Skocz do zawartości


tablety.pl

Outlander2012

Rejestracja: 23 sty 2010
Poza forum Ostatnio: 18 06 2010 15:29
-----

Moje posty

W temacie: Denerwujący błąd, który powoduje spadek stabilności systemu

31 01 2010 - 14:25

Na razie problem znikł po kompletnym rozebraniu i przeczyszczeniu PC' dziękuje i pozdrawiam temat do zamknięcia

W temacie: Denerwujący błąd, który powoduje spadek stabilności systemu

30 01 2010 - 13:21

Może powinieneś zacząć od podstaw... Kosmetyka wnętrza, czyli pozbycie się kurzu, przeczyszczenie styków (sprężone powietrze w sprayu), podociskanie/wymiana taśm. Problemy z włączaniem mogą być powodowane przez zasilacz.
http://searchengines...WE-t104238.html
http://zenfist.pl/ja...zu-news-40.html



Ok, postanowie tak zrobić rozbiore wszystko, przeczyszcze, zresetuje bios, myśle że wina nie tkwi w taśmach, wszystko działa w Udma5 sprawdzałem dyski chdiskiem i pamięc memtestem i nie ma błędów czy też bad sector'ów, może jest coś z przegrzewaniem się czy też za słabą mocą ale dalej stawiam na to że coś jest z kartą graficzną. Ok biore sie za kosmetyke.
Dzięki

W temacie: Denerwujący błąd, który powoduje spadek stabilności systemu

30 01 2010 - 12:54

nvmctray.dll jest chyba odpowiedzialny za aplet Nvidii w taskbarze. Spróbuj przeinstalować stery grafiki. Być może zainstalowałeś nieodpowiednie?
http://searchengines...kow-t46496.html


Też o tym myślałem, posiadam Nvidie GF 6600 instalowałem stery Omegi jak i różne wersje ze strony producenta, jest dobrze i po dniu lub dwóch znów się zaczyna problem, też jestem prawie pewien że chodzi o grafikę

W temacie: Zwiecha po włączeniu win-a

30 01 2010 - 00:06

Mi się zdaję że to powoduje zasilacz a uzasadniam swą odpowiedź tym że miałem podobny problem, także mi się Windows ładował masakrycznie
aż nagle system się zawieszał i nie reagował na żadne polecenie myszką czy też klawiaturą, jedynie reset ;/
Postanowiłem wymienić zasilacz bo i tak miałem go wymienić bo był strasznie głośny, wymiana przebiegł sprawnie i ku memu zdziwieniu problem zniknął
pomyślałem że zasilacz nie wyrabia bądź ma słabe chłodzenie, teraz wszystko działa jak należy i nie narzekam, dodam że poprzedni zasilacz posiadał moc 300W
a obecnie wstawiłem 400. Może ostatnio wymieniałeś coś na coś mocniejszego i szybszego ale twój zasilacz nie jest w stanie tego pociągnąć, ja bym spróbował na twoim miejscu. Pozdrawiam

W temacie: Screeny z najwiekszą prędkością!

23 01 2010 - 02:16

Dołączona grafika

Ja mam tak co noc :D lecz w dzień tylko polowe :D mniej .Pozdrawiam