Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie - problem




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Szatan1927

Szatan1927

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 15 07 2006 - 20:13

Mam taki problem z Bitwą o Śródziemie. Instalacja przebiegła dobrze, bez żadnych problemów. Ale gdy chce ururochomić gre to wyskakuje mi obrazek z nazwą gry i gra się nie włącza. Co mam zrobić ??? :D Wymagania sprzętowe mam odpowiednie.

#2 Haghi

Haghi

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 1483 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:opolskie

Napisano 16 07 2006 - 08:27

Mam taki problem z Bitwą o Śródziemie. Instalacja przebiegła dobrze, bez żadnych problemów. Ale gdy chce ururochomić gre to wyskakuje mi obrazek z nazwą gry i gra się nie włącza. Co mam zrobić ??? :D Wymagania sprzętowe mam odpowiednie.

Idź do sklepu i wymień na 'inny' egzemplarz...

a co tam będę pisać
Zapraszam :)

..................................
Click
..................................
no i tu :)
Rycerz KF s4

Blood Wars


#3 Szatan1927

Szatan1927

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 16 07 2006 - 12:24

Ale na moim starym komputerze gra działała, dlatego to jest dobry egzemplarz.

#4 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 16 07 2006 - 12:32

@Szatan1927:

Widać czegoś nie masz co było na starym kompie.
Podaj więcej informacji, zgodnie z tym: LINK będzie łatwiej dojść do przyczyny tego błędu.

* watermark *
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#5 trojan95

trojan95

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 20 08 2006 - 09:26

<_< WItam mam właśnie identyczny problem co kolega "szatan", po instalacji gry wyskakuje mi okienko i koniec juz się dalej nie ładuje (brak odpowiedzi), mój sprzet to Athlon 64 X2 3800+, 2 GB DDRII Corsair, Płyta główna Socket AM2 Asus 590 ULTRA Total overclocing, grafa Geforce 7900 GT 256 DDRIII, 250 GB BARACUDA SATAII, karta dźwiękowa znajduje się na płycie głównej, sterowniki do grafy wersja 91.31 (najnowsze), sterowniki do dźwiękowej również najnowsze ale nie wiem jaki numer ;) . Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A i jeszcze dodat tak na marginesie że wszystkie gry które miałem chodzą mi na maxa oraz mam pewne podejrzenie co do pirackiej gry NFS: Most Wanted, gdy instaluje zamiast obrazków władcy mam obraski z NFS, MOJA BITWA O ŚRÓDZIEMIE JEST ORYGINALNA, Z DRUGĄ CZĘŚCIA TEJ SERI DZIEJE SIE IDENTYCZNIE, nie posiadam Deamon toolsa ani żadnych innych dupereli oprócz NERO... PLEASE HELP!

#6 Sqren

Sqren

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 25 08 2006 - 18:29

moze ktos rozwiaze moj problem z ta gra...

instaluje gre wlaczam otwieram kampanie np sil dobra i zaczynam gre w morii. po pewnym czasie wszystkie moje postacie umieraja naraz mimo iz maja pelne hp. w ten sposob kampania jest nie do przejscia. podobnie dzieje sie w kampanii sil zla gdzie poprostu po pewnym czasie zawala sie zamek. moje parametry komputera pozwalaja na odpalenie tej gry bez problemu (no bo przeciez chodzi) dodam tylko ze instalowalem ta gre wczesniej na komputrze mojego ojca i tam gra chodzi bez zarzutu jednak u mnie wystepuje ten blad mimo iz przeinstalowywalem gre kilkukrotnie. gra niestety nie jest oryginalna (ale nie sciagana z neta). czy ktoos potrafi mi w tym przypadku pomoc?

#7 trojan95

trojan95

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 26 08 2006 - 10:35

moze ktos rozwiaze moj problem z ta gra...

instaluje gre wlaczam otwieram kampanie np sil dobra i zaczynam gre w morii. po pewnym czasie wszystkie moje postacie umieraja naraz mimo iz maja pelne hp. w ten sposob kampania jest nie do przejscia. podobnie dzieje sie w kampanii sil zla gdzie poprostu po pewnym czasie zawala sie zamek. moje parametry komputera pozwalaja na odpalenie tej gry bez problemu (no bo przeciez chodzi) dodam tylko ze instalowalem ta gre wczesniej na komputrze mojego ojca i tam gra chodzi bez zarzutu jednak u mnie wystepuje ten blad mimo iz przeinstalowywalem gre kilkukrotnie. gra niestety nie jest oryginalna (ale nie sciagana z neta). czy ktoos potrafi mi w tym przypadku pomoc?

A więc tak, ten problem miał mój kumpel, trzeba usunąć gre i jeszcze raz ją zainstalować, przynajmiej u kumpla było wszystko ok po reinstalce... Pozdro

A jeśli to nie pomoże to niestety będziesz musiał kupic oryginała i zobaczyć...



A więc tak, po zainstalowaniu gry LOTR: bitwa o śródziemie (jest to oryginał i u kumpla chodzi) gra nie chce mi odpalić, mój sprzęt to Amd athlon 64 X2 3800+, 2 GB DDRII corsair, Geforce 7900 GT firmy GIGABYTE oraz płyta główna w technologi Socket Am2 Asus 590 ULTRA SLI TOTAL OVERCLOCKING. Moje główne podejrzenia żucają się w stronę płyty głównej która może być za nowa do tej gry i poprostu będe musiał czekać na patcha, ale wkońcu chce dowiedzieć się co na ten temat sądzą fachowcy. UWAGA : W PRZYPADKU GRY LOTR: BITWA O ŚRÓDZIEMIE II DZIEJE SIĘ IDENTYCZNIE... Proszę o pomoc w stronę moderatorów oraz kolegów z forum...

#8 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 26 08 2006 - 11:51

A więc tak, po zainstalowaniu gry LOTR: bitwa o śródziemie (jest to oryginał i u kumpla chodzi) gra nie chce mi odpalić, mój sprzęt to Amd athlon 64 X2 3800+, 2 GB DDRII corsair, Geforce 7900 GT firmy GIGABYTE oraz płyta główna w technologi Socket Am2 Asus 590 ULTRA SLI TOTAL OVERCLOCKING. Moje główne podejrzenia żucają się w stronę płyty głównej która może być za nowa do tej gry i poprostu będe musiał czekać na patcha, ale wkońcu chce dowiedzieć się co na ten temat sądzą fachowcy. UWAGA : W PRZYPADKU GRY LOTR: BITWA O ŚRÓDZIEMIE II DZIEJE SIĘ IDENTYCZNIE... Proszę o pomoc w stronę moderatorów oraz kolegów z forum...

Nie wiem czy to akurat płyta jest powodem problemów. Bardziej kierował bym podejżenia w strone procesora dwurdzeniowego. Skoro gra jest orginalna to najprościej było by szukać pomocy u producenta. W pliku readme który powinieneś mieć gdzieś na płycie powinny być wszelkie informacje jak uzyskać pomoc.


Ps. Temat przeniosłem. Dlaczego dowiesz się jak poczytasz LiNK

Edit:
Piszesz o patchu a w ogółe go szukałeś? Ja znalazłem patch 1.02 na oficjalnej stronie. Pobierz i zainstaluj może pomoże LiNK. Tutaj znalazłem patcha 103 LiNK

Użytkownik driven edytował ten post 26 08 2006 - 12:16

Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#9 trojan95

trojan95

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 26 08 2006 - 12:57

A więc tak, po zainstalowaniu gry LOTR: bitwa o śródziemie (jest to oryginał i u kumpla chodzi) gra nie chce mi odpalić, mój sprzęt to Amd athlon 64 X2 3800+, 2 GB DDRII corsair, Geforce 7900 GT firmy GIGABYTE oraz płyta główna w technologi Socket Am2 Asus 590 ULTRA SLI TOTAL OVERCLOCKING. Moje główne podejrzenia żucają się w stronę płyty głównej która może być za nowa do tej gry i poprostu będe musiał czekać na patcha, ale wkońcu chce dowiedzieć się co na ten temat sądzą fachowcy. UWAGA : W PRZYPADKU GRY LOTR: BITWA O ŚRÓDZIEMIE II DZIEJE SIĘ IDENTYCZNIE... Proszę o pomoc w stronę moderatorów oraz kolegów z forum...

Nie wiem czy to akurat płyta jest powodem problemów. Bardziej kierował bym podejżenia w strone procesora dwurdzeniowego. Skoro gra jest orginalna to najprościej było by szukać pomocy u producenta. W pliku readme który powinieneś mieć gdzieś na płycie powinny być wszelkie informacje jak uzyskać pomoc.


Ps. Temat przeniosłem. Dlaczego dowiesz się jak poczytasz LiNK

Edit:
Piszesz o patchu a w ogółe go szukałeś? Ja znalazłem patch 1.02 na oficjalnej stronie. Pobierz i zainstaluj może pomoże LiNK. Tutaj znalazłem patcha 103 LiNK

Ok już wiem czemu usunąłeś mój post ale uwież mi to był jedyny sposón na zwrócenie uwagi jakiegoś moderatora na siebie, a więc tak, zainstalowałem wszytskie dostepne patche i nadal nic, moja wersja sterowników grafy to 91.31 prosto ze strony głównej nVidi :(

Poczytam jeszcze troche w pliku radame ale najpierw spróbuje zainstalować wszytskie patche jeszcze raz wraz z całą grą, i wogóle to dzięx za odpowiedź

Edit:
:D A więc ostatecznie zainstalowałem gre razem z wszelkimi patchami i nie chce sie włączyć nadal, chyba będe musiał poczekać na jakiegos patcha rozwiązującego ten problem, plik radame czytałem, kombinowałem ze wszystkim ale nic zadziałało, jak ktoś mógłby jakos pomóc to był bym wdzięczny... A do producenta spróbuję sie dodzwonić chociarz nie licze na wiele.

#10 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 26 08 2006 - 14:10

@trojan95

Ok już wiem czemu usunąłeś mój post ale uwież mi to był jedyny sposón na zwrócenie uwagi jakiegoś moderatora na siebie

Uwierz mi, że zwracam uwgę na każdego posta. Poprostu nie mam monopolu na wiedzę i nie rozwiąże wszystkich problemów. Jak nic nie wiem w temacie, lub nie mam pomysłu to zwyczajnie nie zabieram głosu. Niestety utarło się iż wszyscy oczekują pomocy tylko od moderatorów a powinniśmy pomagać sobie wszyscy na wzajem.

A do producenta spróbuję sie dodzwonić chociarz nie licze na wiele.

Z tego co poszukałem to gra należy do EA i powinno im zależeć na renomie. Czy pomogą różnie bywa. Na oficjalnej stronie w Support nic nie znalazłem przypominającego Twój problem. Postaram się jeszcze poszukać na oficjanym forum.
Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#11 trojan95

trojan95

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 26 08 2006 - 20:07

@trojan95

Ok już wiem czemu usunąłeś mój post ale uwież mi to był jedyny sposón na zwrócenie uwagi jakiegoś moderatora na siebie

Uwierz mi, że zwracam uwgę na każdego posta. Poprostu nie mam monopolu na wiedzę i nie rozwiąże wszystkich problemów. Jak nic nie wiem w temacie, lub nie mam pomysłu to zwyczajnie nie zabieram głosu. Niestety utarło się iż wszyscy oczekują pomocy tylko od moderatorów a powinniśmy pomagać sobie wszyscy na wzajem.

A do producenta spróbuję sie dodzwonić chociarz nie licze na wiele.

Z tego co poszukałem to gra należy do EA i powinno im zależeć na renomie. Czy pomogą różnie bywa. Na oficjalnej stronie w Support nic nie znalazłem przypominającego Twój problem. Postaram się jeszcze poszukać na oficjanym forum.

Dziex, ja do nich zadzwonie w poniedziałek bo dzisiaj mają zamknięte już, jutro tak samo, dopiero w poniedziałek.

Edit
po przeinstalowaniu gry nic nie pomaga i dalej przegrywam misje bez powodu. po sciagnieciu aktualizacji do gry czytalem w readme ze ta gra ma jakies problemy co do kart graficznych GeForce... jest mozliwe zeby w moim przypadku to stanowilo problem?? bo w koncu gra sie odpala i gra przez pewien czas a dopiero potemcos sie psuje...

Edit:
A mi to wogóle nie odpala ;]

Połączyłem //driven

#12 trojan95

trojan95

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 06 09 2006 - 18:30

;) NIE WIEM JAK WAM SIE TO SPRAWDZI ALE MI NADAL NIE RUSZYŁO, CZEKAM NA ODPOWIEDŹ EA...
proszę podjąć następujące kroki:
1.upewnić się czy płyta jest oryginalna
2.upewnić się czy płyta nie jest porysowana, zabrudzona lub pęknięta
3.upewnić się, że włożona zostałą właściwa płyta
4.w przypadku płyty DVD proszę się upewnić że napęd jest przystosowany do odczytu nośnikow DVD.
5.zalogować się w Windows na koncie z pełnymi uprawnieniami administratora
6.w przypadku Windows 2000/XP/2003 proszę pobrać i zainstalować poprawkę do zabezpieczenia SafeDisk dostępną pod tym linkiem: http://www.macrovisi...sc/safedisc.exe
7.jeśli system operacyjny to Windows 95/98 proszę pobrać i zainstalować poprawkę DCOM:
Windows 95:
http://www.microsoft...&displaylang=en
Windows 98:
http://www.microsoft...&displaylang=en
8.Jeżeli płyta główna jest na chipsecie nForce ściągnąć i zainstalować (bez komponentu ide driver) najnowsze sterowniki do płyty ze strony www.nvidia.com
9.przeskanować komputer pod kątem występowania wirusów oraz programów ad-aware
10.jeżeli w komputerze występuje więcej niż jeden napęd, proszę odinstalować grę, a następnie zainstalować ją korzystając z następnego napędu
11.wyłączyć następujące opcje w oprogramowaniu emulującym napędy optyczne:
a)Alcohol 120%
- otworzyć w lewym okienku menu "emulation"
- odznaczyć "ignore media types"
- odznaczyć "bad sectors emulation"
b)CloneCD
- kliknąć prawym klawiszem na ikonę CloneCD w zasobniku systemowym i odznaczyć "hide CD-R media"
c)Daemon-Tools
- kliknąć prawym klawiszem na ikonę Daemon-Tools
- wybrać zakładkę "emulation"
- odznaczyć pole "SafeDisk"
d)Veritas DLA
- otworzyć "Mój Komputer"
- kliknąć prawym klawiszem na napęd CD
- wybrać "właściwości"
- wybrać zakładkę "DLA"
- odznaczyć "enable DLA on your drives"
e)Nero Burning ROM
- uruchomić program Nero Image Drive
- wybrać "Disable Nero ImageDrive" na dole po lewej stronie okna
12.Jeśli wyłączenie powyższych opcji nie zadziała, proszę odinstalować grę, odinstalować programy emulujące napędy optyczne, a następnie zainstalować ponownie grę
13.Przełączyć tryb pracy napędu z DMA na PIO Mode: Tryb pracy napędu przełączyć można poprzez Menadżera Urządzeń. W pozycji Kontrolery IDE/ATAPI znajdują sie dwa kanały: podstawowy i pomocniczy kanał IDE. Proszę wejść we właściwości i ustawienia zaawansowane kanału, na którym podłączony jest napęd, a następnie zmienić tryb pracy napędu z DMA na PIO bądź odwrotnie.
14.Ściągnąć i zainstalować najnowszy firmware do napędu pobrany ze strony producenta (sugerujemy by ta czynność wykonał zaawansowany użytkownik, gdyż postępując niewłaściwie można uszkodzić napęd).

#13 pingwin-1993

pingwin-1993

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 1 postów

Napisano 24 09 2006 - 17:15

mam problem kiedy wlanczam gre to po jakis czasie pisze mi zrzucanie pamieci fizycznej pomocy lub na gg xxxxxxx.Jeszcze jedno czy mi pojdzie gra na ATi 9200 SE 64mb ,procesor CPu type 1,65GHZ,512ram POMOCY!!!!!

W tym dziale nie podajemy numerów gg i innych gadaczek, jak zgłaszasz się po pomoc na forum to czekaj na nią na fourm. Przeczytaj regulamin działu LiNK //driven

#14 Rodiego

Rodiego

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 26 06 2009 - 10:41

Ja mam ten sam problem wymagania sa male jak na moj komputer wiec git zainstalowalem i wlaczam gre czekam czekam i nic nagle mi wyskakuje okienko(i mojemu koledze dziala ta gra grrrrr):

Unknown field 'NumToSacrifice' in block 'Object'

Error parsing field 'NumToSacrifice' in block 'Object' in file'data \ini \object\evikfaction\hordes \isengard\isengardhordes.ini', line 124

Error parsing field 'NumToSacrifice' in block 'Object' in file'data \ini \object\evikfaction\hordes \isengard\isengardhordes.ini', line 124

Error parsing INI block ' NumToSacrifice' in file'file'data \ini \object\evikfaction\hordes
\isengard\isengardhordes.ini'
5 addresses:
(unknown)(0): game.dat+241550 Debug::PostStaticTnit+3390
(unknown)(0): game.dat+2294796 FX{articleSystem::DefaultModuleKey<0>::operator=+209278
(unknown)(0): game.dat+2325810 GameClientRandomVariable::setRange+15179
(unknown)(0): game.dat+6460555 Xfer::operator==+119887
(unknown)(0): kernel32.dll+94183 RegisterWaitForInpuIdle+73

Because of the severity of this error teh game will now exit


Tak jak z screena ktorego zrobilem ^^

#15 Nirf

Nirf

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 22 12 2009 - 16:40

Mam Problem z Władcą Pierścieni 2 gra normalnie mi się włancza ale gdy chce zacząć grać zawiesza mi się komputer POMOCY!! :(
Pamięć ram: 1GB
Procesor: Intel? Celeron? CPU 2.40GHz
karta grafiki ATI Radeon HD 3650 AGP
POMOCY




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych