Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Nagrywanie filmów (z gier z dźwiękiem)




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 23 03 2007 - 12:36

Witam jakim programem można nagrać film z gry koniecznie z dźwiękiem. Testowałem Fraps 2.8.1 jest dobry ale nie nagrywa dźwięku. Obojętne jest mi to czy ten program jest wersja darmową czy płatną aby był dobry i łatwy w obsłudze. Proszę o odpowiedź.
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#2 Placio74

Placio74

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 1833 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Elbląg

Napisano 23 03 2007 - 17:00

Testowałem Fraps 2.8.1 jest dobry ale nie nagrywa dźwięku.

Fraps nagrywa dźwięk - u mnie nie ma z tym problemu.

Obojętne jest mi to czy ten program jest wersja darmową czy płatną aby był dobry i łatwy w obsłudze.

Możesz kupić program Game Cam (wersja darmowa dźwięku nie nagrywa), HyperCam albo Camtasia Studio.

#3 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 24 03 2007 - 10:17

Placio74 tak myślałem gdyż wcześniej jak miałem stare głośniki nagrywał mi fraps filmy z głosem a teraz jak mam creativa 5.1 to już coś niedziała nie może nagrać dźwięku może coś mi się wydaje że niewykrywa mi tych głośników gdyż Game Cam pisał że jest błąd i niemoże wykryć głośników poradźcie co mam zrobić i jakąś rade gdzie sprawdzić czy dobrze działają głośniki ( a co do tych trzech programów wszystkie je posiadałem ale żaden nie mógł nagrać mi filmu z dźwiękiem mi się wydaje że to jest wina chyba tych głośników niż programu obojętnie jaki bym wybrał program płatnyy czy darmowy i tak nie nagrywa filmu z głosem pomóżcie coś poradzić) Proszę o ratunek.
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#4 Placio74

Placio74

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 1833 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Elbląg

Napisano 24 03 2007 - 21:19

Głośniki?
Chyba chodzi tu raczej o kartę dźwiękową.

Spróbuj przeinstalować sterowniki.

Panel sterowania > Dźwięki i urządenia audio > Audio / Głos
Jakie urządzenia sa powybierane?

#5 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 25 03 2007 - 14:16

Placio74 to są moje ustawienia powybierane w Dźwięki i urządenia audio > Audio / Głos
Dołączona grafika
Powiedz co tu może być nie tak.
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#6 Placio74

Placio74

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 1833 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Elbląg

Napisano 25 03 2007 - 21:51

Szczerze mówiąc, na pokazanych zrzutach nie widzę nic niezwykłego.

Realtek HD... to zdaje się jakaś zintegrowana dźwiękówka.

Przeinstalowałes sterownik? Spróbowałeś zainstalować nowszą wersję?

Hmm... Fraps miał kiedyś problemy z wykrywaniem Realtek HD.
Może to wciąż aktualny problem.

Próbowałeś skorzystać z opcji Use Windows input zamiast Detect best sound input?

W opcjach Regulacji nagrywania zaznaczyłeś Główny rejestrator?

#7 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 26 03 2007 - 14:16

Niestety skorzystanie z opcji Use Windows input zamiast Detect best sound input nic nie dało niewiem co jest kiedyś dobrze nagrywało a teraz kicha macie jakieś pomysły ??
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#8 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 27 03 2007 - 16:43

Placio74 mam jeszcze jedne pytanie jakie mam zainstalowac sterowniki do Realtek Audio moja wersja RTLCPL to 1.0.1.64 a jak otworzę RealTek Sound Manager to pisze Audio driver version 5.10.00.5282 audio controller to Hd audio Audio codec to ALC883
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#9 faceman

faceman

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 7 postów

Napisano 27 03 2007 - 19:27

Cześć!

Mam tę samą kartę dźwiękową i miałem ten sam problem z nagrywaniem dźwięku.

Żeby dźwięk Ci sie nagrywał musisz wejść w Panel sterowania---->Dźwięki i urządzenia audio---->Zakładka "głośność"---->Zawansowane---->Opcje i właściwości i z listy wybierz "Realtek HD Audio input" i upewnij sie że na dole jest zaznaczone "Miks Stereo" i wybierz OK. Potem ustaw sobie jeszcze głośnośc nagrywania.
Teraz juz powinno Ci nagrywać dźwięk :angry:

#10 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 27 03 2007 - 20:58

faceman wszedłem w Panel sterowania---->Dźwięki i urządzenia audio---->Zakładka głos ale niewiem gdzie kliknąć w zaawansowane ?? tam u mnie jest napisane odtwarzane głosu urządzenie domyślne to Realtek HD Audio output i tam niżej jest Głośność... i zaawansowane... Dołączona grafika prosze napisz dokładniej :) aaaa chyba doszedłem sprawdz faceman czy tak powinno być : Dołączona grafika i sprawdzałem z tymi ostatnimi ustawieniami nagrałem film frapsem ale nadal wcale nie ma dźwięku już sam nic niewiem :angry:
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#11 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 27 03 2007 - 21:18

Faceman nic to nie pomogło nadal przy nagrywaniu dźwięku niema głosu pomóż jak ustawiam urządzenie miksujące Realtek HD Audio input i zaznaczam "Miks Stereo" jak wyjdę z tego menu to powraca ciągle na Realtek HD Audio output niewiem jak to zatrzymać ??
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#12 faceman

faceman

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 7 postów

Napisano 27 03 2007 - 22:13

Faceman nic to nie pomogło nadal przy nagrywaniu dźwięku niema głosu pomóż jak ustawiam urządzenie miksujące Realtek HD Audio input i zaznaczam "Miks Stereo" jak wyjdę z tego menu to powraca ciągle na Realtek HD Audio output niewiem jak to zatrzymać ??

To nic, nieprzejmuj sie tym :)


Patrząć na screeny widzę że masz dobrze ustawione, tylko teraz ważne żeby we Frapsie było tak samo ustawione a na bank będzie Ci nagrywać dźwiek. Może daj screena z Frapsa? :angry:

Jeszcze wejdz w zakładkę "Dźwięk" i sprawdź czy domyslne urządzenie nagrywające to Realtek HD Audio Input.(chociaz myśle że tak masz) :)

#13 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 28 03 2007 - 14:14

Faceman to są moje ustawienia dźwięku na dzień dzisiejszy sprawdź czy dobre Dołączona grafika
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W

#14 faceman

faceman

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 7 postów

Napisano 28 03 2007 - 15:21

Faceman to są moje ustawienia dźwięku na dzień dzisiejszy sprawdź czy dobre Dołączona grafika

Dobre tylko że w zakładkach "właściwości" i "głośnośc główna" powinny być opcje NAGRYWANIA a nie odtwarzania :)
Pozatym we Frapsie jest ok.

Może spróbuj nagrac film jeszcze raz, teraz powinno już działać :angry:

#15 Pawelli

Pawelli

    Medium Rank

  • Na emeryturze
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska

Napisano 28 03 2007 - 16:16

Faceman wiem że powinna być zaznaczona opcja nagrywania ale jak ją zaznaczę to zmienia mi samo spowrotem na odtwarzania niewiem jak to zatrzymać żeby było na nagrywaniu ??
Gigabyte GA-965P-DS3, E6600 2.40@3.49Ghz, 3x1GB Kingston DDR-II 1GB/667, NVIDIA GeForce 8800 GTX OC, TAGAN TG700-U25 700W




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych