Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Return to castle Wolfenstein




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Chimney

Chimney

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 23 07 2006 - 08:08

Mam problem przy uruchomieniu RTCW. Na początku spoko luzik pokazuje się konsola potem ekran robi się czarny. Po 3 sekundach pokazuję się z powrotem konsola:

Konsola

Wiem że potrzebne są sterowniki z Open Gl. Miałem tak samo z MOH:AA i Jedi Knight. Szukam więc sterowników dla GeForce 2 MX 400 64 MB, najlepiej jakby były sprawdzone... Jak coś się spiepszy, ojciec mnie zamorduje xD Bardzo proszę o odpowiedź.

#2 FBI

FBI

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 23 07 2006 - 10:53

Witam
Mój problem polega na tym:
włąnczam grę, czekam, wyskakuje konsola i na niej pisze tak:
"GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem". ;)
Czy mógłby mi ktoś pomóc?

FBI

#3 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 23 07 2006 - 11:16

@FBI:

Przeczytaj regulamin w przyklejonych, tam są pytania, na które lub tylko część powinieneś odpowiedzieć by można było pomagać. Teraz mogę napisać tylko tyle: masz starą jak świat kartę graficzną, DX pewnie też z przed roku i pewnie jeszcze wiele innych przyczyn się składa na ten napis: "GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem".
Wiem, ze czytałeś regulamin, fajnie, teraz się do niego stosuj.

* watermark *
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#4 Chimney

Chimney

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 23 07 2006 - 11:27

Tak, fajnie super FBI nawet nie napisał jaką ma kartę xD ... Zwróc uwagę że gry które ja wymieniłem są raczej stare... swego czasu na starym system wszystko działało... tyle że nie ja instalowałem wtedy windę xD. Mi chodziło głównie o to skąd ściagnąć stery do GeForce 2 MX 400 z Open Gl. DirectX.. no nie wiem jak instalnę najnowszy to może się coś skopać ;)

#5 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 23 07 2006 - 12:21

@Chimney:

OpenGL: LINK
DirectX: LINK
Sterowniki dostępne są na www.nvidia.pl, nowe i te starsze.

* watermark *
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#6 Chimney

Chimney

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 23 07 2006 - 12:29

Sorry, co do open GL to nie czaję. NIby skąd mam go ściągnąć w google? W tamtym temacie jest tylko link do googli, a to już zrobiłem na wstępie. I nie wiem czy direct X najnowszy będzie na mojej szajskiej przedpotopowej karcie działał. wiem że zawracam głowę no ale... Proszę o odpowiedź.

#7 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 23 07 2006 - 12:45

@Chimney:

Pod tym LINK masz starsze wersje DirectX. Czasem nie jest ważne czy będzie działał, czasem gra sprawdza czy masz zainstalowane pewne sterowniki z DirectX i jak ich nie ma to odmawia zainstalowania lub uruchomienia, czasem wystarczy by były a gra da się odpalić.
Tak, wystarczy wpisać w google opengl i na 100% znajdziesz z jakiego adresu można pobrać.
OpenGL: LINK

* watermark *
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#8 Chimney

Chimney

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 23 07 2006 - 14:27

No, wszystko działa ;) Wielkie dzięki.


B) :) :) //watermark
* watermark *

Użytkownik watermark edytował ten post 23 07 2006 - 15:48


#9 Krzychumag

Krzychumag

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 350 postów

Napisano 08 08 2009 - 14:14

Witam serdecznnie ja niestety też mam ten sam problem a więć błąd "GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem". Posiadam kartę ATI Radeon HD 3850 AGP. Za wszelką pomoc Dziękuję z Góry.

#10 Przemek14

Przemek14

    Good Rank

  • Użytkownicy +
  • 410 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Grudziądz

Napisano 08 08 2009 - 15:49

@Krzychumag a próbowałeś to, co podali koledzy wyżej?

#11 Krzychumag

Krzychumag

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 350 postów

Napisano 08 08 2009 - 20:03

Niestety próbowałem ale też sie zastaniawiam czy gra działa pod Windows XP - trudno znależć w sieci informacje o tej grze. Kolejna sprawa która mi sie nasówa w głowie czy ów gra będzie chodzić na tej karcie graficznej.

#12 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 09 08 2009 - 13:31

Niestety próbowałem ale też sie zastaniawiam czy gra działa pod Windows XP

Ręki nie dam sobie uciąć, ale wydaje mi się, że grałem właśnie pod XP, tyle że sprzęt był kiedyś inny.

Kolejna sprawa która mi sie nasówa w głowie czy ów gra będzie chodzić na tej karcie graficznej.

Tutaj może być największy problem, bo nowy sprzęt niby kompatybilny wstecz i tylko obsługa nowych "funkcji" dochodzi, ale jednak wiele zależy od sterowników.
Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#13 Krzychumag

Krzychumag

    Medium Rank

  • Użytkownicy +
  • 350 postów

Napisano 09 08 2009 - 14:53

Witaj Driven a więc tak, mam w domu jeszcze jedna kartę Radeona 9600 HIS. Usunąłem wszystkie sterowniki karty graficznej ATI Radeon HD 3850 AGP i ją wymątowałem i zainstalowałem kartę Radeona 9600 HIS i wgrałem sterowniki w wersji 9.3 -i ów gra chodziła. Póżniej odinstalowałem kartę z slotu i zainstalowałem kartę ATI Radeon HD 3850 AGP bez wgrania sterowników (myślałem że będzie dobrze) ale niestety pojawił się komunikat: że są niezainstalowane sterowniki, po wgraniu sterowników i po uruchumieniu gry - gra niestety nie chodziła.

#14 oeno1

oeno1

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 41 postów

Napisano 30 08 2009 - 13:06

też miałem taki problem na innym kompie , z wolfem et , musialem zainstalować stery do karty graficznej i jest git :(

#15 Kapucha81

Kapucha81

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 20 12 2009 - 20:50

Witam,
Ja również mam ten problem.. po zainstalowaniu gry odpalam ją i... widzę to--> GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem. Dodam, że na tym komputerze (TOSHIBA SA50-543) Grałem już w tę grę i działała wyśmienicie. Tyle że od tamtego czasu 2 razy przeinstalowywalem windowsa. Gra chodziła pod XP, i obecnie też mam ten system. Sterowniki są zainstalowane.. może jednak czegoś brakuje?
Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?
Karta graf to intel extreme 82852/82855 GM/GME
Średnio się znam na tego typu sprawach, jednak wychodzę z założenia że jeśli gra kiedyś działała na tym sprzęcie to musi działać i teraz... :))
Proszę o pomoc, GG XXXXXX.
Pozdrawiam i z góry dzięki za info.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych