Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

BearShare - Brak połączenia z siecią




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#16 J&C

J&C

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Police

Napisano 27 10 2007 - 07:24

Poproś kogoś komu działa BearShare o plik connect.txt zawarty w katalogu .../BearShare/db/ i wgraj go sobie w miejsce istniejącego. Problem powinien zniknąć, w wersji 5.2.5.6 na pewno, spraktykowałem na własnej skórze :D.


Dzięki za podpowiedź.Skopiuję ten plik od brata i zobaczymy czy misiek zabierze sie do pracy.Tylko zastanawia mnie to,dlaczego nowe pliki instalacyjne posiadają taki feler i to w różnych Bearsharach.

#17 J&C

J&C

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Police

Napisano 27 10 2007 - 17:23

Udało mi się przekopiować ten plik i momentalnie Bearshare "zaskoczył".Podłączył się do sieci bez problemów ale pojawił sie nie wiadomo skąd firewall.Wcześniej gdy misiek pracował na Win 98 tego nie było,a teraz na XP jest.W Liveboxie(routerze) mam poprawne porty i w Windowsie zdjętą zaporę.Czy da się firewalla zlikwidować??

#18 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 27 10 2007 - 17:27

@J&C XP ma zaporę w sobie
pytanie jaką masz wersję Service Packa zainstalowaną (czy w ogóle jakąś masz?).
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#19 J&C

J&C

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Police

Napisano 27 10 2007 - 17:46

z tego co się orientuję to nie mam zainstalowanego Service Packa.

#20 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 27 10 2007 - 17:58

Pytanie którego, bo jak masz 2 to masz możliwość dodawania,
odblokowania konkretnego programu, przy braku i przy Service Packu 1
nie ma takiej możliwości i najlepiej jest wyłączyć zaporę Windows,
a zainstalować jakąś osobną.

Wersję możesz sprawdzić: Start >> prawym na Mój komputer i Właściwości

Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#21 J&C

J&C

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Police

Napisano 27 10 2007 - 18:21

Zajrzałem w to miejsce i nie ma tam podanego żadnego Serice Packa.

#22 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 27 10 2007 - 18:23

To tak w Panelu Sterowania wejdź w Połączenia sieciowe
kliknij prawym na swoim aktywnym połączeniu i wybierz Właściwości, a potem Zaawansowane
i odznacz to pole "chroń mój komputer ... " potem ok, włącz BearShare,
zobacz czy komunikat się pojawi.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#23 J&C

J&C

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Police

Napisano 27 10 2007 - 18:35

To pole miałem juz odznaczone i nie musiałem niczego tam zmieniać.Dla ścisłości w okienku nie było znaczka.

#24 McMarco

McMarco

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 29 10 2007 - 08:13

Nie wyłączaj pod żadnym pozorem zapory, co najwyżej na moment dla sprawdzenia. Zapora nie ma tu winy oczywiście pod warunkiem, że masz BearShare w wyjątkach i z ptaszkiem. Zapora Windowsowa cudem techniki nie jest ale jest lepsza od całkowitego braku. Kłopoty z programami P2P to problem routera a dokładniej NAT czyli translacji adresów IP ale BearShare powinien mimo to działać gdyż jest w miarę odporny na NAT. Ci co mają eMule znają problem z "zawiązanymi oczami" osiołka i wiedzą o czym piszę. Prostym rozwiązaniem ale tylko! dla jednego komputera w naszej podsieci jest ustawienie stałego IP dla naszego kompa i ustawienie DMZ w routerze na to nasze, lokalne IP. Warunek - dobra zapora czyli firewall i porządny antivirus w przeciwnym wypadku można sobie napytać biedy.

#25 Luke82

Luke82

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 30 10 2007 - 18:26

Ludzie ratujcie :( wczoraj szefostwo od mojej radiówki w celu ulepszenia pracy zainstalowali mi skrzyneczke(router ?) ale jeszce przedtem miałem problemy z miśkiem wyskakiwał mi jakis błąd wiec postanowiłem przeinstalowac miska no i się zaczeło ...nie chce się podłączyc w sumie czasami się łączy tak że sciąga już jakis wyszukanyt przedtem plik ale jak chce wyszukac to nic nie wyszukuje,Wyskakuje błąd że nie może się połączys z siecią gnutella.Istalowąłem miśka w wersji 4.0 i nic.Pomóżcie ktos wczesniej cos pisał o podmianie pliku ale ja nie wiem skąd mam go wziąsc (może niech ktos mi wysle na @ davidek881@wp.pl)Przepraszam za chaotyczną wypowiedź ale popadłem w depresje bo jako jedyny program p2p w miare ładnie chodził od kilku lat.Z góry dziękuje za pomoc.

Małe sprostowanie własnie odkryłem że misiek juz nie chce wogóle sie połączyc :D

Pozdrawiam

#26 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 30 10 2007 - 18:42

zainstalowali mi skrzyneczke(router ?)

Poproś o przekierowanie jakiegoś portu, potem wpisz w BearShare.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#27 Luke82

Luke82

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 30 10 2007 - 20:05

Tzn.że wszytko zależy od administratora sieci , jeżeli on tego nie zrobi to moge zapmniec o miśku???no to sie wkurzylem ,bo jak znam tą firme to z tym routerem jechali do mnie 4 miesiące to raczej moge zapomniec o tym ze bedzie jemu się cos chciało przestawiac...tak to jest ...jest monopolista w naszym regionie i ma wszystko w d....

Dzięki za rady.To teraz musze znalesc inny sposób na sciągnie .

Pozdrawiam

#28 Heniek

Heniek

    Expert Rank

  • Użytkownicy +
  • 8194 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Browarlandia :D

Napisano 30 10 2007 - 20:55

Tzn.że wszytko zależy od administratora sieci

Tak.

To teraz musze znalesc inny sposób na sciągnie .

Poczytaj o p2m.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
mooo! [:

#29 olson hh

olson hh

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 31 10 2007 - 03:26

Witam panowie zrobiłem wszystko co podaliscie ale nic nie pomogło .Mam dwa kompy w domu na jednym działa a na drugim nie .Nie wiem co robić dzięki z góry

#30 McMarco

McMarco

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 31 10 2007 - 08:38

http://www.utorrent....t.php?port=6348
Kliknij na powyższy link i napisz co wyszło




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych