Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Probllem ktory moze rozwiazac tylko stary wyjadacz




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sir_Psycho_Sexy

Sir_Psycho_Sexy

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 6 postów

Napisano 02 03 2005 - 09:53

czesc
mam problem z slsk, jestem juz 2 letnim uzytkownikiem slsk takze nie ma u mnie mowy o braku informacji jak sie laczyci itd. Problem jest nastepujacy
Odpalam slska ptaszek robi sie niebieski mam zielone swiatlo jestem poddlaczony
natomiast nie widze nikogo dostepnego poza mnna , brak transferow, lista pokoi wyswietla mi sie wraz z iloscia uzytkowniko, gdy wejde do ktoregos z pokojow nie pojawia sie lista uzytkownikow danego pokoju nie ma zadnej aktywnosci chatu itd. wylaczylem firewalla , wwczesniej nie mialem takowych problemow dopiero po zainstalowaniu najnowszego slska(155 222) dzieje sie rzecz wyzej opisana
bardzo prosze o pomoc i jakiekolwiek sugestie

#2 Gość_picasso_*

Gość_picasso_*
  • Goście

Napisano 02 03 2005 - 12:12

Odpalam slska ptaszek robi sie niebieski mam zielone swiatlo jestem poddlaczony
natomiast nie widze nikogo dostepnego poza mnna , brak transferow, lista pokoi wyswietla mi sie wraz z iloscia uzytkowniko, gdy wejde do ktoregos z pokojow nie pojawia sie lista uzytkownikow danego pokoju nie ma zadnej aktywnosci chatu itd.


To klasyczny świat Limbo opisany TU.

wylaczylem firewalla , wwczesniej nie mialem takowych problemow dopiero po zainstalowaniu najnowszego slska(155 222) dzieje sie rzecz wyzej opisana


Albo masz uszkodzone pliki cfg albo Soulseek 155 gryzie się z jakimś softem typu firewall-antywirus. Nie chodzi mi tu o typowe blokowanie firewallem tylko o TEGO typu problem z DLL narzędzi anty w Winsocku, które przeszkadza traffikowi connecta.


Jakiego masz antywira/antyspyware/firewalla na kompie?


.

#3 Sir_Psycho_Sexy

Sir_Psycho_Sexy

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 6 postów

Napisano 02 03 2005 - 17:53

Jakiego masz antywira/antyspyware/firewalla na kompie?


korzystam z kasperskiego antyv. ale zainstalowalem wersje 155 223 i o dziwo chodzi bez problemu jedynie search wydaje sie malo skuteczny, ale w kazdym razie slsk dziala!! a to najwazniejszeL:)

oczywiscie i wersja 223 tez sie crashnela, ale odwiedziliem wskazany link i usunalem czesciowo problem, jesli ktos sie spotka z takim przypadkiem jak u mnie to winny jest plik rcmnd.cfg odpowiedzialny za rekomendacje. Mozna je wpisac w okno ale w trakcie szukania userow o podobnych zainteresowaniach nastepuje crash.. ale jak to naprawic pojecia nie mam.. po prostu nie korzystac z rekomendacji:( jesli ktos ma rade to chetnie o nia poprosze

#4 norris_85

norris_85

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • Lokalizacja:Toruń

Napisano 04 03 2005 - 04:15

Moim skromnym zdaniem radzilbym Ci zmienic antyvira gdyz bedziesz mial problemy nie tylko z soulem ale takze z wiekszoascia nowszego softu, a tak poza tym to status "starego wyjadacza" raczej nie zwalnia Cie z czytania przyklejonych Picasso skad dowiedzialbys sie m.in. ze:

Soul robi się coraz bardziej niekompatybilny z różnym softem!

ale to juz inna sprawa :(

#5 Sir_Psycho_Sexy

Sir_Psycho_Sexy

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 6 postów

Napisano 25 03 2005 - 12:56

gdybys uwaznie przeczytal zauwazylbys pewnie ze poszukuje starego wyjadacza bo sam nim nie jestem i gdybym umial sobie z problemem poradzic to nie zaprzatalbym glowy innym.Pzeczytalem juz chyba wszystko co moglem odnosnie limbo i dalej nic poradzic nie moge, jedyne co pozostaje to kasowanie czesci plikow cfg, wtedy slsk dziala gora dwa dni, pozniej znowu musze kasowac i tak w kolko. Kazdorazowy restart clienta znow wprowadza program w hibernacje
reinstall systemu usuwuniecie wszystkich adware antyvirsusow rowniez nie pomoglo
zdefragmentowalem dysk lecz nie przynioslo to oczekiwanych rezultatow. Jesli ktos ma jeszcze jakikolwiek pomysl lub narzedzie usuwajace lub informujace o problemie to bardzo prosze o pomoc

#6 Sir_Psycho_Sexy

Sir_Psycho_Sexy

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 6 postów

Napisano 09 04 2005 - 23:57

witam
ponownie zwracam sie z prosba o rade
nie udalo mi sie rozwiazac problemu dalej jestem w swiecie limbo i nie moge sie na tale odhibernowac , probowalem chyba wszystkiego aby slsk zaczal dzialac tak jak przyzwyczail mnie do tego przez pare lat ale nic z tego:( formatowalem dysk, odinstalowalem wszelkie firewalle antivira, defragmentowalem wsyzstkie partycje, bezskutecznie, jedyne co mi pomaga to kasowanie paru plikow .cfg ale jest to rozwiazanie na 1 dzien poniewaz pozniej mnie rozlacza i znowu musze kasowac owe pliki, co ciekawe nie zawsze polacze sie jesli je wykasuje, nie ma konkretnej reguly:( jezeli macie jakies propozycje bylbym za nie bardzo wdzieczny, moze trzeba cos poszperac w rejestrze? (tego nie robilem)

korzystam z wersji 156
moja konfiguracja jesli to ma jakies znaczenie
A64 3000 gigabyte knf9 gf6600gt wind. xp sp2

bardzo prosze o pomoc
pozdrawiam

#7 rookie

rookie

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 10 04 2005 - 09:15

Niestety, czasmi limbo jest niezależne od tego, co ty możesz zrobić, bo powoduje je coś pomiędzy tobą a serwerem. Też kiedyś miałem limbo przez ponad 2 miesiące i pewnego słonecznego dnia bam!!! Wszystko ruszyło normalnie. A przez te dwa miesiące robiłem już wszystko, łącznie ze stawianiem sysytemu kilka razy i załatwieniem sobie publicznego ip (myślałem, że jak mi nie będą portów filtrować, to problem sam się rozwiąże). Tymczasem nie pomogło nic, tylko cierpliwość.. miej nadzieję brachu!!!

#8 Sir_Psycho_Sexy

Sir_Psycho_Sexy

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 6 postów

Napisano 10 04 2005 - 15:35

nie wiedzialem ze znajde pocieszyciela:)
na zagranicznym forum znalazlem ze moze to byc wina zintegrowanej karty sieciowej nvidii , taka wlasnie posiadam, zatem musze pozyczyc jakas najzwyklejsza i sprawdzic co na to pan slsk:)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych