Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Ares - Cały czas "łączenie"




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 izka

izka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 06 04 2006 - 19:21

Pomocy!!! nie działa mi Ares 1.8.7 nie wiem dlaczego wciaz pisze Laczenie ;)

Użytkownik Colder edytował ten post 08 04 2006 - 13:24


#2 Haghi

Haghi

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 1483 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:opolskie

Napisano 08 04 2006 - 08:43

Witam
Przyczyn może być kilka, ale podam te które są najczęstsze ;)
-firewall
wpuść Aresa w firewallu. ...Jeśli masz SP2 to wyłącz systemowy firewall lub też utwórz regułe dla Aresa.
-wirusy/spyware
porządny scan antyvirem/spayem

a co tam będę pisać
Zapraszam :)

..................................
Click
..................................
no i tu :)
Rycerz KF s4

Blood Wars


#3 HelsingX

HelsingX

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 14 06 2006 - 01:14

Usuń tą wersje z kompa ponieważ ma ona buga i możesz się nigdy nie połączyć!

Pobierz najnowsza wersje ze strony domowej:

http://prdownloads.s...er.exe?download

Na dzień dzisiejszy to wersja: 1.9.1.3010

Problem napewno zniknie

#4 laik30

laik30

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 1 postów

Napisano 07 12 2006 - 23:38

TAAAA!!!
Ja mam wersję 1.9.5.3014 i problem ciągle jest ten sam!!

#5 Soul Avengerz

Soul Avengerz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:O_o

Napisano 29 08 2007 - 13:10

Wiecie, ze ja mam tak samo, ale... Tylko, że u mnie on się Łączy i jest Online, ale jest też tak, że Ares jest Online 5 minut, a potem 10 godzin pisze Łączenie. A ściąga identycznie, max łącza, a mam radiówkę. Więc u mnie to problemu raczej nie ma <_<

Zapraszam też na http://www.faq.myares.org/. Jest to polski FAQ Aresa.

#6 Gość_slawek481_*

Gość_slawek481_*
  • Goście

Napisano 23 09 2007 - 07:12

Sorry za odkopywanie tematu, ale nie chcialem zakladac nowego tematu, a mam ten sam problem. Ares sie wogole nie laczy, nie wiem co sie dzieje :ph34r: Do niedawna dzialalo wszystko i było ok. Admin mi nie zablokował p2p bo emule nadal działa.

Mój net: Radiowka 1024/256 kbps
System: Win XP SP2
Antywir i firewall BRAK

#7 Patryczek16

Patryczek16

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zamość

Napisano 05 11 2007 - 09:29

Pomocy!!! nie działa mi Ares 1.8.7 nie wiem dlaczego wciaz pisze Laczenie :(


Też miałem ten sam problem ale jak zainstalowałem jdk i wszystko zaczęło działać

#8 J&C

J&C

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Police

Napisano 05 12 2007 - 11:37

Mam Aresa 2.0.9.3030 i do tej pory działał bez zarzutu.Problem zaczął sie w momencie gdy zmieniłem system na XP SP2.Od tej pory Ares jest cały czas w trakcie łączenia.Wyłączyłem firewalla ale to na nic sie nie zdało.Może ktos pomoze mi pokonać ten problem.

~~~~~~ Połączone: ~~~~~~

Podejrzewam,ze winowajcą tego,ze Ares nie chce się połączyć jest Service Pack 2.Na drugim komputerze Ares swobodnie połączył się,ale tam jest zainstalowany XP bez Service Packa.

#9 Soul Avengerz

Soul Avengerz

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:O_o

Napisano 28 12 2007 - 20:34

Tak, wina firewalla Windows XP SP 2...

#10 MKN

MKN

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 18 06 2008 - 17:51

Podepne sie pod temat, mianowicie moj problem polega, na tym ze sciagam aresem, ale niestety tylko jeden plik na raz, poniewaz gdy zalaczam drugi to jeden sie sciaga a drugi niestety ciagle sie laczy, co moze byc tego powodem?

#11 ŁukaszP.

ŁukaszP.

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sandomierz

Napisano 04 07 2008 - 16:44

Mam u siebie najnowszą wersję Aresa, ściągniętą ze strony producenta. Niestety u mnie tez nie działa w kółko łączenie. :D
Zainstalowałem, więć innego klienta p2p bearshara, śmiga aż miło. :)

Mój system: Windows XP Professional wersja 2002 + Service Pack 3 (oczywiście Zapora systemu Windows wyłączona)
Co do antywirusa, używam NOD32 3.0.667, nie blokuje on tego programu....

#12 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 04 07 2008 - 23:42

@ŁukaszP. a co z łączem?
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#13 ŁukaszP.

ŁukaszP.

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sandomierz

Napisano 05 07 2008 - 09:47

@ŁukaszP. a co z łączem?


Neostrada 1MB/s ( LiveBox, połączenie za pomocą kabla rj45 )

#14 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 05 07 2008 - 13:10

@ŁukaszP. a co z łączem?


Neostrada 1MB/s ( LiveBox, połączenie za pomocą kabla rj45 )

Ja bym zaczął od przekierowania porto programu na routerze : )
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#15 ŁukaszP.

ŁukaszP.

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sandomierz

Napisano 05 07 2008 - 15:48

Niestety dalej nic z tego... nie wiem czy dobrze zrobiłem z tym przekierowaniem.

W konfiguracji Livebox: zakładka Serwery LAN

Nazwa serwera: ares
Dostęp włączony: TAK
Protokół : TCP
Port od : 32285 ( The default Ares Galaxy port is 32285) CLICK
Do : 32285
Lokalny adres IP : wiadomo;)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych