Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Outlook - Numer błędu: 0x800CCC0E




  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 pashka

pashka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 40 postów

Napisano 25 10 2006 - 15:38

Witam wszystkich biggrin.gif
Jak w temacie ... Problem jest o tyle "dziwny" że z innego komputera można się bez problemu połączyć, natomiast z mojego nie. Kompy są w sieci lokalnej, internet: dsl. Zaznaczam że jestem zaraz po "formacie". I na starym systemie wszystko bylo ok :-(. Wyłączałem firewalla, antywira.Przeszukalem google, probowalem juz wszystkiego.autoryzacje i tego tam.nie pomaga.Wiele jest tematow zaczetych nawet w tym forum no konstruktywnej odpowiedzi nie ma.pomozcie

#2 morda

morda

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 3820 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 10 2006 - 16:58

To trochę dziwne, bo teoretycznie ten błąd pojawia się wskutek działania antywirusa lub firewalla, a Ty napisałeś, że wyłączyłeś firewalla i antywirusa. Choć z drugiej strony, przeglądając to forum i inne fora, wiem, że użytkownicy kont pocztowych muszą w końcu zrezygnować z poczty w takich przypadkach. Nikt nie potrafi im pomóc, choć wielu próbuje. Po prostu: z kontami pocztowymi dzieje się coś złego i nikt, jak na razie, nie potrafi temu zaradzić. Możesz jeszcze próbować postępować wg rad, jakie się tu pojawią, ale i tak w końcu będziesz musiał, jak wielu przed Tobą, zrezygnować z poczty. Smutne, ale prawdziwe. Może Tobie się uda, życzę Ct tego.

#3 pashka

pashka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 40 postów

Napisano 25 10 2006 - 17:18

To trochę dziwne, bo teoretycznie ten błąd pojawia się wskutek działania antywirusa lub firewalla, a Ty napisałeś, że wyłączyłeś firewalla i antywirusa. Choć z drugiej strony, przeglądając to forum i inne fora, wiem, że użytkownicy kont pocztowych muszą w końcu zrezygnować z poczty w takich przypadkach. Nikt nie potrafi im pomóc, choć wielu próbuje. Po prostu: z kontami pocztowymi dzieje się coś złego i nikt, jak na razie, nie potrafi temu zaradzić. Możesz jeszcze próbować postępować wg rad, jakie się tu pojawią, ale i tak w końcu będziesz musiał, jak wielu przed Tobą, zrezygnować z poczty. Smutne, ale prawdziwe. Może Tobie się uda, życzę Ct tego.

zalamka, przyzwyczalm sie do outlooka :D moze ktos cos wymysli. moze port zablokowany czy cos, jak go odblokowac?

#4 morda

morda

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 3820 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 10 2006 - 22:51

Wprawdzie pisałeś, że przeszukałeś Google, ale może nie czytałeś tego, co tu kopiuję. Pewnie to nic nie pomoże, ale ...
To jest z innego forum:
"grisza":
od jakiegoś czasu mój outlook wyświetla mi coś takiego; Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'dom', Serwer: 'pop3.poczta.onet.pl', Protokół: POP3, Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E.znalazłem informacje na w/w stronie jak konfigurować outlooka, ale efekt jest jak widać... pocztę odbieram przez skrzynkę na onecie więc nic mi nie zawala poczty.będę wdzieczny za jakąś podpowiedż. ///

"grafii":
Najprawdopodobniej masz żle wpisaną nazwę uzytkownika lub serwery.
Użytkownika wpisz jako user lub user@serwer.pl, i oczywiście włącz autoryzację zgodnie z opisem na stronie onet.pl.
Jak nie będziesz mógł sobie poradzić to podeślij mi na priv nazwę użytkownika jaką masz wpisaną i adresy serwerów w celu weryfikacji i oczywiście co masz włączone w autoryzacji. Postaram się zweryfikować ustawienia i ewentualne uwagi podeślę Ci na priv. ///

"grisza":
uff.. udalo sie outlok chodzi! problem byl w haslach i ustawieniach serwera ssl ///

"trigo":
MOżesz podpowiedzieć, jak to zrobiłeś? Mam ten problem od tygodnia . Poczte odbieram bez problemów.
Nic nie mogę wysłąć. Uwierzytelnianie włączone, hasłą prawidłowe, kasowałam avasta, rąbnęłam po kolei wszystko, co znalazłam w sieci. Kasowałam konta, wprowadzałąm je na nowo. Nic. ///

"grisza":
Outlook wyswietla ci pewnie jakies komunikaty? jakie?
moze to powinno podpowiedziec czemu nie dziala. ///

"trigo":
Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'free.ngo.pl', Serwer: 'free.ngo.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E

Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'mail.megapolis.pl', Serwer: 'mail.megapolis.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E


Coś takiego mi wyświetla.
Uwierzytelnianie jest, poczyta skonfigurowana OK (tych kont na różnych serwerach trochę jest, a nie wysyła z wszystkich - odbiera - ze wszystkich) ///

"grisza":
a jak masz ustawiony port smtp? wlasciwosci-zaawansowane.czy masz odhaczone że serwery smtp i pop3 wymagaja bezpiecznego polaczenia?sprawdz sobie to ,oba serwery nie powinny wymagac bezp.polaczenia.jesli nie to wtedy bedziemy myslec co dalej.ja doszlem do porzadku ze swoim poprzez zalozenie nowego konta w onecie. ///

"trigo":
Nie mam bezpiecznego połączenia zaznaczonego.
Zresztą do tej pory działało OK. Wolałabym jednak odzyskać sprawnośc tych starych kont.

Ale co to za licho, że nic nie zmieniałam a się porobiło.... I dziwne, ze odbieram pocztę bez przeszkód. ///

"apgar":
Przypuszczam, że problem tkwi nadal w ustawieniach. Może sprawdź na stronie WWW tego konta, jakie są ustawienia-serwery POP3 i SMTP. Powinny miec alternatywne podane porty. jak nie działają te zasadnicze-podajesz inne podane przez serwis. ///

"trigo":
napisałąm do providera i co się okazało - ze to system blokuje użytkownika, który rozsyła spam.
Odwirusowałam kompa (choc robie to systematycznie) i odblokowano mnie.
Jeśli jednak znowu będę miała "szkodnika", który z mego konta będzie rozsyłał spam - system zablokuje mnie na nowo.

Ustawienia są OK, ponieważ naprawdę wcześniej nie było problemów ani z wysyłką ani odbiorem maili.
Tak z sekundy na sekundę została wstrzymana wysyłka. I to z każdego konta, nawet z tych, z których spam nie był słany.
System blokuje IP. Wolałabym uniknąc kolejnego zablokowania wysyłania poczty. ///
-----------
Może coś z tego Ci się przyda ???

#5 pashka

pashka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 40 postów

Napisano 26 10 2006 - 04:27

Niestety nic sie nie przydalo.. Ma ktos jeszcze jakies pomysly?

przeinstalowalem windows i nic nie pomoglo.Nie moge tez zrobic windows update.Blad 0x80072EE2

#6 Gość_picasso_*

Gość_picasso_*
  • Goście

Napisano 27 10 2006 - 12:58

Widzę że w ogóle coś jest nie tak z połączeniem internetowym. Nowy błąd Windows Update i wyjaśnienie przyczyn:

http://www.msinfo.pl.../0x80072EE2.htm
http://support.micro...om/kb/836941/pl

A w kwestii poprzedniej z klientem poczty wygląda na to iż mimo wyłączonego firewalla (jak on niby został "wyłączony"?) jest blokada portów 25 i 110.

Problem jest o tyle "dziwny" że z innego komputera można się bez problemu połączyć, natomiast z mojego nie. Kompy są w sieci lokalnej, internet: dsl. Zaznaczam że jestem zaraz po "formacie". I na starym systemie wszystko bylo ok :-(.


Sieć lokalna? A jak twój komputer jest tam uplasowany? Czy ten "inny komputer" jest połączony z twoim?





.

#7 pashka

pashka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 40 postów

Napisano 27 10 2006 - 17:07

Nie moge wejsc na linki ktore zamiescilas wyzej.Moj komputer jest w sieci.Inne komputery sa polaczone z moim. JAko ze mieszkam w rosji mam rusyfikowany windows.SZukalem rozwiazania na stronach microsoftu.NA rus wersji bylydwa rozwiazania problemu zwiazanego z tym bledem.Oba zastosowalem i nie pomoglo:(


EDIT:

Udalo mi sie wejsc, jakis chwilowy gluk byl.

Metoda 1: Przetestowanie połączenia internetowego z witryną Windows Update
Sprawdź, czy połączenie internetowe uniemożliwia uzyskanie dostępu do witryny Windows Update. W tym celu odwiedź następującą witrynę Microsoft Windows Update w sieci Web, aby stwierdzić, czy można pobrać plik Iuident.cab:
http://windowsupdate.../v4/iuident.cab
Jeśli pojawi się okno dialogowe pobierania, to problem nie jest związany z połączeniem internetowym. Kliknij przycisk Anuluj. Jeśli nie można się połączyć z tym adresem i pojawia się komunikat o błędzie „Nie można wyświetlić strony”, to połączenie internetowe uniemożliwia uzyskanie dostępu do witryny Windows Update.

Okienko sie pojawilo

Metoda 2: Ponowna konfiguracja lub aktualizacja oprogramowania zapory sieciowej
Ponownie skonfiguruj lub zaktualizuj oprogramowanie zapory sieciowej, tak aby witryna Windows Update nie była blokowana, a następnie ponownie spróbuj zaktualizować komputer za pomocą witryny Windows Update. Aby uzyskać informacje dotyczące ponownej konfiguracji lub aktualizacji oprogramowania zapory sieciowej, przeczytaj dokumentację dołączoną do programu, przejrzyj pliki Pomocy programu lub skontaktuj się z działem pomocy technicznej producenta.

Zapory powylanczalem.nie pomoglo

Metoda 3: Usunięcie wpisów dotyczących witryny Windows Update z pliku HOSTS
Aby usunąć wpisy dotyczące witryny Windows Update z pliku HOSTS, wykonaj następujące kroki:1. Kliknij przycisk Start, wskaż polecenie Wszystkie programy, wskaż polecenie Akcesoria, a następnie kliknij polecenie Notatnik.
2. W menu Plik kliknij polecenie Otwórz.
3. Na liście Pliki typu kliknij pozycję Wszystkie pliki.
4. W polu Szukaj w zlokalizuj następujący folder:
C:\Winnt\system32\drivers\etc\
5. Kliknij dwukrotnie, aby otworzyć plik hosts.
6. Usuń wszystkie wiersze zawierające wpisy dotyczące witryny Windows Update (http://v4.windowsupdate.microsoft.com).
7. W menu Plik kliknij polecenie Zapisz.
8. Zamknij Notatnik.

Host czysty

Metoda 4: Wykonanie polecenia IPCONFIG /FLUSHDNS
Aby uruchomić polecenie ipconfig /flushdns, wykonaj następujące kroki:1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.
2. W polu Otwórz wpisz polecenie cmd, a następnie kliknij przycisk OK.
3. W wierszu polecenia wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij klawisz ENTER:
ipconfig /flushdns
4. Zamknij okno wiersza polecenia.

Wykonalem, nie ma zadnych efektow

Reszte zreszta tez.Windows update pokazauje dalej ten sam blad.W Outlooku pojawil sie nowy
Ñîåäèíåíèå áûëî íåîæèäàííî ïðåðâàíî ñåðâåðîì. Âîçìîæíûìè ïðè÷èíàìè ýòîãî ÿâëÿþòñÿ ñáîè íà ñåðâåðå, ñáîè ñåòè èëè äëèòåëüíîå îòñóòñòâèå àêòèâíîñòè. Ó÷åòíàÿ çàïèñü: 'pop.mail.ru', Ñåðâåð: 'pop.mail.ru', Ïðîòîêîë: POP3, Ïîðò: 110, Çàùèòà (SSL): Íåò, Îøèáêà ñîêåòà: 10053, Êîä îøèáêè: 0x800CCC0F

#8 pashka

pashka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 40 postów

Napisano 09 11 2006 - 17:33

minelo troche czasu probowalem wszystkiego.naprawde nie ma w tym forum zadnych specjalistow?!?
kolejny raz przeinstalowalem windows.notebook podlaczony do moego kabla sieiowego sciaga poczte przez outlook a ja nie moge.dzis zainstalowalem skype i icq.ni jedno ni drugie nie dziala.wywalilem norton security antywirusa, zapore mam wylaczona w windzie.pomocy! picasso...

#9 pashka

pashka

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 40 postów

Napisano 15 11 2006 - 19:00

trace wiare w profi tego forum.Oprocz picasso rady typu przewietrz naped gdy ci dvd nie dziala.Wielu ekspertow od od kolorow obudowy...a problemy bez odpowiedzie:(
Gdy sie jakis ciezszy pojawia gdy trzeba chwile pomyslec - rada:kup nowy komp, powies sie lub idz do sewisu ktory jest ch.wie gdzie..picasso ciebie szanuje i wiem ze nie radzisz sobie z taka iloscia nowych tematow.lecz...

#10 morda

morda

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 3820 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 17 11 2006 - 16:49

Chyba masz rację: tylko "Picasso" jest w stanie Ci pomóc, ale ona baaaardzo rzadko tu zagląda, niestety !
Nie jest w stanie wszędzie być. Teoretycznie można by ją tu chwilowo sprowadzić poprzez kliknięcie jej "profilu" i wysłanie do niej PW z prośbą, ale jej reakcja mogłaby być odwrotna od zamierzonej !!!
Nic Ci nie potrafię pomóc. Wklejam Ci tylko wskazówki dotyczące tego ostatniego błędu: 0x800CCC0F.
Przyczyna
Ten problem może występować wówczas, gdy włączone jest narzędzie służące do ochrony przed wirusami w wiadomościach e-mail, które sprawdza korespondencję przesyłaną z serwera POP3 (Post Office Protocol).
Rozwiązanie
Aby rozwiązać ten problem, należy wyłączyć narzędzie służące do ochrony przed wirusami w wiadomościach e-mail, a następnie ręcznie dodać nazwę serwera POP w oknie dialogowym Konta e-mail w programie Outlook. Aby ręcznie dodać ustawienie serwera POP, wykonaj następujące kroki: 1. Uruchom program Outlook.
2. W menu Narzędzia kliknij polecenie Konta e-mail.
3. Kliknij przycisk Przeglądaj lub zmień istniejące konta e-mail, a następnie kliknij przycisk Dalej.
4. W oknie dialogowym Konta e-mail kliknij przycisk Dodaj.
5. Kliknij opcję POP3, a następnie kliknij przycisk Dalej.
6. Wpisz poprawne informacje dla serwera poczty POP3, a następnie kliknij przycisk Dalej.
7. Kliknij przycisk Zakończ.

#11 rogalol

rogalol

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 07 02 2007 - 22:27

Witajcie.
Znalazłem rozwiazanie problemu bardzo proste. W OE wystarczy zmienic port SMPT z 25 na 587 i zaznaczyc ssl. I po krzyku. U mnie działa. Poczte mam na www.poczta.fm Rozwiazanie tego problemu zajeło mi naprawde duza czasów. Piszcie cze wa, tez sie udało. Pozdrawiam

#12 rangers_wlkp

rangers_wlkp

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 1 postów

Napisano 21 05 2007 - 22:00

rogalol ma racje! Zmienilem port i wszystko smiga jak powinno!

Pozdrawiam

#13 82ramzes

82ramzes

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 30 05 2007 - 14:48

witam
zmiana portu smpt pomogła tylko umnie dzała bez ssl. kiedys juz taki problem miałem i pamietam ze szukalem tego rozwiazania kilka tygodni !! po kolejnej instalacji systemu problem nie powrucił ale jakies 2wa tygodnie temu przeinstalowałem sytsem i znowusz wystapił ten błąd i znowu zaczełm poszukiwania naszczescie juz sie skonczyły. więc wielkie dzięki !!!!!! :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych