Skocz do zawartości


tablety.pl
Zdjęcie
- - - - -

Wiedźmin (The Witcher)




  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#31 Krajzan

Krajzan

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 2 postów

Napisano 06 12 2007 - 19:44

Po załadowaniu nowej lokacji, silnik gry "przestaje reagować" - nie działają klawisze ruchu, a rzucane przedmioty "zamierają" w powietrzu. Sytuacja taka zdarza się tylko po np. rozmowie z kimś, lub po jakiejś scence. Jedynym sposobem jest zapisanie gry tuż przed zmianą lokacji, wyjście z gry, wejście ponownie i odpalenie jeszcze raz - wtedy dziwnym trafem działa i można normalnie sterować postacią po załadowaniu lokacji.

wtf?

XP service pack 2, radeon HD 2900xt, Core duo 2, 2 gb ram. Miejsca mam dość, drivery nowe, ze sprzętem żadnych problemów.

#32 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 06 12 2007 - 19:52

Po załadowaniu nowej lokacji, silnik gry "przestaje reagować" - nie działają klawisze ruchu, a rzucane przedmioty "zamierają" w powietrzu. Sytuacja taka zdarza się tylko po np. rozmowie z kimś, lub po jakiejś scence. Jedynym sposobem jest zapisanie gry tuż przed zmianą lokacji, wyjście z gry, wejście ponownie i odpalenie jeszcze raz - wtedy dziwnym trafem działa i można normalnie sterować postacią po załadowaniu lokacji.

wtf?

XP service pack 2, radeon HD 2900xt, Core duo 2, 2 gb ram. Miejsca mam dość, drivery nowe, ze sprzętem żadnych problemów.

Regulamin oraz jak pisać posty

EDIT:
Pewnie mogę czekać do usranej, ale nie wyjawisz czy to oryginał czy też pirat. OK, nie to nie.
Nie, Ty masz Intela, wiec AMD Dual-Core Optimizer nie jest dla Ciebie.

Użytkownik watermark edytował ten post 06 12 2007 - 21:05

Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#33 Krajzan

Krajzan

    First Rank

  • Na emeryturze
  • 2 postów

Napisano 06 12 2007 - 21:12

ach, sorry za niewielką ilość informacji, poradziłem sobie jednak samemu. problemem - co ciekawe - był wyłączony autosave. Gra po prostu nie chce poprawnie działać bez włączonego autosave! idiotyczne, ale prawdziwe.

Dla wszystkich, którzy mają podobny problem: w player.ini trzeba po prostu odhaczyć linijkę traktującą o wyłączeniu autosave, albo zmienić wartość z 1 na 0.

Użytkownik watermark edytował ten post 06 12 2007 - 21:22
Tak bardziej rzuca się w oczy // watermark


#34 adas93

adas93

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kielce

Napisano 13 12 2007 - 20:21

Mój ojciec dostał talony z firmy i zastanawiam się czy Wiedźmin mi pójdzie. Parametry mojego kompa to: procesor AMD Althon64 X2 4000+ 2.11GHz, GoodRam 1GB, karta graficzna Gigabyte GeForce 7300GT 265MB.
Wiem, że są wyznaczone minimalne wymagania sprzętowe, ale wiem, że najczęściej są przeginane...

#35 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 13 12 2007 - 21:42

@adas93

Wymagania minimalne spełniasz i nie powinno być problemów ale spotkaliśmy się z przypadkiem, że problem jednak się pojawił:

Ja mam nastepujacy problem :

Gra dzialala normalnie, DTpro i inne rzeczy rowniez zainstalowane jak trzeba, po restarcie komputera gra wyrzucila mi :Uwaga : Minimalne wymagania sprzetowe nie zostaly spelnione. Troche to dziwne bo doslownie pare h temu gra smigala ze wszystkim na maxa (no moze nie ze wszystkim ale z wiekszoscia :))

moja konfoguracja : GF8600GT 2GB ram Athlon64 X2 3200

zarowno z patchem jak i bez patcha ciagle wyskakuje mi to info ... co robic dorotko ?

//edit :

zauwazylem ze po resecie wgralo mi pare aktualizacji windowsa czy to moze byc przyczyna ? uzywam tez najnowszych certyfikowanych sterownikow do karty graficznej

Tyle, że tutaj chodzi o wersję piracką.

Proponuję przeczytać cały temat, dowiesz się więcej o problemie kolegi. Jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że z oryginałem będziesz mógł się zwrócić o pomoc do dystrybutora i ma obowiązek Ci pomóc. No i nie ma też co przesądzać, że będziesz miał taki sam problem.

Podsumowując - spełniasz wymagania minimalne i gra powinna normalnie działać na Twoim komputerze. Oczywiście Twój komputer to nie demon wydajności i granie w wysokich rozdzielczościach i najwyższych ustawieniach grafiki prawdopodobnie będziesz musiał sobie odpuścić, ale przecież nie to jest najważniejsze w samej grze :)
Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#36 adas93

adas93

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kielce

Napisano 17 12 2007 - 20:49

@driven Nie wiem jak to się dzieje, ale chodzi mi na wysokim poziomie grafiki, tylko trzeba czekać długo na wczytywanie filmików, poziomów... no i czasem po wyjściu z jakiegoś budynku się tnie...Ale tak poza tym to normalnie działa na wysokich...
A grę polecam, szczególnie, że to polska produkcja!

#37 maniek4091

maniek4091

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 30 12 2007 - 19:18

witam all
mam problem mianowicie gra po pierwszej walce sie zawiesza za kazdym razem na tym filmiku Dołączona grafika ;) z instalacja nie mialem zadnych problemow zainstalowalem patcha 1.1a i tez nic to nie dalo :lol: gra chodzi mi na max detalach a kompa mam :
Windows XP SP 2,Intel Pentium 4 CPU 3.00 GHz,1GB ram,MSI NX7600 GS(NVIDIA GeForce 7600 GS) czego to moze byc wina ?? prosze o szybka odpowiedz i z gory wielkie thx

#38 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 30 12 2007 - 19:34

@maniek4091

Zacznij od najprostszego czyli przeinstalowania gry. Nie zapomnij zrobić kopii save'ów.
Odpowiedz też na pytania, punkt 3 regulaminu http://searchengines...STY-t63591.html
Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#39 maniek4091

maniek4091

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 31 12 2007 - 12:23

ale jak na moj rozum to nie wina sterownikow bo gra dziala normalnie tylko na tym filmiku sie zacina ale postace sie ruszaja i wszystko wokol tez sie rusza
a jest jakis program ktory pokazuje wszystkie te dane co mam w kompe ??

#40 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 31 12 2007 - 13:02

ale jak na moj rozum to nie wina sterownikow bo gra dziala normalnie tylko na tym filmiku sie zacina ale postace sie ruszaja i wszystko wokol tez sie rusza
a jest jakis program ktory pokazuje wszystkie te dane co mam w kompe ??

Co, gdzie, jak i czym,
a tu są pytania na które warto odpowiedzieć: Regulamin oraz jak pisać posty.
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#41 maniek4091

maniek4091

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 31 12 2007 - 16:21

dobra juz nie trzeba sam rozwiazalem ten problem ;) ale dzieki za checi pozdro

#42 driven

driven

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 4287 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z dala od wszystkich

Napisano 31 12 2007 - 17:50

ale jak na moj rozum to nie wina sterownikow

Nie pisałem nic o sterownikach.

dobra juz nie trzeba sam rozwiazalem ten problem ;) ale dzieki za checi pozdro

No fajnie było by napisać w jaki sposób sobie poradziłeś. Może w przyszłości ktoś jeszcze by na tym skorzystał. Rejestrujemy się na forum nie tylko po to by brać ale również by dać coś od siebie.
Dołączona grafika

Ten post nie może być powielany bez mojej zgody.
Copyright © 2006-2010 Wszystkie prawa zastrzeżone abym poczuł się wyjątkowy. :-)

#43 Armadon

Armadon

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 06 03 2008 - 17:27

Ja mam troche inny problem z grą wiedźmin . Mam oryginalny system Windows Vista Home Premium. Gram w wiedźmina i co 10 minut gra wyłącza się i pisze : program przestał działać z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie. Ściągnołem aktualizacje i nic nie pomogło . Jeśli macie jakiś pomysł piszcie!!!

#44 watermark

watermark

    Expert Rank

  • Na emeryturze
  • 3611 postów
  • Lokalizacja:piąty wymiar

Napisano 06 03 2008 - 17:37

@Armadon:


Regulamin oraz jak pisać posty
Nie jestem skryty ale o pewnych rzeczach nie mogę mówić i nie mogę powiedzieć dlaczego.
- Miłego dnia - @watermark™

#45 Armadon

Armadon

    First Rank

  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 06 03 2008 - 18:29

i co z tym? daj mi normalną odpowiedź




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych