Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

FIM Speedway Grand Prix 2




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 kossi

kossi

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 22 07 2006 - 22:38

Za nic nie moge odpalic tej nowej odslony speedwaya od techlandu. Jest to zabezpieczone Star Forcem Pro i nie pomaga odpiecie napedów optycznych. Probowalem zarowno na Deamonie (4.03 HE) jak i na na nowym alcoholu 120%. Jesli ktos juz ma ta gre i udalo mu sie odpalic to prosze o wskazowke

#2 Haghi

Haghi

    Very Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 1483 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:opolskie

Napisano 23 07 2006 - 09:17

witam
a ja proszę byś napisał posta zgognie zregulaminem. Masz go w przyklejonych :) Z treści nic nie wynika więc odpowieź może być np. taka: zmień stery do grafiki ;)


edit
pazi przeczytałbyś regulamin to wiedziałbyś o co mi chodzi B)

a co tam będę pisać
Zapraszam :)

..................................
Click
..................................
no i tu :)
Rycerz KF s4

Blood Wars


#3 pazi

pazi

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 27 postów

Napisano 25 07 2006 - 09:59

witam
a ja proszę byś napisał posta zgognie zregulaminem. Masz go w przyklejonych :) Z treści nic nie wynika więc odpowieź może być np. taka: zmień stery do grafiki :lol:



Z treści wynika wszystko :) Gra jest zabezpieczona SF4 i podczas uruchomienia sprawdza płyte, po czym wyskakuje komunikat aby włożyć oryginalną płyte do napędu...

@kossi

Jaką masz nagrywarke? U mnie na BENQ DW1650 nie poszło, a nagrywałem na 4 różnych płytach... wszystko zależy wydaje mi się od napędu optycznego jaki posiadamy :lol:

Tutaj masz opis uruchomienia, może u Ciebie pójdzie

Programy ktore beda nam potrzebne do pracy:
* Daemon Tools V4.03HE - LINK
* Alcohol 120% wersja 1.9.5.4212 - LINK

Oto instrukcja do uruchomienia gry, razem ze screenami (obrazkami), nalezy ją pobrac na swoj dysk LINK

UWAGA!!! Przed rozpoczeciem "zabawy" z uruchomieniem gry, nalezy odinstalowac gre, jezeli macie ją zainstalowana i nalezy wyczyscic biblioteki StarForce, aby usunac te biblioteki, nalezy sciagnac program StarForce Protection - LINK Aby wyczyscic biblioteki, nalezy wypakowac plik, ktory sciagniecie, odpalic i pojawi sie informacja czy chcemy uruchomic ponowie komputer, klikamy OK i nastepuje reset komputera. Po powtornym włączeniu sie naszego sprzetu nalezy zainstalowac gre wedlug intstrukcji do ktorej podalem link powyzej. Aby gra sie uruchomila nalezy zrobic wszystko tak samo jak jest pokazane w intrukcji!! Aby prawidlowo wypalic gre Alcoholem 120% nalezy posiadac czysta plyte CD-R (ja nagrywalem na Verbatima 52x z maxymalna predkoscia) i nalezy nagrac plik MDS!!! (czyli ten, ktory wazy 486 bajtów) natomiast do instalacji gry potrzebny jest plik MDF (waga tego pliku to 792MB) nalezy go zamonotwac w Daemon Tools i uruchomi sie instalacja. Zreszta to wszystko jest w wyzej podanej instrukcji. Poprostu tutaj to wyszczegolnilem, poniewaz jezeli zrobicie jakis błąd gra sie nie uruchomic!! Jezeli wszystko zrobicie tak jak opisalem, to po zainstalowaniu gry i StarForce nie bedzie trzeba robic resetu komputera i gra bardzo szybko sie odpali, bez mielenia plyty. Pamietajcie zeby po wypaleniu na plyte obrazu MDS odmonotwac obraz z Daemon Tools'a. Mam nadzieje ze napisalem to jasno i kazdy z was uruchomi ta gre. Zycze powodzenia. Pozdrawiam.

Podziekowania za gre dla bzychola

Użytkownik pazi edytował ten post 25 07 2006 - 11:43


#4 kossi

kossi

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 25 07 2006 - 21:03

no to problem mam taki ze nie mam pliku mds a tylko mdf sciagnalem... bede szukał...
@pazi - dziekuje za obrone, mi tez sie wydawalo ze z tresc jest wystarczajaca, bo wymagania sprzetowe tu nie maja nic do rzeczy, a chodzi tylko i wylacznie o obejscie zabezpieczenia, jak znajde plik mds spróbuje wszystko zrobic tak jak jest napisane i powiem czy zadziałało...
Pozdrawiam

PS. Aby jednak regulaminowi stało sie zadośc: Sytem - Windows XP SP2; Grafika - Asus Radeon x1600 XT ster. 8.203.0.0; DirectX 9.0c z kwietnia 2006 [4.09.0000.0904]; RAM - 2 GB DDR; Procek - Athlon 64 3700+; Daemon v4.03HE, 1 napęd (lub Alcohol 120% wersja 1.9.5.4212 , 1 napęd); Gra pobrana z neta SGP2.mdf;K-Lite Codec Pack; zainst. programy: Alcohol, Deamon; partycja NTFS; i teraz czas na problem który napisałem w pierwszym poscie.

Często o to chodzi co podkreśliłem w Twoim PS. a jak trzeba się setny raz prosić o to samo, to najczęściej odsyła się do regulaminu, jak byś podał to co wyszczególnione to nie było by problemu//watermark
* watermark *

Użytkownik watermark edytował ten post 25 07 2006 - 21:30


#5 pazi

pazi

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 27 postów

Napisano 25 07 2006 - 22:40

no to problem mam taki ze nie mam pliku mds a tylko mdf sciagnalem... bede szukał...


Prosze
LINK

#6 romeksromek

romeksromek

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 2 postów

Napisano 04 08 2006 - 16:39

JA zrobilem wszystko tak jak pisze i nie dziala jak probuje odpalic po zainstalowaniu to mi wyskauje ze musze zainstalowac biblioteki i potem gra nie dziala jak kasuje bibloteki to wyskakuje ponownie ze trzeba zainstalowac biblioteki nie wiem co mam robic...

#7 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 04 08 2006 - 16:49

JA zrobilem wszystko tak jak pisze i nie dziala jak probuje odpalic po zainstalowaniu to mi wyskauje ze musze zainstalowac biblioteki i potem gra nie dziala jak kasuje bibloteki to wyskakuje ponownie ze trzeba zainstalowac biblioteki nie wiem co mam robic...

To daj screena tego co Ci wyskakuje bo nie mamy pojęcia o jakich bibliotekach mówisz.
Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#8 romeksromek

romeksromek

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 2 postów

Napisano 05 08 2006 - 17:53

Sorki
Dołączona grafika

#9 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 05 08 2006 - 19:41

@romeksromek

Zabezpieczenie StarForce się odzywa a więc albo coś nie tak zrobiłeś jak trzeba, nie zgodnie z instrukcją albo należysz do tego małego procenta ludzi, którym się nie udaje mimo wszystkich wysiłków uruchomić gry.

Wykonaj wszystko jeszcze raz zgodnie z instrukcją. Jak odinstalujesz grę to wyczyść system se StarForca używając tego:

Do czyszczenia systemu z pozostałości StarForca możemy użyć programu sfdrvrem.exe.
Dostępny jest TU.
Na dole strony trzeba kliknąć na to: DOWNLOAD StarForce Drivers Removal Tool i postępować wg opisu:
1. Download the StarForce Removal Tool as a ZIP archive.
2. Extract and store sfdrvrem.exe anywhere on your hard disk.
3. Run sfdrvrem.exe.


Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#10 kossi

kossi

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 07 08 2006 - 20:13

Odpaliłem!!!
Zainstalowałem z obrazu (Deamon) odmontowałem obraz, uruchomiłem, program chcial bibliteki star forca instalowac, pozwoliłem, zrestartowałem kompa i uruchomiłem, program poprosił o płyte wiec wsadziłem plyte cd-rw nagraną poprzez alcohola 1.9.5 predkoscia 4x i chodzi...

SUPER, teraz graj i zapomnij o całym świecie <_< //watermark
@pazi dzięki za opis.
* watermark *

PS. Jeżeli nagramy płytke dobrze (tak jak napisałem wcześniej) to możemy naszą kopie traktować jak orginał: wkładamy do napędu, instalujemy, gramy - żadnego kombinowania
PS 2. Zapomniałem dodac, że podczas nagrywania Alcoholem należy zaznaczyć opcję "korekcja EFM"

Użytkownik kossi edytował ten post 08 08 2006 - 09:32


#11 Sharks

Sharks

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 09 08 2006 - 13:15

A ja mam następujący problem. Gierka chodzi elegancko na pojedynczym trybie gry, ale kiedy wlącze gre wieloosobową jak chce sobie pograc w więcej osób to np. zawodnicy stają na starcie a gra się wyłącza i komp się restartuje. Mam orginał, a mój komputer spełnia wymagania minimalne gry jak i zalecane.
Moj komp:
Procek: AMD Sempron 2800+
DD Ram: 1024
Garficzna: ATI Radeon 9600
Muzyczna: Zintegrowana z Prockiem

BARDZO PROSZE O POMOC

#12 MaRo288

MaRo288

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 15 08 2006 - 23:29

Witam a moj problem polega na tym ze jak instaluje gre to mi sie pojawiaja bledy ze moga byc pliki uszkodzone i nie wiem dlaczego i mam do wyboru przerwij ponow ignoruj no i jak robie ponow probe czasami sie przesunie dalej ale pozniej znowu blad i stoi caly czas powiedzcie mi o co chodzi. A i jeszcze jedno jak klikniecie na ten program co czysci biblioteke to co tak u Was jest napisane bo u mnie: No protection drivers found to remove. i mam do wyboru tylko OK to dobrze czy zle prosze o szybka odpowiedz!!

#13 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 16 08 2006 - 06:15

@MaRo288:

Witam a moj problem polega na tym ze jak instaluje gre to mi sie pojawiaja bledy ze moga byc pliki uszkodzone i nie wiem dlaczego i mam do wyboru przerwij ponow ignoruj no i jak robie ponow probe czasami sie przesunie dalej ale pozniej znowu blad i stoi caly czas powiedzcie mi o co chodzi. A i jeszcze jedno jak klikniecie na ten program co czysci biblioteke to co tak u Was jest napisane bo u mnie: No protection drivers found to remove. i mam do wyboru tylko OK to dobrze czy zle prosze o szybka odpowiedz!!

Po pierwsze: LINK są tam pytania na które powinno udzielić się odpowiedzi.
Jeśli to oryginał to do wymiany w sklepie. Jeśli pirat to wychodzi na to że jest pobrany z błędami i na to nie ma sposobu, trzeba pobrać jeszcze raz z innego źródła.
Dlatego jest taki komunikat, bo jak nie zainstalowałeś gry, to i nie ma co znajdować, po pełnej instalacji i pierwszym uruchomieniu gry, program zabezpieczający wgrywa odpowiednie biblioteki i resetuje komputer.

Dołączona grafika

* watermark *
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#14 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 16 08 2006 - 06:45

@Sharks:

A ja mam następujący problem. Gierka chodzi elegancko na pojedynczym trybie gry, ale kiedy wlącze gre wieloosobową jak chce sobie pograc w więcej osób to np. zawodnicy stają na starcie a gra się wyłącza i komp się restartuje. Mam orginał, a mój komputer spełnia wymagania minimalne gry jak i zalecane.
Moj komp:
Procek: AMD Sempron 2800+
DD Ram: 1024
Garficzna: ATI Radeon 9600
Muzyczna: Zintegrowana z Prockiem

BARDZO PROSZE O POMOC

Jaki pokazuje się błąd, jeśli nie widać "BSOD (akronim ang. Blue Screen Of Death, dosł.: "Niebieski ekran śmierci")" to trzeba zrobić tak:

Dołączona grafika

wtedy się pojawi i trzeba podać od słowa "STOP" np.:

STOP: 0x000000E2 (0x00000000, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)

* watermark *
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#15 MaRo288

MaRo288

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 16 08 2006 - 23:38

udalo mi sie zainstalowac gre speedway zrobilem tak jak pisaliscie usunolem bibloteke reset zainstalowalem gre nagralem cd usunolem obrazy uruchomilem gre zainstalowalem biblioteke reset wlozylem nagrana cd i pojawilo mi sie ze mam wlozyc oryginal i co mam zrobic?? prosze o szybka odp!!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych