2. Jezeli nie zyczy sobie aby normalny user uzywal danej wersji to: "Admin huba ma zawsze racje, nie podwazaj jego zdania..." Na wiekszosci hubow znajdziemy cytat w tym stylu...
4. Niektore klienty sa niedozwolone z prostych przyczyn - Posiadaja opcje ktorych zwykly user nie moze uzyc!! Czemu ?? [ oczywiste hyba... ] To lamanie zasad...
3. Z regoly vip i operator moga uzywac dowolnej versji dc... Nawet tych "niedozwolonych".
Sprawa jest prosta dla mnie.. Wchodzac na nowy hub na ktorym masz np... "rega" tylko, stosujesz sie do zasad, dopoki nie zasluzysz na wyzsza range i przywileje....
Na tym polega ta zabawa przeciez...

Sam Administruje hubem, u mnie to wyglada tak ze user wchodzi jezeli ma tag, nie przekroczyl limitu wielkosci nicka, itd.. Jezeli zobacze ze ma niedozwolona v dc, lub lamie ktoras z zasad... To go ostrzegam... [ czasami po kilka razy ], Jezeli to nie pomaga, Kick... Jest Natretny - ban na nick...
W ostatecznosci Ban Ip i "banowana jest cala pula NEO" ... ale to Na koncu Dopiero!!

Pozdrawiam ...
Napisano 03 02 2005 - 01:21
Ale moje zapytanie dotyczyło raczej tego skąd się te zasady wzięły.
Dlaczego np. nie można na Twoim Hubie używać Stronga, przy założeniu oczywiście że nie limituje się transferu? Czy komuś to przeszkadza? Dlaczego?
POZDRAWIAM

p.s.
możesz podać adres Twojego Huba publicznie?

Nie wysyłajcie PMek
Napisano 06 02 2005 - 20:52
Rozumiem że ktoś ustala zasady aby je przestrzegać.
Ale moje zapytanie dotyczyło raczej tego skąd się te zasady wzięły.
Dlaczego np. nie można na Twoim Hubie używać Stronga, przy założeniu oczywiście że nie limituje się transferu? Czy komuś to przeszkadza? Dlaczego?
POZDRAWIAM
p.s.
możesz podać adres Twojego Huba publicznie?
Jasne Ze Moge...

Zapraszam ...

Czemu ... Dobre pytanie. Nigdy nie mam pewnosci ze ktos wlasnie nie limituje transferu, a nawet jesli tak jest to i tak nie moge go kontrolowac 24 godziny na dobe!! Ale z drugiej strony jezeli mam do kogos zaufanie i wiem ze nie bedzie robil takich rzeczy... to moze uzywac tego klienta, Ale z regoly takie osoby maja juz status [vip lub op] wiec poprostu moga

Napisano 07 02 2005 - 11:49
Otoz chodzi o to ze user ktory korzysta z takiego klienta laczy sie z kilkoma userami aby sciagna jeden plik przez co na jeden p[lik zbaiera np 4 sloty innymi userom - a co gdy ktos inny chce sciagnac dokladnie ten sam plik a user z np Strongiem zabral wlasnie ostaniego slota? No ma pecha i musi czekac az ten ze Strongiem sciagnie - to jest glowna podstawa dla ktorej banpowane sa klienty MS (multi - source) Przez Takie dzialanie siec DC powoli umiera bo jakby tak wszyscy i wszedzie korzystali z klientow MS to nic nie daloby sie sciagnac.
Napisano 07 02 2005 - 14:58
Dlaczego nie pozwolić wszystkim używać klientów używających wieloźródłowe ściąganie?
Według mnie efekt będzie następujący:
1. Klienty multiźródłowe szybko wyprą te jednoźródłowe.
2. Przestanie istnieć problem nierównych szans o których piszesz.
3. Huby automatycznie nieznacznie zwiększą próg minimalnej liczby slotów, aby dostosować się do klientów multiźródłowych.
4. Wymiana sharu między użytkownikami wrośnie znacznie.
5. Zwiększy się ilość użytkowników DC, bo ten sposób wymiany stanie się atrakcyjniejszy
6. Administratorzy i Opy będą mieli mniej roboty, bo nie będą się zajmować wyszukiwaniem tylu niedozwolonych klientów.
Widzisz jakieś wady????

Nie wysyłajcie PMek
Napisano 11 02 2005 - 13:10
Nie na wszystkich hubach sa rowni i rowniejsci. Fakt na wszystkch OPeratorzy krzystaja z nieco innych klientow DC ale nie po to zeby sciagac od kilku naraz ten sam plik. U mnie na hubie VIPy nie maja swobody w wybieraniu klientow ktorymi sie lacza z hubem. Co innego sponsorzy2. Przestanie istnieć problem nierównych szans o których piszesz.

ta, wyobraz sobie kogos na modemie albo nawet na neo 128 z 20 otawrtymi slota - powodzenia w sciaganiu.3. Huby automatycznie nieznacznie zwiększą próg minimalnej liczby slotów, aby dostosować się do klientów multiźródłowych.
Wcale nie wzrosnie - kazdy bezie sciagla tyle ile sciagac - no bo dlaczego wymiana danych miala by wzrosnac? Co do tego ma to z ilu zrodel sie sciaga - jak ktos chce cos sciagnac to i tak sciagnie nie zaleznie od tego z ilu zrodel bedzie sciagac.4. Wymiana sharu między użytkownikami wrośnie znacznie.
Bzdura, u mnie na hubie zakazane sa klienty z MS i jakos nie cierpimy na brak userow, ktorych na 2000 mozliwych jest srednio 1900 a nie zadko bywa tak ze wszystkie wejsciowki sa zajete.5. Zwiększy się ilość użytkowników DC, bo ten sposób wymiany stanie się atrakcyjniejszy
Tak sie skalda ze dla mnie proces sprawdzania klientow polega na odpaleniu klienta6. Administratorzy i Opy będą mieli mniej roboty, bo nie będą się zajmować wyszukiwaniem tylu niedozwolonych klientów

Cale to Multi-Source'owe sciaganie moze doprowadzic do tego ze z sieci DC zrobi sie taki syf jakim jest KaAz(i)A. A do tego wiekszosc OPow nie dopusci.
[Edit]
sory ze dopiero teraz odpisuje na tego posta ale wczesniej przeoczylem ze cos tutaj jest naskrobana - a jesli sa jakies watpliowsci to juz je rozwieje - Nie mam wlaczonej subskyrpcji na kazdy temat w jakim sie udzielam. Jedynie na nowe tematy w tym forum.
[/Edit]
Napisano 22 02 2005 - 21:12
w używaniu niedozwolonych klientów nie chodzi o tyle o multisource co o limitowanie uploadu ... i dlatego są one tak ścigane, R2 nie ma multi a też jest zabronionym klientem DC ... niestety jest dużo userów próbujących ograniczać w ten sposób upload ... stąd się biorą kicki np. za samo posiadanie Net limitera w share.
POZDRAWIAM
TRZYMAJCIE SIĘ CIEPŁO
Napisano 22 02 2005 - 23:09

Napisano 23 02 2005 - 09:45
Niektorzy sadza ze uzywanie klientów z multisource niszczy caly dotychczasowy pozadek zeczy istniejacy w sieci Direct Connect a ja uwazam ze uzywanie tych klientów tworzy zupelnie nowy wcale nie gorszy pozadek zeczy. Wszystko zalezy od tego jak na to spojrzec.
Napisano 25 02 2005 - 15:52
Jeżeli tak to można wykryć czy ktoś limituje a nie zakazywać używania klienta - nieprawdaż ???Agitarius ...
w używaniu niedozwolonych klientów nie chodzi o tyle o multisource co o limitowanie uploadu ... i dlatego są one tak ścigane, R2 nie ma multi a też jest zabronionym klientem DC ... niestety jest dużo userów próbujących ograniczać w ten sposób upload ... stąd się biorą kicki np. za samo posiadanie Net limitera w share.
Zgadzam się !!! Ograniczanie multisource`u ogranicza przepływ danych, a to działa na szkodę userów i sieci DC.Direct Connect a ja uwazam ze uzywanie tych klientów tworzy zupelnie nowy wcale nie gorszy pozadek zeczy. Wszystko zalezy od tego jak na to spojrzec.
POZDRAWIAM

Nie wysyłajcie PMek
Napisano 07 03 2005 - 18:34

Napisano 10 04 2005 - 21:30
Ale faktem jest, że aby ms działał prawidłowo, musi być sensownie skonfigurowany, tzn. powinno się zamykać połączenia przy niskim transferze, nie otwierać nowych, gdy osiągnie się maksymalną prędkość swojego łącza itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych